Hiusten hoitaminen eteerisillä öljyillä: 3 omatekoista reseptiä

0 19/10/2022 - Hiustenhoito, Kaikki postaukset, KAUNEUS

Kun katsot shampoita tai hoitoaineita, huomaat varmaan, kuinka paljon erilaisia ainesosia tuotteissa on. Hiustenhoidon ei tarvitse olla näin monimutkaista. Tällä blogikirjoituksessa kerromme, miten voit käyttää eteerisiä öljyjä hiuksistasi huolehtimiseen. Kerromme myös, mistä eteerisistä öljyistä hiuksesi erityisesti pitävät sekä jaamme sinulle omatekoisia reseptejä hiuksistasi huolehtimiseen.

Tekevätkö eteeriset öljyt hyvää hiuksille?

Eteerisiä öljyjä on käytetty kauneudenhoidossa vuosituhansia. Mitä hiuksiin tulee, eteeriset öljyt voivat olla kätevä tapa huolehtia hiusten terveydestä ilman, että joudut altistumaan lukuisille koville kemikaaleille. Eteeriset öljyt auttavat pitämään hiukset kauniina ja ne tekevät hyvää erityisesti ylikäsitellyille ja kuiville hiuksille. Öljyjä voidaan käyttää myös hiusten muotoilemiseen.

Mitkä ovat parhaita hiusöljyjä?

 • Eteeristä laventeliöljyä (Lavender) on käytetty kautta historian hiusten hoitamiseen. Tämä makealta tuoksuva öljy syväkosteuttaa hiuksia ja tekee hiuksista kiiltävät.
 • Eteerinen rosmariiniöljy (Rosemary) saa nimensä latinasta, Latin ros marinus, joka tarkoittaa “meren kastetta”. Rosmariiniöljyä voidaan käyttää puhdistamaan ja hoitamaan kuivaa hiuspohjaa. Se jättää jälkeensä raikkaan ja yrttisen tuoksun.
 • Eteeristä piparminttuöljyä (Peppermint) ja eteeristä teepuuöjyä (Tea Tree) on käytetty vuosituhansien ajan niiden puhdistavien ominaisuuksien vuoksi. Nämä öljyt sopivat erityisesti niille, joilla on rasvaiset hiukset tai joiden hiuksia on käsitelty runsaasti, jonka vuoksi hiukset tarvitsevat syväpuhdistusta saadakseen luonnollisen kiiltonsa takaisin.
 • Eteerinen tuoksuilangiaöljy (Ylang Ylang) tekee hyvää hiuksille, joita on kuumakäsitelty vuosien ajan. Cananga-puiden kukista höyrytislattu eksoottinen öljy ravitsee elottomia hiuksia jättäen jälkeensä herkän kukkaistuoksun.

Lavender, rosemary, peppermint, tea tree & ylang ylang

Turvallisuusvinkki

Eteerisiä öljyjä ei tule koskaan levittää suoraan päänahalle ilman laimentamista. Muista aina laimentaa eteeristä öljyä perusöljyllä, jotta päänahka ei ärsyynny.

Eteeristen öljyjen käyttö hiustenhoidossa

Nyt kun olemme kertoneet eteerisistä öljyistä, joita kutrisi rakastavat, on aika siirtyä käsittelemään erilaisia tapoja, joilla voit hoitaa eteerisillä öljyillä hiuksiasi.

Shampoon ja hoitoaineen tehostaminen

Lisää tippa tai kaksi suosikkiöljyäsi (suosittelemme eteeristä laventeliöljyä) shampooseen tai hoitoaineeseen tuoksua ja tuotteen tehoa tehostamaan. Uusien öljyilijöiden kannattaa aloittaa tästä.

Omatekoinen hiusöljy

Tarvitset:

 • 2 tippaa tuoksuilangiaöljyä
 • 2 rkl perusöljyä

Sekoita 2 tai 3 tippaa eteerisiä öljyjä (suosittelemme tuoksuilangiaöljyä) 2 ruokalusikalliseen perusöljyä, kuten kookos- tai kasvisöljyyn ja sekoita hyvin. Hiero tällä sekoituksella päänahkaasi, kietaise päähäsi pyyhe tai suihkumyssy ja anna vaikuttaa 10 minuuttia. Pese sitten hiukset shampoolla. Tee käsittely kaksi kertaa viikossa, jotta hiuksesi näyttäisivät terveiltä ja kiiltäviltä. Eteerisiä öljyjä kannattaa vaihdella mielialan mukaan.

Voit myös tehdä oman hiussuihkeen tuomaan nopeaa lisäkosteutusta.

Omatekoinen hiuspohjakuorinta

Tarvitset:

 • 2 tippaa teepuuöljyä
 • 2 rkl perusöljyä
 • 2 rkl merisuolaa
 • 2 rkl omenaviinietikkaa

Onko hiuksiasi ylikäsitelty? Yhdistä pienessä kulhossa 2 tippaa eteeristä teepuuöljyä ja 2 ruokalusikallista perusöljyä 2 ruokalusikalliseen merisuolaa ja 2 ruokalusikalliseen omenaviinietikkaa. Hiero hellästi päänahkaan pyörivillä liikkeillä. Anna vaikuttaa 10 minuuttia. Pese hiukset normaalisti.

Nainen hieroo tuotetta hiuksiinsa

Omatekoinen hiustenmuotoiluaine

Tarvitset:

 • 3 rkl sheavoita
 • 2 rkl mehiläisvahapellettiä
 • 2 rkl jojobaöljyä
 • 1 rkl maissijauhoa
 • 3 tippaa rosmariiniöljyä

Kesytä ja muotoile hiuksesi tällä luonnollisella ja rasvattomalla reseptillä. Sulata 3 ruokalusikallista sheavoita ja 2 ruokalusikallista mehiläisvahapellettejä kattilassa. Yhdistä erillisessä kulhossa 2 ruokalusikallista jojobaöljyä ja 1 ruokalusikallinen maissijauhoa. Kaada sulaneet ainekset kulhoon ja lisää 3 tippaa eteeristä rosmariiniöljyä. Sekoita hyvin ja siirrä lasiastiaan. Hiero käyttöä varten pieni määrä muotoiluainetta sormenpäihisi ja vedä sormet hiustesi läpi “kesyttämään” kurittomat hiukset tai tuomaan hiuksiin lisätekstuuria.

Eteerisiä öljyjä voidaan myös käyttää pitämään parta ja viikset siisteinä.

Purkki hiustenmuotoiluainetta naisen kädessä

Oletko liian kiireinen omatekoisiin resepteihin? Tutustu Young Livingin Lavender Volume Shampooseen ja Mirah Lustrous Hair Oiliin, jotka sisältävät puhtaita Seed to Seal® -laatusitoumuksen mukaan valmistettuja eteerisiä öljyjä.

Miten käytät eteerisiä öljyjä hiustenhoidossa? Kerro meille kommenttikentässä tai ota meihin yhteyttä osoitteessa mseublog@youngliving.com

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.