Cele mai bune idei pentru un somn de calitate utilizând uleiuri esențiale

0 27/02/2019 - Stil de viață, WELLNESS

Scapă de grija lipsei de somn: Șapte idei pentru un somn mai bun

Contează mult cum îți termini ziua. Rutina ta de seară te poate seta pentru o zi plină de bucurie și împliniri sau una plină de frustrare sau extenuare. Aici sunt șapte pași pe care îi poți face pentru a crea o rutină de seară de succes care te va ajuta să ai nopți mai odihnitoare și zile mai productive.

 

1. Setează o alarmă pentru ora de culcare

Încearcă să setezi o alarmă cu o oră înainte de timpul în care ai vrea să mergi la culcare pentru a-ți reaminti că este timpul să începi să te destinzi.

2. Hidratează-te!

Datorită faptului că organismul tău nu va primi niciun fel de lichide timp de 6-8 ore, e important să bei apă în timpul zilei și înainte de a adormi, pentru a te hidrata. Încearcă să adaugi ulei esențial Lavender+ în apa sau ceaiul tău de plante pentru a-ți liniști sufletul. Încearcă să bei cu o oră înainte de a merge la somn, pentru a nu te trezi în mijlocul nopții pentru un drum până la baie.

3. Fă-ți timp pentru tenul tău

Asigură-te că oferi tenului și dinților tău îngrijirea și atenția de care au nevoie. Dacă îți faci timp pentru a crea și pentru a urma un ritual important de igienă, te vei simți mai relaxat/ă și mai plin/ă de prospețime înainte de a merge la somn și prin acea rutină vei semnala creierului că este timpul să se destindă.

4. Fă-ți planul pentru următoarea dimineață

Scrie un plan scurt pentru un mâine productiv. În timp ce îți creezi lista, nu uita să vizualizezi ce fel de zi ți-ar plăcea să ai, cum ai vrea să te simți, și ce priorități ai. Scrie lista pe o hârtie și așa nu vei petrece ore întregi încercând să adormi, întrebându-te cum va fi ziua următoare.

5. Pregătește-te pentru succes

În seara dinainte, pregătește-ți ținuta, micul tău dejun și prânzul și îndeplinește-ți și alte sarcini de care te ocupi de obicei dimineața. Cu cât mai puține lucruri ai de făcut, cu atât mai repede și mai plin/ă de fericire te vei trezi dimineața.

6. Renunță la tehnologie și citește o carte

Luminile de la ecranele electronice îți pot păcăli mintea și trupul în a crede că e încă zi afară. Încearcă să lași tehnologia în afara dormitorului pentru a te ajuta să îți schimbi dispoziția într-una calmă, relaxată și plină de claritate.

7. Adaugă uleiuri esențiale la rutina ta

Încearcă să difuzezi uleiurile Lavender, Peace & Calming sau amestecul tău favorit de uleiuri esențiale cu arome reconfortante în timp ce te pregătești pentru somn. Masează-ți palmele cu câteva picături și netezește-ți perna cu mâinile pentru a stimula aromele relaxante și pentru ca sentimentul de relaxare atunci când sari într-un nor de perne și pături, să fie cât mai luxuriant.

Sfat YL: Știai că uleiul esențial Valerian are o aromă calmantă și relaxantă? Adaugă valeriană la rutina ta de seară prin difuzarea câtorva picături timp de 30 de minute înainte de a merge la somn.

 

După ce ai creat o rutină care te va ajuta să dormi mai bine în mod regulat, creează un ritual cu acești pași pentru ca mintea și corpul tău să fie pregătite pentru un somn bun și o zi următoare plină de succes.

Ce alți pași și idei de rutină de seară funcționează pentru tine? Spune-ne în comentarii!

 

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.