Etherische oliën in de kinderkamer

0 16/04/2022 - Kinderen, THUIS

Als je net zoals wij van etherische oliën houdt, is het begrijpelijk dat je deze met het hele gezin wilt delen en dus ook met de kinderen. Etherische oliën kunnen fantastisch zijn voor baby’s en jonge kinderen, maar het is belangrijk om ze op een veilige manier te gebruiken. In deze blog beantwoorden we enkele belangrijke vragen over het gebruik van etherische oliën in de kinderkamer en in de buurt van baby’s, zodat iedereen in het gezin kan genieten van de voordelen van etherische oliën, inclusief de kleintjes!

Kan ik etherische oliën op en in de buurt van mijn baby gebruiken?

Het is normaal dat je als ouder je baby een zo goed mogelijke start in het leven wilt geven en vaak gaat dat gepaard met het gebruik van hoogwaardige producten in hun omgeving en op hun huid. We raden ten eerste altijd aan om een arts te raadplegen voordat je oliën bij baby’s gebruikt, vooral als het kind ziek is. Daarnaast raden we aan, omdat de etherische oliën van Young Living van hoge kwaliteit en zeer geconcentreerd zijn, om onze Plus-oliën niet aan baby’s en jonge kinderen te geven voor inname. Etherische oliën kunnen echter, als deze op een veilige en juiste manier gebruikt worden, geïntroduceerd worden aan baby’s. Of je de olie nu aanbrengt op je eigen huid en de baby zo langzaam laat wennen aan de geur of de olie zeer verdund aanbrengt op hun eigen huid, oliën die zacht en veilig zijn voor de gevoelige systemen van een kind kunnen een mooie ervaring bieden.

Moeder met baby op de bank

Hoe verdun ik etherische oliën voor veilig gebruik bij mijn baby?

Onze oliën zijn van hoge kwaliteit, wat ze zeer geconcentreerd maakt en, in sommige gevallen, zeer krachtig. Als je etherische oliën op de huid van een kind aanbrengt moet je eerst aan hun gevoelige systemen denken, de olie flink verdunnen en eerst op een klein stukje huid testen. Er zijn geen vaste regels voor verdunning en daarom raden we aan om met een kleine hoeveelheid op een klein stukje huid te beginnen. En nogmaals, we raden aan medische hulp te raadplegen voordat je etherische oliën uitprobeert.

Moeder en kind gebruiken etherische olie Gentle Baby

Kan ik etherische olie toevoegen aan het badwater van mijn baby?

Een warm bad met etherische olie kan voor volwassenen een ontspannen en kuuroordachtige ervaring zijn. We raden echter af om etherische oliën te gebruiken in het badwater van baby’s. Dit is vooral omdat zuigelingen en jonge kinderen badtijd als een kans om te spelen en rond te spetteren zien, wat ertoe kan leiden dat de baby de olie binnenkrijgt of dat de olie in de ogen komt.

Welke etherische oliën van Young Living moeten vermeden worden bij en in de buurt van baby’s?

Hoewel veel van onze producten geschikt zijn voor gebruik bij en in de buurt van de baby zijn er enkelen die je beter niet kunt gebruiken, omdat ze bijwerkingen kunnen oproepen in een kind. We hebben het over Sage (salie), Clary Sage (scharlei) en alle soorten Eucalyptus.

Kind met Feather the Owl Diffuser

Welke Young Living-producten zijn het beste voor gebruik bij en in de buurt van baby’s?

Als we het over producten waar je kleintjes van kunnen profiteren hebben, hebben we het niet alleen over oliën. De Feather the Owl Diffuser is onze schattigste verstuiver en is naast een verstuiver ook nog eens een nachtlamp en witte ruismachine. Je baby zal zeker genieten van Feather op zijn of haar kamer, maar we raden aan langzaam en zachtjes te beginnen met verstuiven in de buurt van kinderen. Onze Seedlings®-collectie bestaat uit Baby Lotion, Baby Oil, Baby Wash & Shampoo, Baby Wipes en Diaper Cream. Deze producten bevatten allemaal een zachte, milde formule die speciaal ontwikkeld is voor de huid van kleintjes. Als laatste is er onze etherische oliemelange Gentle Baby, die perfect is voor de avondroutine. Deze olie is verrijkt met Lavender (lavendel), Geranium en Ylang Ylang (ylang-ylang) en kan voordat de kinderen gaan slapen aangebracht worden op de huid.

Young Living’s Seedlings®-collectie

Wil je meer weten over hoe je gezin kan profiteren van etherisch oliën en producten op basis ervan? Neem de blogpost Negen etherische oliën voor moeders door, die informatie over onmisbare producten voor moeders en veilige etherische oliën voor kinderen bevat.

Hoe gebruik jij etherische oliën van Young Living in de buurt van je baby? Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com

Deel

2 Berichten

 • Katinka 06/04/2022 - 4:46 PM Reageer

  Kunnen reuzenzilverspar, zwarte spar en/of blauwe spar bij kinderen onder 2 jaar gebruikt worden?

  • Christina 19/04/2022 - 2:35 PM Reageer

   Beste Katinka,

   We willen u graag met betrekking op het gebruik van de essential oil adviseren om ze altijd op een goede manier te mengen. In dit geval zou het advies zijn om 1 drup essential oil te vermengen met 6 druppen olie zoals bijvoorbeeld onze V6 olie.

  Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  * Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.