Parhaat vinkit, miten voit käyttää eteerisiä öljyjä nukkuaksesi paremmin

0 27/02/2019 - Elämäntapa, HYVINVOINTI

Selätä nukahtamisongelmat: seitsemän vinkkiä parempaan uneen

Se, miten lopetat päivän, on tärkeää. Iltarutiinisi vaikuttaa siihen, oletko seuraavana päivänä täynnä energiaa vai rättiväsynyt. Tässä on sinulle seitsemän nukkumaanmenovinkkiä, jotka takaavat paremmat yöunet ja energisemmät päivät.

 

1. Laita kello hälyttämään nukkumaanmenoajan merkiksi

Laita kello soimaan tuntia ennen kuin haluat olla sängyssä. Hälytys muistuttaa sinua siitä, että nyt on aika rauhoittua ja aloittaa iltarutiinit.

2. Muista juoda!

Juo päivän mittaan tarpeeksi vettä pitääksesi nestetasapainosi kunnossa. Kokeile lisätä Lavender+-öljyä veteen tai yrttiteehen mieltä rauhoittamaan. Juo viimeisen kerran tuntia ennen nukkumaanmenoa niin sinun ei tarvitse käydä vessassa keskellä yötä.

3. Huolehdi kasvoistasi

Muista puhdistaa kasvosi ja hampaasi. Iltaisin on tärkeää noudattaa hyvää puhdistusrutiinia, koska se auttaa sinua rentoutumaan ennen nukkumaanmenoa. Samalla se antaa aivoille merkin siitä, että nyt on aika rauhoittua.

4. Tee muistiinpanoja seuraavan päivän varalle

Kirjoita muistiin seuraavaan päivään liittyvät tärkeimmät asiat. Kun teet listaasi, mieti samalla millaisen haluat päivän olevan, mitä tuntemuksia haluaisit tuntea ja mitkä ovat tärkeimmät prioriteettisi päivän suhteen. Kirjoittaessasi kaiken ylös, sinun ei tarvitse miettiä sängyssä seuraavaan päivään liittyviä asioita.

5. Organisoi itsesi tehokkaaksi

Valitse edellisenä iltana vaatteesi seuraavalle päivälle sekä valmistele aamiaisesi ja lounaasi. Mitä vähemmän sinulla on aamulla muistettavaa ja tehtävää, sitä iloisempana ja nopeammin nouset sängystä.

6. Unohda teknologia ja tartu kirjaan

Elektronisten laitteiden valot, kuten esim. kännykköjen sininen valo, saavat aivot ja kehon luulemaan, että on yhä päivä. Älä ota elektronisia laitteita ollenkaan makuuhuoneeseesi ja lue mieluummin kirjaa.

7. Lisää eteerisiä öljyjä iltaasi

Kokeile käyttää Lavenderia, Peace & Calmingia tai jotain suosikkiöljyistäsi diffuuserissa samalla kun valmistaudut nukkumaanmenoon. Voit myös hieroa muutama öljytippa kämmentesi välissä ja sen jälkeen pyyhkäistä kätesi tyynyliinaan. Se saa sänkysi tuntumaan erityisen houkuttelevalta.

YL-vinkki: Tiesitkö, että eteerisen Valerian-öljyn tuoksu rauhoittaa ja rentouttaa? Kokeile käyttää Valerianiaa diffuuserissa puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa.

 

Kun olet löytänyt keinot, joiden avulla olet säännöllisesti onnistunut nukahtamaan hyvin, toista ne joka ilta. Näin kehosi ja mielesi tietävät mitä odottaa, ja nukut hyvin ja heräät seuraavana aamuna levänneenä.

Mitkä iltatoimet auttavat sinua nukahtamaan helpommin? Kerro ja kommentoi!

 

This post is also available in: englanti saksa tsekki hollanti ruotsi liettua romania venäjä espanja ranska

Jaa

2 Kommentit

 • Anne 03/04/2019 - 3:34 PM Vastaa

  Olen käyttänyt Oura-sormusta unen laadun tarkkailuun ja huomannut että esimerkiksi värityskirjan väritys on yksi parhaista tavoista saada hyvä syvä uni seuraavaksi yöksi. Öljyistä olen käyttänyt hyvää unta tukemaan sekä laventelia että cedarwoodia. Joskus myös rutavalaa ja vetiveriä.

  • Admin 11/12/2019 - 3:46 PM Vastaa

   Kuulostaa, että olet löytänyt erinomaisia iltarutiineja. On tärkeää löytää itselle toimivat rutiinit ja tukea niitä rauhoittavilla öljyillä. Nämä öljyt rauhoittavat mieltä ihanasti kiireisen päivän jälkeen!

  Jätä vastaus

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  * Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.