ETHERISCHE OLIE voor baby’s

0 09/16/2019 - Alle berichten, Infographics, Startpagina

Als je dol bent op etherische oliën, wil je ze natuurlijk graag delen met je gezin – ook de kleintjes! Etherische oliën kunnen fantastisch zijn voor baby’s en jonge kinderen, maar het is belangrijk om ze op een veilige manier te gebruiken. Hier is alles wat je moet weten over het gebruik van etherische olie bij je baby.

Als ouder wil je dat je kind gezond opgroeit. Dat betekent kiezen voor producten waar je op kunt vertrouwen en deze op een veilige manier gebruiken.

Etherische oliën kunnen fantastisch zijn voor baby’s en jonge kinderen, maar het is belangrijk om ze op een veilige manier te gebruiken.

Hier is alles wat je moet weten over het gebruik van etherische olie bij je baby.

Verdunnen

Er zijn geen vaste regels voor het verdunnen van etherische olie, maar dit is een goede algemene samenvatting. Gebruik een hydraterende basisolie zoals Young Living V-6® om de gevoelige huid van je baby te verzorgen en irritatie te voorkomen. We raden het volgende aan:

0-3 maanden

Raadpleeg voor gebruik een arts bekend met etherische olie.

3-12 maanden

8 druppels basisolie en 1 druppel etherische olie. Als er geen reactie is, kun je 7 druppels basisolie en 1 druppel etherische olie gebruiken.

2-6 jaar

3 druppels basisolie en 1 druppel etherische olie.

7-11 jaar

1 druppel basisolie en 1 druppel etherische olie.

12 jaar en ouder

Raadpleeg het etiket

Algemene veiligheidsvoorschriften

Raadpleeg voor gebruik een arts, vooral als je baby ziek is.

Voeg geen etherische olie toe aan badwater. Baby’s spetteren graag in het rond. Als je etherische olie toevoegt aan het badwater, kan het makkelijker ingeslikt worden of in hun ogen komen.

Onze etherische oliën zijn krachtig en zeer geconcentreerd en niet geschikt voor inname door baby’s.

Laat je baby kennismaken met etherische olie door de olie op je eigen huid te gebruiken. De baby kan dan wennen aan de geur.

Zet een verstuiver, bijvoorbeeld de Dewdrop Diffuser, in de babykamer en verstuif de olie. Gebruik minder olie dan gewoonlijk om de gevoelige neus van je baby niet te irriteren.

Als je een nieuwe olie wilt gebruiken, zorg er dan voor dat deze zwaar verdund wordt en probeer de olie op een klein stukje huid van de arm of het been van de baby. Als er na enkele minuten geen reactie optreedt, kan de olie zonder problemen gebruikt worden.

Extra voorzichtigheid

Sommige etherische oliën dien je met extra voorzichtigheid te gebruiken. We raden aan om zeer voorzichtig om te gaan met deze oliën (of melanges die deze oliën bevatten):*

Idaho Tansy, Hyssop, Sage, Clary Sage, Wintergreen, Eucalyptus (alle varianten)

Klaar voor gebruik

Op zoek naar een makkelijke manier om etherische olie te gebruiken in de babykamer? De Young Living Seedlings lijn bestaat uit producten speciaal ontwikkeld voor baby’s.

Het aanbod bestaat uit onder andere lotions, biologisch afbreekbare doekjes en luiercrème.

De ingrediënten zijn plantaardig en bevatten geen schadelijke toevoegingen. Het is zachte verzorging voor de meest kwetsbare persoon van het gezin.

De producten bevatten Gentle Baby, een melange speciaal geformuleerd voor baby’s die lavendel, geranium, ylang ylang, koriander en bergamot bevat.

Heb je vragen over het gebruik van etherische olie bij baby’s? Neem dan contact op met een arts voor persoonlijk advies.

Ga voor meer informatie naar youngliving.com/nl_NL/discover/safety-guidelines.

*Sommige oliën in deze lijst maken deel uit van onze KidScents lijn. Deze producten zijn speciaal geformuleerd voor kinderen en zwaar verdund. We raden aanvullende verdunning aan als de olie bij baby’s en zeer jonge kinderen gebruikt wordt.


Wil je meer weten over hoe je gezin kan profiteren van etherisch oliën en producten op basis ervan? Neem onze blogpost “9 etherische oliën voor moeders” door; een blogpost met favoriete producten voor moeders en kinderen.

Welke oliën gebruik jij om je kleintje te verzorgen? Laat het ons weten!

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.