Våra bästa tips för en fantastisk veganuari med Young Living

0 25/01/2022 - I HEMMET, Matlagning, YL-produkter, YOUNG LIVING

Veganuari startade 2014 och är en årlig utmaning som uppmuntrar dem som väljer att leva veganskt under januari månad. Eftersom det är vanligt att avge nyårslöften vid nyår bestämmer sig många för att äta veganskt eller växtbaserat för att främja en nyttigare livsstil som inte bara är snällare mot djuren utan också fantastiskt för miljön och ditt generella välbefinnande. I det här blogginlägget så kommer vi att svara på några av de vanligaste frågorna om veganism innan vi visar några av våra Young Living-favoriter som kan avnjutas med en vegansk livsstil (med goda växtbaserade recept)!

Vad är veganism?

Veganism har blivit populärt under de senaste åren, men ordet myntades 1944 av Donald Watson i ett försök att skilja det från vegetarianism. De som är vegetarianer äter inte kött, men veganer undviker att äta några som helst animaliska produkter. Det innebär att veganer undviker alla matprodukter som härleds från djur som till exempel mjölk, honung och ägg, och de använder heller inte läder- och pälsprodukter eller smink som kan ha testats på djur.

Lavendelfälten på Young Livings lavendelgård Simiane-la-Rotonde i Provence, Frankrike

Vad finns det för fördelar med att bli vegan?

Fördelarna med veganism är många, men inkluderar bland annat:

 • Reducerat koldioxidavtryck – 51 % av världens utsläpp av växthusgaser kommer från djurhållning och dess biprodukter.
 • Näringsmässiga fördelar – vegansk mat är en regnbåge av frukt och grönsaker som hjälper till att ge dig rätt näring för en balanserad kost. Det kan också reducera mättat fett, kolesterol och föroreningar som finns i kött, ägg och mejeriprodukter.
 • Hållbarhet – industriellt jordbruk är till stor del ansvarigt för avskogning, utsläpp av växthusgaser, miljöförstöring och vattenbrist. Visste du att det går åt cirka 15 000 liter vatten för att producera 1 kg nötkött?

Alt Text:

De eteriska oljorna Basil+, Lemon+ och Orange+

Var kan jag hitta veganska eller växtbaserade produkter?

Tack vare den globala ökningen av veganism finns det i dag många växtbaserade produkter tillgängliga som hjälper dig på din resa mot en vegansk livsstil. Veganska alternativ blir vanligare och vanligare oavsett om det gäller mat, dryck, hudvård och till och med kosttillskott. Om du är osäker på om en produkt är växtbaserad eller inte, kolla innehållsförteckningen.

Är Young Livings eteriska oljor veganska?

Om du vill börja använda mer veganska produkter i år så kan du kolla in Young Livings veganska sortiment och inkludera det i din livsstil. Från eteriska roll-on-oljor och blandningar till mycket av vårt smink och våra städprodukter… Vi har växtbaserade alternativ som passar alla. För alla våra veganska produkter, läs mer här. Om du känner dig lite äventyrlig så kan du skapa dina egna veganska rätter hemma genom att använda våra eteriska Plus-oljor!

Thieves® Laundry Soap, Hand Purifier och Washing Up Liquid

Veganska mini-äppelpajer

12 portioner

Ingredienser

Deg

 • 4,15 dl (250 g) vetemjöl
 • 85 g veganskt smör, kylt
 • 1 tsk salt
 • 4 msk vatten

Fyllning

 • 5 medelstora äpplen, skalade och tärnade
 • 1 dl (100 g) strösocker eller sockeralternativ
 • 6 msk vetemjöl
 • 2 tsk mald kanel
 • 1-2 droppar Cinnamon Bark+, enligt önskemål
 • 2 msk veganskt smör, kylt

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 220 °C.
 2. Blanda mjöl, veganskt smör och salt i en köksassistent och blanda tills smöret är täckt av mjöl. Blanda sedan med händerna tills du får en smulig konsistens.
 3. Häll i vattnet och blanda tills degen formas till en lätt boll i köksassistenten.
 4. Blanda fyllningsingredienserna i en annan skål och ställ åt sidan.
 5. Kavla ut degen på en ren, platt yta. Du behöver inte mjöla ytan. Använd en kopp eller liten skål för att skära ut cirklar i degen. Sätt sedan cirklarna i smorda muffinsplåtar och tryck in degen så att de får formen av en skål. Skär bort överbliven deg längst upp.
 6. Fyll upp degen med äppelfyllningen och, om du vill, dekorera med ytterligare deg.
 7. Skär resten av smöret i 12 små bitar och placera en i varje paj.
 8. Baka i 16-18 minuter eller tills pajskalet är ljusbrunt och äpplena bubblar. Låt svalna och använd sedan en sked för att lossa och ta ut dem ur formarna.

Veganska mini-äppelpajer omgivna av äpplen, kanelstänger och stjärnanis

Har du testat veganuari den här månaden? Om du har gjort det, vilka är dina veganska favoritprodukter från Young Living? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com.

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.