Våra 14 bästa tips på hur du kan använda eterisk Tea Tree-olja

0 28/02/2022 - ETERISKA OLJOR, Upptäck eteriska oljor

Med dess friska doft och rengörande egenskaper är den eteriska oljan Tea Tree inte bara en av Young Livings mest populära eteriska oljor, utan också en av de mest användbara! Eterisk tea tree-olja är mycket omtyckt och ångdestilleras ur bladen från trädet Melaleuca alternifolia, ett litet träd som tillhör växtfamiljen myrtenväxter. Oljan kan användas i hudvårds- eller hårvårdsprodukter, appliceras på huden som en underbar parfym eller blandas med en basolja för en lyxig massage. Eterisk tea tree-olja kan användas till mycket, så i det här blogginlägget ska vi berätta om några av de användningsområden som vi gillar bäst så att du kan lära dig hur du kan använda oljan i din vardagsrutin!

Eterisk tea tree-olja

 1. När det gäller naturligt härledda botemedel mot kroppslukt så kan ett alternativ till deodorant vara att använda tea tree-olja direkt på huden. Då kan du njuta av den härligt träaktiga doften hela dagen. Efter du har duschat, applicera 2 droppar under armarna för att hålla oönskad lukt borta. Se till att du väntar 10 minuter efter att du har duschat klart, särskilt om du precis har rakat dig, så att porerna hinner stänga sig innan du applicerar oljan.
 2. För att njuta av fördelarna med eterisk tea tree-olja tillsammans med andra Young Living-favoriter, varför inte testa Rose Ointment? Den här mycket användbara salvan är fullpackad med växtdelar av högsta kvalitet, plus de eteriska oljorna ros (Rose), ylang ylang (Ylang Ylang) och Tea Tree. Den lindrar och förbättrar känslan och utseendet på skrovlig hud när den används på läppar, knän, armbågar och andra typiskt torra områden.
 3. Ett populärt användningsområde för tea tree-olja är som rengöringsprodukt för hud som ofta får akne. För att främja hud som ser frisk ut så kan du tillsätta en droppe Tea Tree i din ansiktskräm eller nattkräm och njuta av fördelarna.

Den eteriska oljan Tea Tree och Rose Ointment

 1. Om du har problem med nagelbanden så kan tea tree-olja hjälpa. Trots att Tea Tree kan appliceras direkt på huden så brukar vi använda ett par droppar i ett varmt fotbad. Det ger en lyxig känsla som kan hjälpa dina naglar se friska ut.
 2. Om du tycker om att göra egna, hemgjorda produkter, varför inte testa en hemgjord tvål som är berikad med eterisk tea tree-olja? Tea tree är bra för huden och när den kombineras med naturligt härledda ingredienser i en lyxig tvål så kommer du att känna dig härligt len efter badet eller duschen.
 3. Har du kliat dig i huvudet medan du har letat efter en bra hårvårdsprodukt? I så fall kan Tea Tree vara oljan som du har letat efter. För att ge ditt hår och din hårbotten en härlig behandling, tillsätt 2-3 droppar tea tree-olja i ditt favoritschampo för att få lyxiga lockar. Prova också en hemgjord hårbottenskrubb med tea tree-olja.

Den eteriska oljan Tea Tree med en kvinna som schamponerar håret

 1. För en hårinpackning som doftar härligt, blanda 4 droppar eterisk tea tree-olja med 2 matskedar kokosolja. Applicera blandningen i håret, kamma försiktigt igenom det och låt blandningen sitta kvar i upp till en timme innan du tvättar ur och stylar håret som vanligt.
 2. När det gäller parfymer är nog Tea Tree inte den första oljan du tänker på. Den passar dock underbart bra tillsammans med blomdofter såsom jasmin (Jasmine), lavendel (Lavender) och ros (Rose) och kan användas på handleder och hals för att skapa en lockande doft.
 3. Tack vare sin vårdande och rengörande natur passar Tea Tree utmärkt vid massage. Den är lika uppiggande som den är lugnande och en massage med den lindrar ömma muskler. Testa den själv! Späd ut några droppar tea tree-olja med 10 ml Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex och kör i gång!

De eteriska oljorna Tea Tree, Lavender, Jasmine och Rose med parfymflaskor

 1. Ingenting i livet är lika avslappnande och uppfriskande som ett varmt bad. För att njuta av fördelarna av tea tree-olja i hemmet, testa att tillsätta 6-8 droppar i badet innan du hoppar i och njuter.
 2. Det finns många sätt som Tea Tree kan appliceras på huden för fantastiska resultat, men bara att andas in dess jordiga doft kan också ge mycket nöje. Testa att andas in doften direkt ur flaskan under yoga eller meditation för en rofylld känsla.
 3. Ibland kan dina småttingar åtnjuta lika många fördelar av oljeanvändning som du! Vår blandning KidScents® KidCare innehåller tea tree, immortell (Helichrysum) och kryddnejlika (Clove) och den passar perfekt när barnen behöver varva ner i slutet av en lång dag.
 4. För att upprätthålla hy som ser ungdomlig ut, varför inte testa vårt ClaraDerm Spray? Den här lätta sprejen är berikad med oljor såsom Lavender, Frankincense och Tea Tree och passar perfekt för användning på torr eller uttorkad hud. Du kommer att stråla hela dagen.
 5. Slutligen, för en underbar blandning som ger dig en förtrollande känsla, testa Melrose. Denna olja med en klassisk, rogivande doft som innehåller de eteriska oljorna tea tree, rosmarin (Rosemary) och kryddnejlika är lika användbar som tea tree är när den används separat. Fräscha upp din duschkräm med några droppar eller skapa en signaturdoft med den här underbara oljan.

KidScents® KidCare, Melrose och ClaraDerm Spray

Hur tycker du om att använda Young Livings eteriska olja Tea Tree? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.