Eteriska oljor och hundar: (h)underbara tips till din vovve

4 20/01/2020 - Husdjur, I HEMMET, YL-produkter, YOUNG LIVING

Alla som har djur vill att just deras pälskling ska få det allra bästa. Pyssla om dem med Young Livings eteriska oljor från Animal Scents och låt djuren ta del av effektiva produkter för välbefinnande. Gosa med ditt husdjur och läs vår guide om att använda eteriska oljor på hundar.

Hur använder man eteriska oljor på hundar?

Det är bäst att först testa oljan på ett litet område innan du använder den på hela djuret eftersom hundar är mycket känsliga för eteriska oljor. Undvik att använda eteriska oljor utvärtes på valpar. På valpar från medelstora eller stora raser bör du vänta tills de är minst 8 veckor gamla. Vänta tills de är minst 10 veckor gamla innan du använder oljor på valpar från små raser. När du väl har börjat använda eteriska oljor bör du hålla hunden under uppsikt. Om du känner dig osäker bör du rådgöra med en veterinär.

Bör jag rådgöra med en veterinär?

Det kan vara bra att diskutera saken med en veterinär och prata om ditt djurs tillstånd. Med en veterinärs tips och råd känner du dig säkrare på hur du kan använda eteriska oljor. Om din fyrfota vän har några problem sedan tidigare kan det vara bra att få mer information.

Att använda eteriska oljor utvärtes

Utvärtes användning innebär att applicera produkten på djurets kropp. När du är redo att använda eterisk olja på din hund bör du späda ut oljan med Young Living V-6®. Läs på flaskan för mer information om utspädning.

Visste du förresten att Animal Scents-oljorna är färdigutspädda? Trots att den noga utformade eteriska oljan är mild kan det ändå vara bra att späda ut den ytterligare med en basolja. Observera hur djuret reagerar och använd oljan därefter.

Redo att skämma bort din fyrfota vän? Gnugga oljan och basoljan mellan handflatorna tills dina händer inte längre är glansiga. Gnid in på djurets rygg, mage och bakom öronen. Undvik kontakt med ögonen!

Vilka eteriska Animal Scents-oljor kan jag använda på min hund?

Vi har fem noga utformade eteriska oljor som du kan skämma bort din pälsbeklädda vän med. En del av intäkterna från Animal Scents -produkterna går till Vital Ground, en ideell organisation som arbetar för att skydda grizzlybjörnarnas hemvist och andra vilda djur.

PuriClean

Oljan är berikad med friskt citrongräs, tea tree och myrten och kan spädas ut ytterligare med valfri basolja. Applicera den försiktigt på ditt djur och läs instruktionerna på flaskan för information om användning på djur i olika storlekar.

Huvudingredienser

PetFresh

Den här omsorgsfullt utformade blandningen passar perfekt när du vill gosa med ditt djur och njuta av en härlig doft. Häll några droppar PetFresh  i en stor sprejflaska och fyll den med vatten. Spreja på djuret och njut av en söt och kryddig doft av myrra, patchouli och oregano.

Huvudingredienser

PetRenew

Trasslig päls? PetRenew  är räddaren i nöden. Du kan späda ut den med Young Living V-6® tills styrkan passar dig och ditt djur. Gnugga några droppar PetRenew, som innehåller frankincense, mellan händerna tills de inte längre är glansiga. Dra händerna genom djurets päls och borsta igenom den och njut av en trevlig stund tillsammans med din fyrfota vän.

Huvudingredienser

PetCare

Det finns inget bättre än en blöt hundpuss, men det är inte alltid de luktar så gott. När du förbereder ett bad kan du hälla i en eller två droppar PetCare som är berikad med tysk kamomill, Royal Hawaiian-sandelträ och frankincense. Torka djuret med en handduk som vanligt och njut av den underbart friska doften.

InnerBalance

När det är kallt ute kan du ta InnerBalance på fingertopparna och försiktigt massera hunden. Njut av oljan som innehåller pepparmynta och grönmynta när du myser med din pälskling i soffan. På ett lätt sätt har du skapat en avkopplande stund som hunden kommer att se fram emot varje dag.

Huvudingredienser

Hur använder du Animal Scents? Berätta i kommentarerna nedan. Prova också att göra en hemgjord salva som du kan använda på hudens tassar. Den innehåller vårdande oljor från Animal Scents-utbudet!

Dela

4 Kommentarer

 • Louise Johansson 24/04/2020 - 11:28 e m Svara

  Jag använder Petcare på min hund var annan dag och han luktar ljuvligt gott samtidigt som vi får en mysig stund tillsammans med lite massage! Han älskar det!!

  • Admin 11/06/2020 - 2:31 e m Svara

   Vilka härliga nyheter! 😊

 • Mathilde 02/10/2020 - 2:14 e m Svara

  Hej! Jag undrar vilka av de eteriska oljorna man kan använda i diffusern när man har en hund? Har läst att vissa oljor kan vara giftiga för hundar och jag vågar därför inte använda några alls i diffusern nu när jag har en liten valp här hemma. Finns det t.ex. någon lista över oljor som man inte borde använda? Tacksam för svar!

  • cehrecke 13/05/2021 - 8:55 f m Svara

   Hej,
   Vi kan bekräfta att du kan använda våra oljor i diffuser runt din hund, men innan du placerar oljan i diffusern rekommenderar vi att du låter hunden sniffa
   oljan lite smått för att se om vovven gillar doften eller inte. Vi rekommenderar också att du har dörren öppet så hunden kan gå ut om hen inte gillar doften.

  Lämna svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  * Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.