14 anledningar till att använda oljan Tea Tree

0 30/06/2020 - Alla inlägg

Med dess friska doft och rengörande egenskaper är Melaleuca alternifolia, även kallad Tea Tree, inte bara en av Young Livings mest populära eteriska oljor, utan också en av de mest användbara! Den eteriska oljan Tea Tree kommer från Australien och är populär i hudvård, rengöring och mycket mer. Letar du efter den hemliga ingrediensen som förbättrar naglar, hud och hår? Läs om 14 sätt att använda oljan Tea Tree som du inte visste att du saknade.

I hemmet

Mörka vrår kan ofta lukta lite mögligt och ofräscht. Använd tvätt- och rengöringsprodukter med Tea Tree-olja för att få ett rent och fräscht hem från golv till tak.

 1. Fräscha upp smutstvätten. Gör tvätten ren och fräsch med 2–3 droppar Tea Tree-olja i ett tvättmedel för att motverka otrevliga lukter.
 2. Gör tvätten extra fräsch med några droppar Tea Tree-olja på torkbollar för att ge kläder, lakan och handdukar en frisk doft.
 3. Oroar du dig för skadliga kemikalier och starka tillsatsämnen i dina rengöringsmedel? Gör ett eget medel med 6 droppar Tea Tree, 4 droppar Lemon, 1,2 dl vinäger, och 3 msk bikarbonat i en sprejflaska av glas och fyll den med vatten. Skaka flaskan för att blanda ingredienserna. Voila! Det här medlet kan du använda för att rengöra allt från ytor till dörrhandtag.
 4. Gör ett eget medel för att ta bort fläckar i handfatet och duschen med 2,3 dl bikarbonat, 0,5 dl diskmedel och 10 droppar Tea Tree-olja. Använd medlet på fläckarna och skrubba med en trasa eller skurborste! Förvara blandningen i en burk.
 5. Gör dig redo för en god natts sömn med en hemgjord sprej för lakanen. Blanda 10 droppar Tea Tree-olja med 100 ml vatten i en sprejflaska av glas. Spreja på lakan, handdukar eller andra tyger för att sprida en frisk och fräsch doft. Sov gott!
 6. Om den nedåtgående hunden har gjort så att din yogamatta luktar apa är det dags att fräscha upp den lite! Blanda 2 dl vatten, 0,5 dl trollhasselvatten, 10 droppar Tea Tree och 10 droppar Lavender  i en sprejflaska. Spreja mattan efter varje yogaklass för att hålla den ren och fräsch.
 7. Sprid doften av Tea Tree-olja för att fräscha upp dina rum och ge dem en härligt frisk doft hela dagen. Det här är en av de mest använda oljorna.

Sprid doften av en av våra populära blandningar kombinerat med Tea Tree-olja, till exempel Young Living Purification® eller Melrose.

Frisk hud med lyster

Nu behöver du inte längre välja mellan mjuk och ren hud! Med hjälp av Tea Tree-berikade produkter kan du rengöra och återfukta på en gång! Här kommer några anledningar till att Tea Tree-olja är en viktig komponent i din hudvårdsrutin.

 1. Tea Tree-olja är ett naturligt sätt att motverka kroppslukt och kan användas som en naturlig deodorant. Ta 2 droppar under armarna efter duschen för att hålla kroppslukten borta. När du har duschat bör du vänta 10 minuter innan du använder oljan, särskilt om du nyss har rakat dig, så att porerna kan sluta sig först.
 2. Young Livings Rose Ointment innehåller återfuktande oljor och lindrande Tea Tree-olja som mjukgör och vårdar huden. Den gör dig riktigt snygg!
 3. Tvätta ansiktet med Tea Tree-olja för att förhindra utslag och främja frisk hud. Ta 1–2 droppar på en bomullstuss och badda på ansiktet eller tillsätt ett par droppar i din favoritkräm från Young Living eller en annan ansiktskräm.
 4. Använd Tea Tree-olja på tå- och fingernaglarna för att främja friska och välvårdade naglar. Ge dig själv en spaupplevelse hemma och häll upp ett fotbad med varmt vatten och några droppar Tea Tree.
 5. Tillsätt Tea Tree i hemgjorda tvålar för att dra nytta av oljans rengörande egenskaper.

Friskt hår

Om du ofta kliar dig undrande i huvudet och frågar dig själv hur man får friskt och snyggt hår så har vi lösningen! Här kommer två förslag för att främja hälsosamt hår.

 1. Tillsätt 2–3 droppar Tea Tree i ditt schampo några gånger i veckan för att främja en frisk hårbotten.
 2. Skapa en hårinpackning med 4 droppar Tea Tree och 2 msk kokosolja. Applicera blandningen på håret, kamma försiktigt igenom och låt verka i upp till en timme. Tvätta och styla sedan håret som vanligt.

Vilka tips ser du mest fram emot att prova?

Berätta i kommentarerna nedan!

 

This post is also available in: Engelska Tyska Tjeckiska Nederländska Finska Litauiska Rumänska Ryska Spanska Franska Italienska Polska

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.