11 eteriska oljor från Young Living som hjälper dig att fokusera på ditt välmående

5 15/01/2020 - En introduktion till eteriska oljor, ETERISKA OLJOR, Upptäck eteriska oljor, YL-produkter, YOUNG LIVING

Nyårslöften, träningsmål och nya drömmar. Om du känner dig stressad av löftet om ett ”nytt år, nytt jag” kan du prova att ta en paus och knyta an till ditt inre. I stället för alltför höga förväntningar kan det fungera bättre att fokusera på små glädjestunder i vardagen. Använd några av dessa lyxiga eteriska oljor och skapa en rutin du kan upprätthålla i längden.

1. Lavender

Häll några droppar av den eteriska oljan lavendel (Lavender) i en sprejflaska med vatten vid läggdags. Spreja kudden och njut av en mild och rogivande doft. Visste du att i 1300-talets Frankrike bad kung Karl VI att hans kuddar skulle fyllas med lavendel så att han kunde sova sött? En mycket användbar olja som passar kungar och drottningar.

2. Peppermint

Den eteriska oljan pepparmynta (Peppermint) ångdestilleras från växtens blad och passar perfekt att ha med sig i fickan och pigga upp sig med då och då. Du kan också ha oljan på ditt skrivbord på jobbet. När du behöver lite energi tar du någon droppe på handflatorna och andas in. Den friska doften kommer hjälpa dig att fokusera på nuet.

3. Lemon

Oljan kallpressas från skalet och det tar ungefär 75 citroner för att fylla en flaska av Young Livings eteriska citronolja Lemon 15 ml. Sprid doften i hemmet på morgonen innan du mediterar eller gör yoga. Den ger dig en fräsch start på dagen.

4. Frankincense

Lyxa till din skönhetsrutin med denna ingrediens som ofta kallas ”flytande guld”. Den användes av de tre vise männen och även i forntida Egypten för att balsamera faraonerna. Tillsätt några droppar av den eteriska oljan frankincense (Frankincense) i en oparfymerad bodylotion och upplev silkeslen hud med en söt och kryddig doft.

5. Thieves®

Den här kryddiga klassikern finns i ett flertal Young Living-produkter och passar utmärkt när du vill pigga upp dig själv. Den är berikad med kryddnejlika, eukalyptus, citron, kanel och rosmarin och har en inbjudande doft. Fräscha upp hemmet genom att tillsätta några droppar av den kryddiga eteriska oljan i dina Thieves-städprodukter för extra mycket friskhet.

6. Lemongrass

Den här glädjande doften är en riktigt frisk fläkt. Blanda lite kokosolja, epsomsalt och några droppar av den eteriska citrongräsoljan Lemongrass i ett varmt bad för att njuta av den friska doften och känna hur stressen rinner av dig. Du kan också använda Lemongrass Plus för att smaksätta vatten, och på så sätt dricka de rekommenderade 6–8 glas vatten per dag.

7. Cedarwood

När det är mörkt ute kan det vara trevligt med lite värme från den lugnande doften av den eteriska oljan cederträ (Cedarwood). Oljan ångdestilleras från cederträet. Tillsätt ett par droppar i ett oparfymerat duschgel och njut av den härliga doften som ger dig en energifylld start på dagen. Upp och hoppa till en frisk doft och lyxigt ren hud.

8. Vetiver

Den eteriska oljan vetiver (Vetiver) kommer ursprungligen från Madagaskar och ångdestilleras från växtens rötter och ger en olja som främjar ro och balans. Sprid doften på morgonen för en rogivande stunds meditation. Du kan också blanda den med den eteriska ingefärsoljan Ginger för en mer kryddig och varm doft.

9. Oregano

Den eteriska oljan Oregano har det botaniska namnet Origanum vulgare och har en utsökt doft. Namnet kan också härledas till grekiskans ”oros” och ”ganos” som betyder ”bergens glädje”. Sprid oljan Oregano tillsammans med oljan Joy för en varm och stimulerande doft som förvandlar hemmet till en oas. Prova även Oregano Plus som är ett måste i köket.

10. Grapefruit

Från ett städsegrönt träd som blir upp till nio meter högt kommer oljan grapefrukt (Grapefruit) som passar utmärkt i krämer, ansiktsvatten och ansiktsrengöring och gör huden ren och fräsch. Om soptunnan i köket inte luktar så trevligt kan du ta lite Grapefruit-olja på en bomullstuss och lägga längst ner i soptunnan. Häll på lite bikarbonat och låt verka över natten. Morgonen efter kan du njuta av en frisk och fräsch doft.

11. Young Living R.C.®

Blandningen R.C.  med gran, cypress och tre olika slags eukalyptus passar bra att använda på bröstet och nacken när du är på väg till gymmet. Blanda med basoljan Young Living V-6® och gör trött hud härligt len efter träningen.

Vill du läsa mer om hur eteriska oljor kan hjälpa dig att släppa det förgångna och blicka framåt? Läs i så fall det här blogginlägget där vi tipsar om våra favoritoljor som uppmuntrar till positivitet, motivation och glädje!


Vilken eterisk olja från Young Living finns på din önskelista 2020?

Berätta i kommentarerna nedan!

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.