Uleiuri esențiale fotosensibile: Sfaturi de siguranță pentru vară

0 05/06/2019 - Standarde și siguranță, ULEIURI ESENȚIALE

Vine vara cu zilele ei călduroase și știm că toată lumea abia așteaptă soarele.  Parcă deja vezi cum va decurge prima zi la piscină- prima aplicare de loțiune de plajă, distribuirea jucăriilor pentru piscină, și apoi în sfârșit supraveghere și relaxare în șezlongul tău favorit.  Nu uita însă, în timpul distracției, de utilizarea în siguranță, pe timp de vară, a uleiurilor tale favorite. Informează-te cu privire la uleiurile esențiale fotosensibile înainte de a-ți arunca uleiurile favorite în geantă împreună cu o carte, pentru a te asigura că preferatele tale nu sunt uleiuri esențiale care cauzează sensibilitate la soare.

Ce face ca un ulei să fie fotosensibil?

În timp ce sunt cunoscute pentru mirosurile lor luminoase, estivale, uleiurile citrice sunt cele mai cunoscute uleiuri esențiale care cauzează fotosensibilitate.  Asta se întâmplă deoarece compușii găsiți în uleiurile citrice- cunoscuți ca furanocumarine- măresc mult sensibilitatea la razele UV.  Însă, chiar dacă majoritatea uleiurilor fotosensibile sunt citrice, există și alte uleiuri care pot conține compuși sau amestecuri de compuși care pot avea același efect ca furanocumarinele, ceea ce înseamnă că nici acestea nu pot fi folosite în timpul zilelor însorite.  Verifică întotdeauna eticheta înainte de aplicare pentru a vedea dacă acel ulei provoacă fotosensibilitate.

Cum pot ști dacă un ulei cauzează fotosensibilitate? 

Toate uleiurile esențiale ale Young Living care cauzează fotosensibilitate sunt etichetate.  Lemon, Lime, Grapefruit, Orange, Bergamot, Tangerine, Peace & Calming, Stress Away, Citrus Fresh, Gentle Baby și Joy sunt câteva din uleiurile populare ale Young Living care cauzează fotosensibilitate, dar există și alte uleiuri care pot avea acest risc.  Verifică întotdeauna eticheta înainte de aplicare pentru a vedea ce avertismente sunt asociate cu acel ulei.

Cum determină Young Living un amestec care este fotosensibil? 

În funcție de cantitatea de ulei fotosensibil în acel amestec, Young Living poate determina în mod sigur dacă acel amestec este sigur la soare.

Care este cea mai bună modalitate de a reduce riscurile unei reacții negative?

Utilizează uleiurile fotosensibile, în timpul nopții.

Utilizarea uleiurilor fotosensibile în timpul nopții reduce riscurile asociate cu aceste uleiuri.  Poți oricând să adaugi aceste uleiuri în rutina ta serală de îngrijire a pielii, în loțiunea de corp pentru seară, în baia de dinainte de somn sau în masajul seral relaxant pentru picioare, gât sau spate.

Acoperă zona de aplicare

Blocarea razelor UV prin acoperirea zonei poate ajuta la reducerea riscului de reacții.   Aplică uleiul pe spate, pe piept sau pe tâmple și acoperă-te cu un tricou și o pălărie.  Asigură-te doar că zona pe care ai aplicat uleiul este complet acoperită cu un material dens.

Urmărește instrucțiunile de pe etichetă

Cea mai bună modalitate de a evita o reacție negativă este de a urma instrucțiunile de pe etichetă.  Majoritatea uleiurilor fotosensibile nediluate au nevoie de 12 ore înainte de expunerea la soare dar pentru unele sunt necesare 48 ore.  Ține cont de faptul că cantitatea utilizată de tine și dacă aceasta este diluată sau nu, afectează concentrarea de compuși fotosensibili- și nu uita ca întotdeauna să aplici o loțiune de plajă pentru a te proteja de razele solare, chiar și după timpul recomandat de așteptare.

Ce ar trebui să fac dacă am o reacție? Uleiul esențial Lemon

Dacă tu sau cineva cunoscut are o reacție, protejează-te imediat de razele UV și urmează următoarele proceduri:

După reacția cutanată:

  • Spală imediat cu apă rece și cu săpun.  Clătește bine.
  • Diluează și clătește pielea cu ulei vegetal pentru a dilua uleiul esențial.

După reacție la nivelul ochilor:

  • Clătește cu multă apă ochiul deschis, timp de mai multe minute.
  • Aplică ulei vegetal cu o pânză sterilă în jurul ochiului pentru a dilua orice ulei esențial în exces.
  • Obține întotdeauna sfatul unui medic în cazul în care pielea este dureroasă sau în cazul în care reacția acoperă o porțiune substanțială a corpului.

Iubim uleiurile esențiale și știm că și tu le iubești.  De aceea vrem să îți oferim informații generale pentru a te ajuta să îți sporești cunoștințele în ceea ce privește utilizarea adecvată a uleiurilor esențiale.  Pentru a avea grijă de tine și de familia ta într-un mod cât mai sigur, citește și urmează întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă.  Vestea bună este faptul că sunt multe uleiuri care nu au compuși fotosensibili, așa că pot fi folosite pentru aventurile tale estivale.  Este oportunitatea perfectă de a încerca ceva nou și de a-ți găsi un nou ulei favorit!

Care sunt modalitățile tale favorite de utiliza uleiurile, vara?

Spune-ne în comentarii!

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.