Allt om Hinoki – är det här vår mest spirituella olja?

0 10/03/2021 - ETERISKA OLJOR, Mindfulness, Upptäck eteriska oljor, VÄLBEFINNANDE

Uppfriskande och inbjudande Hinoki är en av våra mindre kända oljor, men den är riktigt verkningsfull. Den friska och rengörande oljan kommer från japanska cypressträd och har rogivande egenskaper som gör att man förälskar sig i doften på en gång. Japansk ädelcypress anses vara ett av de ”fem heliga träden från Kiso” och är mycket uppskattad i Japan. Cypresskogarna skyddas och tas omhand av generation efter generation. Virket från dessa heliga träd har också använts för att bygga tempel, helgedomar och badhus i Japan och Hinoki-oljan har sedan urminnes tider varit mycket omtyckt av landets befolkning.

Hur doftar Hinoki?

Doften av den eteriska oljan Hinoki är en blandning av städsegröna träd och frisk citrus. Den skapar en känsla av lugn och ro och är en storfavorit hos Young Living. Här kan du läsa om hur vi gillar att använda denna spirituella olja i vardagen. Vad väntar du på?

Piffa till en doftblandning: tillsätt Hinoki i din parfym

Hinokis unika doft med inslag av citrus passar utmärkt i vilken parfym som helst. Vi tycker särskilt mycket om att blanda den med oljorna Cedarwood, Cinnamon och Patchouli som skapar en underbart rogivande doft som främjar andlig medvetenhet och lyckokänslor.

De eteriska oljorna japansk ädelcypress, patchouli, cederträ och kanel

Väck din inre yogi till liv med Hinoki i yogarutinen

Om du vill känna dig mer avkopplad och samtidigt stärka kroppen kan yoga vara något för dig. Ta fram din yogamatta och en flaska Hinoki och sätt i gång. Blanda 1 droppe Hinoki med 1 droppe Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex och applicera på dina chakran och vita flex-punkter för att främja andlig utforskning.

Eterisk japansk ädelcypressolja och en yogamatta

Njut av en spaliknande badupplevelse med oljan Hinoki

Om ett varmt bad efter en lång dag låter som en himmelsk idé så måste du prova oljan Hinoki. Tillsätt 6–8 droppar av den uppfriskande oljan i badvattnet innan du sjunker ner och kopplar av. Andas in den fridfulla doften och känn hur oljan rengör och vårdar huden och gör dig totalt avkopplad med supermjuk hud.

En flaska av den eteriska oljan japansk ädelcypress vid ett badkar

Starta arbetsveckan med den eteriska oljan Hinoki

Om det känns svårt att få ihop livspusslet och du behöver lite extra motivation kan den uppfriskande doften av Hinoki hjälpa. Förvara en flaska på skrivbordet så att den alltid finns nära till hands. Den eteriska oljan Hinokis friska doft väcker sinnena till liv och ger dig mer inspiration för att kunna hålla i gång.

Använd Hinoki för att framhäva din naturliga lyster och förbättra din skönhetsrutin

Hinoki är mild och uppfriskande och kan tillsättas i body butter, bodylotion och andra krämer som ett utmärkt alternativ om man älskar skogsdofter men har känslig hud. Varför inte tillsätta en eller ett par droppar i dina skönhetsprodukter för att njuta av den uppiggande doften och oljans vårdande egenskaper?

Eterisk japansk ädelcypressolja

Varva ner före läggdags med en massage med oljan Hinoki

Om du har svårt att koppla av på kvällen innan du går och lägger dig kan en massage före läggdags vara något för dig. Massera in den eteriska oljan Hinoki på fötterna, bröstet och ryggen innan du går och lägger dig och känn hur doften får dig att koppla av och gör dig redo att sova sött!

Hur använder du spirituella oljor såsom Hinoki i vardagen? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

 

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.