Alles over Hinoki – Onze meest spirituele olie?

0 10/03/2021 - ETHERISCHE OLIËN, Ontdek etherische oliën

Verfrissend, warm en uitnodigend. Hinoki mag dan wel een van onze minder bekende oliën zijn, maar hij maakt zeker indruk. Deze reinigende olie met frisse geur is afkomstig van het hout van de Japanse cipres en laat iedere gebruiker op slag verliefd worden op zijn krachtige geur. Deze cipres wordt gekoesterd in Japan en kent een lange geschiedenis als een van de vijf heilige bomen van Kiso. De bossen worden generaties lang gewaardeerd, beheerd en beschermd. Het hout van deze heilige boom is in heel Japan terug te vinden in tempels, altaren en badhuizen. De olie heeft al sinds de oudheid een speciaal plekje in het hart van de Japanse bevolking.

Hoe ruikt Hinoki?

Deze olie, die de bekende en houtachtige geur van groenblijvende bomen gecombineerd met een vleugje citrus bevat, stimuleert gevoelens van vrede en rust en is ongetwijfeld een van onze favorieten. We hebben onderstaand enkele manieren om deze spirituele olie in het dagelijks leven te gebruiken bij elkaar gezet. Waar wacht je nog op?

Fleur je dagelijkse geur op door Hinoki toe te voegen aan parfum

Hinoki, met zijn citroenachtige ondertonen en unieke aardse geur, is de perfecte toevoeging aan ieder parfum. We vinden deze olie vooral heel fijn in combinatie met Cedarwood, Cinnamon en muskusachtige Patchouli omdat er dan een prachtige, aardende geur ontstaat die perfect is voor het opwekken van spiritueel bewustzijn en gelukkige emoties.

Hinoki-olie, patchoeli-olie, cederhoutolie en kaneelolie

Ontdek je innerlijke yogi door Hinoki tijdens de yoga te gebruiken

Als je behoefte hebt aan ontspanning en op zoek bent naar een manier om je lichaam te stimuleren, kan yoga je wellicht helpen. Neem simpelweg een mat en een flesje Hinoki erbij en ga aan de slag. Verdun een druppel Hinoki met een druppel Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex en breng zoals gewenst aan op de chakra’s en vitaflexpunten om je spirituele ontwakening te ondersteunen.

Hinoki-olie en yogamat

Geniet van een heerlijk bad met Hinoki

Als je na een lange dag graag ontspant met een warm bad is Hinoki dé olie voor jou. Voeg zes tot acht druppels van deze verfrissende olie toe aan het badwater, stap in bad en kom volledig tot rust terwijl je de geruststellende geur inademt en voelt hoe de huid gereinigd en gevoed wordt.

Flesje Hinoki-olie naast een bad

Begin de werkweek op de juiste manier met Hinoki

Als de balans tussen werk en privé niet helemaal klopt en je behoefte hebt aan motivatie kan de verkwikkende geur van Hinoki helpen. Houd een flesje bij de hand terwijl je werkt en gebruik het in tijden van nood. Adem de lichte, opbeurende geur in om lichaam en geest te verfrissen en verkwikken zodat je geïnspireerd kunt worden en blijven.

Gebruik Hinoki om je natuurlijke schoonheid te ondersteunen en je schoonheidsroutine een boost te geven

Hinoki is natuurlijk, zacht en zeer verfrissend. De olie kan dan ook makkelijk toegevoegd worden aan bodybutters, lotions en crèmes en is een mooi alternatief voor mensen die houden van de geur van groenblijvende bomen en planten maar een gevoelige huid hebben. Voeg eens één of twee druppels toe aan je favoriete huidverzorgingsproduct en geniet van de aardse, revitaliserende geur die gepaard gaat met voedende eigenschappen.

Hinoki-olie

Ga ontspannen slapen en haal het maximale uit massages met Hinoki

Als je snel overgestimuleerd bent en moeite hebt om voor het slapen tot rust te komen, kan een massage als onderdeel van je avondroutine helpen. Breng voordat je naar bed gaat Hinoki aan op de voeten, borstkas en rug en ontdek hoe de kalmerende geur jou helpt ontspannen en voorbereidt op een goede nachtrust vol fijne dromen.

Hoe gebruik jij spirituele oliën zoals Hinoki in het dagelijks leven? Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.