Ägg-stra härlig påsk med Young Livings eteriska oljor

0 30/03/2021 - Helgdagar, I HEMMET, Matlagning

Påsken firas väldigt traditionsenligt och är älskad över stora delar av världen. Oavsett om din kärlek för påsken kommer från din tro, från vårvärmen och ängar fyllda av blommor, eller från nöjet av kunna äta alla de godsaker som hör påsken till, så hoppas vi på Young Living att du passar på att använda dina eteriska oljor under helgen med hjälp av dessa ägg-stravaganta idéer.

 

Blommiga oljeblandningar för en gladare påsk

Påsken har alltid förknippats med våren, precis som vackra nyutslagna blommor. Varför inte skapa några nya blommiga doftblandningar i påsk som du kan använda i ditt hem, för att bjuda in vårdofterna i din dagliga rutin, och som kan ge dig inspiration och ett positivt synsätt under de kommande solfyllda månaderna? Några av våra blommiga Young Living-favoriter är eleganta Rose (ros), en fyllig och hudvänlig olja som av 10 kg rosblad ger tillräckligt mycket olja för att fylla en 5 ml-flaska, och den lugnande Ylang Ylang, en utmärkt, återfuktande olja med underbart söt doft. Testa blandningarna nedan för att ge ditt hem eller dina skönhetsprodukter en blommig kick, eller prova att blanda till din egen unika doft och använda den som parfym.

Påskmorgonsblandning

Den eteriska oljan Rose (ros) i påsk

Påskbukettsblandning

Den eteriska oljan Ylang Ylang (ylang-ylang) i påsk

Påskvälsignelser med andliga oljor

Eteriska oljor har traditionellt sett använts i tusentals år och forntida egyptier, perser, romare och israeliter har dokumenterat sin användning av oljor, och referenser till eteriska oljor finns också i Bibeln. I vissa länder och för miljontals människor är påsken en djupt andlig händelse, så varför inte göra din påsk ännu mer meningsfull med Young Livings eteriska oljor? Oavsett om du använder enstaka oljor under en bönestund eller kombinerar dem för användning i ditt hem för att öka din andliga medvetenhet kommer produkter som vårt Oils of Ancient Scripture-set som innehåller 10 oljor från viktiga växter, botaniska ämnen, material och harts i Bibeln garanterat att förbättra din påskupplevelse. Från Cassia (kassia), som historiskt sett har använts som en huvudingrediens i tempelrökelse, till välkända oljor som Frankincense (rökelseträd) och Myrrh (myrra) kan vi verkligen rekommendera att använda de här oljorna för en riktig påskvälsignelse.

Oljor i heliga skrifter-set

Läckra godsaker för en ägg-stra speciell påsk

Varje år fylls butikerna med sötsaker inför påskfirandet. Nedan har vi skapat ett recept som kommer att tillfredsställa dina smaklökar samtidigt som det ger dig ett mer hälsosamt alternativ till påskägg och introducerar dig för våra otroliga Plus-oljor. Det här utsökta Rocky Road-receptet är en efterrätt som är enkel att göra och som hela familjen kommer att älska.

Rocky Road-recept

Hälsosamt Rocky Road-recept till påsken

Ingredienser

 • 200 g urkärnade dadlar
 • 70 g rå kakao-pulver
 • 350 ml smält kokosfett
 • en nypa havssalt (valfritt)
 • 2–6 droppar Orange Plus eller Tangerine Plus eteriska oljor (efter smak)
 • 75 g grovhackde valnötter
 • 75 g grovhackade pekan- eller makadamianötter
 • 30 g gojibär (valfritt)
 • En handfull mini-marshmallows
 • En handfull chokladknappar

Gör så här

 1. Lägg dadlarna i en mellanstor glasskål, häll kokande vatten på dem och låt dem ligga i ungefär 5 minuter för att mjukas upp. När de har blivit mjukare, häll av vattnet och lägg dem i en matberedare tillsammans med det smälta koksfettet, kakaopulvret, havssaltet och Orange Plus- eller Tangerine Plus-oljan.
 2. Mixa på hög hastighet tills ingredienserna har blandats och smeten är jämn. Smaka av och sätt i mer Orange Plus- eller Tangerine Plus-olja om så önskas.
 3. Flytta över smeten till en stor bunke och häll i de hackade nötterna, marshmallows och chokladknapparna och blanda sedan allt för hand. Bred sedan ut smeten i en bak- eller glasform som du har lagt bakplåtspapper i.
 4. Sätt in i kylen för att stelna. När efterrätten har stelnat, skär upp den i bitar och servera omedelbart, eller täck över den och förvara den i upp till en vecka i kylen.

 

Hur tänker du använda Young Livings eteriska oljor i ditt påskfirande i år? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.