Hela scoopet om Vanilla oleoresin – vår spännande nya produkt!

0 12/04/2021 - ETERISKA OLJOR, Hemgjort, SKÖNHET, Upptäck eteriska oljor

Förut användes ofta ”vanilj” för att beskriva någonting som var alldagligt eller till och med tråkigt.  Men på Young Living håller vi inte med, eftersom vår helt nya och exklusiva Vanilla oleoresin är en av våra mest efterfrågade och populära produkter någonsin! Otroligt mångsidig och med en underbart söt men lättigenkännlig doft kommer den här produkten att framkalla trivsamma minnen och ge dig inspiration, oavsett hur du använder den. I det här blogginlägget har vi svarat på de mest populära frågorna om den här fascinerande produkten och ger er våra favoritsätt att använda Young Livings Vanilla oleoresin på. Varför inte läsa nedan och se hur den här milda, välkomnande produkten kan passa in i ditt liv?

 

Finns det verkligen eterisk vaniljolja?

När vi besvarar den här frågan finns det två svar. Först kan vi helt enkelt säga nej, det finns ingen ren eterisk vaniljolja eftersom den behöver en lösningsvätska för att släppa ifrån sig sina egenskaper. Men det går att producera och köpa vaniljdoftande oljor och på Young Living finns rent vaniljoleoresin, vilket betyder att det går att introducera vaniljdoft i ditt hem och din dagliga rutin på samma sätt som du nu använder dina eteriska oljefavoriter.

Flaska med vaniljoleoresin

 

Vad är vaniljoleoresin och hur gör vi det här på Young Living?

Vaniljoleoresin är ett semi-fast koncentrat som skapas genom att ta bort lösningsmedlet från vaniljextrakt. På Young Living är vårt etiskt framtagna vaniljoleoresin skapat genom en unik extraheringsprocess som tar vaniljbönor från nordvästliga Madagaskar och kombinerar dem med fraktionerad kokosolja. Vi tar bort den naturligt förekommande etylalkoholen från franska sockerbetor och behandlar resultatet med kokosoljan för att skapa ren vaniljoleoresin. Det betyder att vår vanilj inte bara behåller sin starka, klassiska arom, utan också att vi säkerställer att våra produkter testas enligt våra rigorösa kvalitetsstandarder Seed to Seal®.

 

Vilka eteriska oljor fungerar Vanilla bra med?

En av de bästa sakerna med Vanilla är hur anpassningsbar den är och hur den är ett perfekt komplement till så många eteriska oljor.  Med en rik, söt och varm doft är den underbar tillsammans med tyngre, blommiga oljor och kan blandas med dofter som den örtliknande Lavender (lavendel), myskdoftande Patchouli och sensuella Sandalwood (sandelträ) för att skapa otroligt kraftfulla egna blandningar eller parfymer.

Flaskor med de eteriska oljorna bergamott och muskatellsalvia

 

Hur kan jag använda Vanilla hemma?

Ett utmärkt sätt att använda Vanilla på är att blanda det med eteriska oljor för att skapa ett avslappnande kuddsprej. Det bästa receptet för att du ska kunna starta varje dag och känna dig motiverad, bestämd och inspirerad är alltid en god natts sömn, och ett kuddsprej kan göra din sömn ännu bättre. Om du precis har börjat med kuddsprej så kan vi tipsa om att använda glädjefyllda citrusdofter som Bergamot (bergamott) eller söta örtliknande dofter som Clary Sage (muskatellsalvia). Båda fungerar bra ihop med Vanilla och blir utmärkta kuddsprej oavsett om du sätter någon droppe på en näsduk i ditt kuddfodral eller om du blandar dem i en flaska och sprejar dina sängkläder med dem!

flaskor med de eteriska oljorna lavendel, patchouli och sandelträ

 

Hur kan jag använda Vanilla i min skönhetsrutin?

Vår etiskt utvunna, rena Vanilla behåller inte bara sin underbart söta vaniljdoft utan har också behandlats med fraktionerad kokosolja och är därför en fantastisk och mild produkt att använda i många skönhetsprodukter. Oavsett om det är i din favorit-hudkräm eller i ditt balsam kommer Vanilla att vara den bästa doften att använda när din hud- eller duschrutin behöver ett extra lyft. Nedan finns ett recept på vårt bästa body butter med vanilj – en vispad, lyxig hudkräm som kommer att göra din hud silkeslen!

Ingredienser

  • 1 kopp ekologisk kokosolja
  • 1 kopp ekologiskt kakaosmör i fast form (använd ej flytande)
  • 15 droppar Vanilla oleoresin

Gör så här

  1. Värm en mellanstor kastrull på mellanvärme och lägg i kokosfettet och kakaosmöret. Smält tills det blir flytande, cirka 4-5 minuter.
  2. Häll smeten i en glasskål och ställ i kylen i 30-45 minuter för att svalna och stelna något, men inte helt.
  3. Rör i Vanilla oleoresin.
  4. Använd en elvisp och vispa tills det bildas stela toppar, cirka 10 minuter.
  5. Överför till en burk med lock. Förvara i rumstemperatur så det inte smälter eller stelnar för mycket.
  6. Massera in på torr hud och njut!

Flaska med kroppssmör med Vanilla oleoresin

 

Är du sugen på att börja njuta av vår Vanilla oleoresin? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.