Valoherkkyyttä aiheuttavat eteeriset öljyt: kesän turvallisuusvinkit

0 05/06/2019 - ETEERISET ÖLJYT, Standardit ja turvallisuus

Kesän ihanuus lähestyy lämpöaallon lailla ja kaikilla on jo varmasti aurinko mielessä. Voit jo nähdä mielessäsi ensimmäiset päivät uimarannalla – ensin levitetään aurinkovoide, sitten otetaan lelut esiin ja seuraavaksi voitkin rentoutua rannalla samalla kun valvot vesipetoja. Muista hauskanpidon ohessa suosikkiöljyjesi turvallinen kesäkäyttö. Lue valonherkkyyttä aiheuttavista eteerisistä öljyistä ennen kuin heität suosikkiöljysi rantakassiin, jotta voit olla varma, etteivät ne ole auringolle herkistäviä eteerisiä öljyjä.

Miksi jotkut eteeriset öljyt aiheuttavat valoherkkyyttä?

Vaikka sitrusöljyt tunnetaankin raikkaista, kesäisistä tuoksuistaan, ne ovat yleisimmin valoherkkyyttä aiheuttavia eteerisiä öljyjä. Tämä johtuu siitä, että sitrusöljyissä olevat furanokumariiniyhdisteet lisäävät huomattavasti UV-herkkyyttä. Ja vaikka useimmat valoherkkyyttä aiheuttavat öljyt ovat sitrusöljyjä, myös muut öljyt voivat sisältää ainesosia tai yhdisteitä, joilla on sama vaikutus kuin furanokumariineilla, eli niiden käyttö ei ole turvallista auringossa. Tarkista aina öljyn valoherkkyysvaikutus etiketistä ennen käyttöä.

Mistä tiedän, aiheuttaako öljy valoherkkyyttä?

Kaikki Young Livingin valoherkkyyttä aiheuttavat eteeriset öljyt on merkitty. Lemon, Lime, Grapefruit, Orange, Bergamot, Tangerine, Peace & Calming, Stress Away, Citrus Fresh, Gentle Baby ja Joy ovat joitain Young Livingin suosituista öljyistä, jotka voivat aiheuttaa valoherkkyyttä, mutta myös muihin öljyihin saattaa liittyä tämä riski. Tarkista aina varoitukset käyttämäsi öljyn etiketistä.

Miten Young Living määrittää, aiheuttaako sekoitus valoherkkyyttä?

Mittaamalla valoherkkyyttä aiheuttavan öljyn määrän sekoituksessa, Young Living voi turvallisesti määrittää, onko seoksen käyttö auringossa turvallista.

Mikä on paras tapa vähentää haitallisen reaktion riskiä?

Käytä valoherkkyyttä aiheuttavia öljyjä yöllä

Valoherkkyyttä aiheuttavien öljyjen käyttö yöaikaan auttaa vähentämään näihin öljyihin liittyviä riskejä. Voit vapaasti käyttää näitä öljyjä osana jokailtaisia ihonhoitorutiinejasi, kuten vartalon pesussa tai kosteusvoiteen seassa, iltakylvyssä tai rentouttavassa jalka-, niska- tai selkähieronnassa ennen nukkumaanmenoa.

Suojaa alue, jolle öljyä on levitetty

Haitallisen reaktion riskiä voi vähentää estämällä UV-säteilyn pääsyn iholle. Levitä öljyä selkään, rinnan alaosaan tai ohimoille ja käytä peittävää t-paitaa ja hattua. Varmista, että öljytty alue on peitetty kunnolla paksulla tai tiiviillä materiaalilla.

Noudata etiketin ohjeita

Paras tapa välttää haitallisia reaktioita on noudattaa etikettien ohjeita. Useimmat laimentamattomat valoherkkyyttä aiheuttavat öljyt vaativat 12 tunnin varoajan ennen ihon altistamista auringolle, mutta jotkin saattavat vaatia jopa 48 tuntia. Huomaa, että valoherkkyyttä aiheuttavien yhdisteiden pitoisuuteen vaikuttavat sekä käyttämäsi öljyn määrä että mahdollinen laimentaminen. Muista aina, että aurinkovoide suojaa auringossa myös suositeltujen odotusaikojen jälkeen.

Miten tulee toimia, jos saa valoreaktion?Eteerinen Lemon-öljy

Haitallisen reaktion saaneen henkilön tulee heti poistua UV-altistuksesta ja noudattaa seuraavia ohjeita:

Ihoreaktio:

 • Pese välittömästi kylmällä vedellä ja saippualla. Huuhtele huolellisesti.
 • Huuhtele ihoa kasviöljyllä, jotta eteerinen öljy laimenee.

Silmäreaktio:

 • Huuhtele avointa silmää useita minuutteja juoksevan veden alla.
 • Levitä kasviöljyä puhtaalla liinalla silmän ympärille, jotta eteerinen öljy laimenee.
 • Ota aina yhteys terveyskeskukseen, jos iho on kivulias tai reaktio kattaa huomattavan osan kehosta.

 

Rakastamme eteerisiä öljyjä ja tiedämme, että sinäkin rakastat. Siksi haluamme tarjota sinulle yleistietoja eteerisen öljyn asianmukaisesta käytöstä. Paras tapa huolehtia itsestäsi ja perheestäsi on lukea aina etikettien ohjeet ja noudattaa niitä. Paras uutinen on, että monet öljymme eivät sisällä valoherkkyyttä aiheuttavia yhdisteitä, joten ne sopivat mukaan kesän seikkailuihin. Tämä on täydellinen tilaisuus kokeilla jotain uutta ja löytää uusi suosikki!

Mitkä ovat lempitapojasi käyttää öljyjä kesällä?

Kerro meille alla olevalle kommenttialueelle!

Jaa

2 Kommentit

 • Satu 18/11/2019 - 6:00 PM Vastaa

  Mikä riski on siinä, jos altistuu öljyn kanssa auringolle ?

  • Admin 11/12/2019 - 3:43 PM Vastaa

   Kiitos erinomaisesta kysymyksestäsi! Osa 100% luonnollisista öljyistämme, kuten sitruunaöljy reagoi suorassa auringon valossa herkästi iholla. Tämä saattaa johtaa erilaisiin iho-ongelmiin, kuten ärsytykseen, allergiaan, punoitukseen tai muihin ihoreaktioihin.

  Jätä vastaus

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  * Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.