5 topptips om att använda jasminolja

0 28/04/2022 - ETERISKA OLJOR, Upptäck eteriska oljor

Jasminblommorna är vita och vackra med en söt och sensuell doft och de plockas i gryningen för att behålla sin starka doft. Vi på Young Living älskar blommiga oljor och den eteriska jasminoljan (Jasmine) har blivit en storfavorit tack vare sin fylliga doft, plus att den också har hudvårdande egenskaper och kan användas på många olika sätt. I det här blogginlägget kommer vi att berätta om fem topptips på hur man får ut så mycket som möjligt av oljan Jasmine, oavsett om du vill blanda den med andra oljor och skapa en underbar blandning eller hoppas kunna använda den i badet för att få en lugn och härlig stund. Vad väntar du på?

Njut av lite egentid

Om du känner för en välförtjänt stund för dig själv kan ett spaliknande bad kännas lyxigt och avkopplande. Dra nytta av jasminoljans friska doft och tillsätt 6-8 droppar i ett riktigt varmt bad och koppla av i det härliga badet. Jasminoljans fördelar är oändliga, men när den blandas med badsalt och varmt vatten främjar den romantiska doften en stark känsla av välbefinnande och ger dig en lyxig badupplevelse.

Eterisk jasminolja med epsomsalt

Briljera med en hemgjord parfym

En av de mest populära egenskaperna med jasminolja är hur väl den kan blandas med andra friska blomdofter. Den passar därför perfekt i en underbar parfym. Jasmin används ofta i riktigt lyxiga och dyra parfymer och passar utmärkt tillsammans med eteriska oljor såsom patchouli (Patchouli), bergamott (Bergamot) och myrra (Myrrh). Dessa blandningar kan man späda ut och använda på nacken och handlederna som en personlig parfym som kommer få folk att vända sig om i beundran!

Vårda din silkeslena hud

Det spelar ingen roll vilken årstid det är, det är alltid viktigt att hålla huden ren, smidig och återfuktad. Förutom att den har en söt och len blomdoft kan jasminolja även blandas med dina hudvårdsfavoriter för att främja len och smidig hud hela dygnet runt. Förhöj din naturliga lyster med en droppe olja i din dag- eller nattkräm eller blanda oljan med ett body butter för att få ett härligt glow.

De eteriska oljorna jasmin, myrra, patchouli och bergamott

En magisk massage med jasminolja

Oavsett om du har haft en lång dag på jobbet, tränat hårt på gymmet eller bara känner för lite extra ompyssling så är en massage alltid ett fantastiskt sätt att låta kroppen koppla av och ta en skön paus. Nästa gång du får en massage kan du prova några droppar jasminolja blandat med 10 ml av en basolja såsom Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex och njuta av hur oljan lindrar huden och gör den lika len som bebishud.

Dröm sött

Det är ingen hemlighet att en god natts sömn gör att man känner sig pigg och fräsch när man vaknar. Om du vill få ut så mycket som möjligt av din skönhetssömn rekommenderar vi att du masserar in ett par droppar jasminolja på fötterna innan du går och lägger dig. Den romantiska doften passar perfekt när man ska sova och oljan kommer även att göra huden silkeslen innan du hoppar ner under täcket. För extra mycket doft kan du blanda oljan Jasmine med eterisk ylang ylang-olja (Ylang Ylang) eller cederträ-olja (Cedarwood) för att slumra till omfamnad av drömlika dofter!

De eteriska oljorna ylang ylang, cederträ och jasmin med en blombukett

Hur tycker du om att dra nytta av jasminoljans fördelar? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.