Veroorzaakt etherische olie vlekken?

0 17/10/2019 - ETHERISCHE OLIËN, Net bekend met etherische oliën, Standaarden en veiligheid

Etherische olie kan op veel verschillende manieren gebruikt worden. Geranium laat de huid stralen, citroen kan gebruikt worden om de afvalbak fris te laten ruiken, lavendel stimuleert kalmte en rust en onze Plus-oliën zorgen voor smaakexplosies in allerlei gerechten. Etherische olie kan gebruikt worden om de huid te reinigen, het huis schoon te maken, te ontspannen of om algemeen welzijn te ondersteunen. In deze blog kijken we naar de manieren waarop etherische olie kleding en andere stoffen kan aantasten of vlekken kan veroorzaken.


V: Veroorzaakt etherische olie vlekken?

A: Er zijn enkele uitzonderingen, maar etherische olie veroorzaakt over het algemeen geen vlekken. Etherische olie is vluchtig en de olie verdampt zonder vetvlekken op kleding of andere stoffen achter te laten, in tegenstelling tot basisolie. Etherische olie van Young Living laat geen vetvlekken achter.

V: Welke etherische oliën kunnen vlekken veroorzaken?

A: Enkele oliën kunnen vlekken veroorzaken omdat de plantaardige ingrediënten donker of geel van kleur zijn. Wees dus voorzichtig als je witte kleding draagt of als je sieraden of voorwerpen van emotionele waarde gebruikt.

De volgende oliën zijn van nature donker van kleur:

De volgende oliën zijn van nature geel van kleur*:

*De gele kleur vervaagt, maar witte kleding kun je beter vermijden als je deze oliën gebruikt.

V: Hoe veroorzaken deze oliën vlekken?

A: Als deze oliën in contact komen met witte kleding of andere stoffen laten ze vlekken achter. Als je liever geen gele vlekken in je kleding wilt, kun je dit beter niet doen:

  • De olie op de huid aanbrengen en kleding aantrekken voordat de olie ingetrokken is.
  • De olie toevoegen aan de was in de wasmachine
  • De olie (per ongeluk) op kleding of andere stoffen druppelen

V: Hoe kan ik donkere oliën gebruiken?

A: Deze oliën kunnen vlekken veroorzaken, maar bevatten ook talloze krachtige eigenschappen. Als je ze dus voorzichtig gebruikt, kan er niets misgaan. Je kunt donkere oliën op de volgende manieren gebruiken:

  • Voeg een druppel blauw boerenwormkruid toe aan moisturiser om de kleur te verzwakken en vlekken in de huid te verminderen.
  • Verstuif jasmijn om je huis heerlijk te laten ruiken.
  • Combineer Duitse kamille met Young Living V-6® en gebruik bij een massage.
  • Maak kleurige zeepjes – waarmee op tegels getekend kan worden! – voor de kinderen voor in bad.
  • Deze oliën kunnen mogelijk vlekken achterlaten in je verstuiver. Dit is afhankelijk van de olie en de hoeveelheid die je gebruikt. Maak de verstuiver na elk gebruik schoon.

Sommige van onze populaire melanges bevatten donkere oliën die mogelijk vlekken kunnen veroorzaken op de huid, zoals Peace & Calming en Valor. Raadpleeg altijd het etiket en de gebruiksaanwijzing voordat je deze oliën voor de was gebruikt!

 

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.