Orsakar eteriska oljor fläckar?

0 18/10/2019 - En introduktion till eteriska oljor, ETERISKA OLJOR, Standarder och säkerhet

Med allt från aromaterapi till en massage efter träningspasset – eteriska oljor kan användas på många häftiga sätt. Geranium ger huden mer lyster, oljan Lemon passar perfekt för att fräscha upp soptunnan, Lavender främjar lugn och ro och vårt plussortiment med matlagningsoljor kan piffa upp dina maträtter. Rena eteriska oljor är viktiga i allt från hudvård till städning, avkoppling och välbefinnande. För att se till så att du inte upplever några problem med oljorna svarar vi nu på dina frågor om huruvida eteriska oljor fläckar ner kläder och tyg.


F: Orsakar eteriska oljor fläckar?

S: Förutom undantagen nedan så fläckar eteriska oljor inte ner tyg. Eftersom de är flyktiga så avdunstar oljan utan att orsaka fettfläckar på kläder och tyg till skillnad från basoljor. Young Livings rena eteriska oljor orsakar inte fettfläckar.

F: Vilka eteriska oljor orsakar fläckar?

S: Trots att rena eteriska oljor inte orsakar fettfläckar så kan ett fåtal oljor fläcka ner tyg på grund av den naturligt mörkare eller gulaktiga färgen från växterna. Använd dessa oljor med försiktighet i närheten av dina vita tröjor eller mormors hemgjorda överkast.

Oljor som orsakar fläckar på grund av dess naturligt mörkare färg:

Oljor som orsakar fläckar på grund av dess naturligt gula färg*:

*Den gula färgen går bort men det är ändå en bra idé att inte använda dessa oljor i närheten av vita tyger och kläder.

F: Hur fläckar dessa eteriska oljor ner tyg?

S: Oljan orsakar fläckar om du använder den direkt på vitt tyg – vilket är okej om du vill färga tyget i batikmönster. Om du inte vill färga kläderna bör du undvika följande:

  • Att använda oljan direkt på huden och sedan sätta på sig kläder innan oljan har absorberats.
  • Att tillsätta oljan i tvätten.
  • Att spilla olja på kläder och tyg.

F: Hur använder man de mörka oljorna?

S: Det stämmer att dessa oljor kan orsaka fläckar men de är samtidigt otroligt verksamma. Använd dem med försiktighet för att dra nytta av deras fördelar. Här kommer några tips på hur du kan använda mörka oljor:

  • Tillsätt en droppe Blue Tansy i en fuktkräm för att späda ut färgen och använd för att minska blemmor.
  • Sprid doften av Jasmine och njut av en härligt stark doft.
  • Blanda German Chamomile med Young Living V-6® och använd i en massage.
  • Gör egna badkritor som även funkar som tvål.
  • Observera att dessa oljor kan fläcka ner din doftspridare beroende på vilken olja och hur mycket olja du använder. Rengör doftspridaren efter varje användning.

Förresten så innehåller några av våra favoritblandningar mörkare oljor som kan orsaka fläckar, såsom Peace & Calming och Valor. Kom ihåg att läsa etiketten innan du använder dem i tvätten!

 

 

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.