Våra bästa sovtips med eteriska oljor

0 27/02/2019 - Livsstil, VÄLBEFINNANDE

Avkopplande kvällsrutiner: sju tips för en god natts sömn

Sättet man avslutar dagen på gör stor skillnad. Din kvällsrutin kan antingen förbereda dig på en uppmuntrande och berikande dag eller en dag fylld med frustration och utmattning. Här får du sju tips på hur du kan förbättra din kvällsrutin för att kunna sova bättre och vakna upp till en produktiv dag.

1. Sätt väckarklockan på ringning före sängdags

Ställ in ett alarm en timme innan du vill gå och lägga dig som en påminnelse om att det är dags att varva ner.

2. Drick upp!

Eftersom man inte dricker alls under 6-8 timmar på natten är det viktigt att dricka mycket under dagen och innan man går och lägger sig för att hålla vattennivån uppe. Prova att tillsätta den eteriska lavendeloljan Lavender+ i vatten eller örtte för att slappna av.Ha som mål att dricka något en timme innan du går och lägger dig så att du inte vaknar mitt i natten och måste gå på toa.

3. Ta dig tid att ta hand om ditt ansikte

Se till att ta hand om din hud och dina tänder. Att utveckla en viktig hygienrutin gör att du känner dig ren och avslappnad före läggdags och kan signalera till hjärnan att det är dags att koppla av.

4. Skriv en lista inför morgondagen

Skriv ned en plan för en produktiv morgondag. När du skriver listan tänk på hur du vill att dagen ska bli, hur du vill må och vad du vill prioritera. Att skriva ned dina tankar gör så att du inte ligger i sängen i flera timmar och tänker på hur morgondagen kommer att bli.

5. Förbered dig på en framgångsrik dag

Lägg fram dina kläder, förbered din frukost och lunch och gör andra uppgifter som du vanligtvis gör på morgonen kvällen före. Ju färre uppgifter du har på morgonen desto lättare kommer det vara att kliva upp ur sängen.

6. Skippa skärmen och läs en bok

Ljuset från skärmar kan lura kroppen och hjärnan att tro att det fortfarande är dag. Prova att lämna all elektronik utanför sovrummet för att göra det lättare att komma in i en lugn, avslappnad och stressfri stämning.

7. Använd eteriska oljor i din kvällsrutin

Prova att sprida doften av oljorna lavendel (Lavender), Peace & Calming eller din favoritblandning med rogivande eteriska oljor när du gör dig redo för läggdags. Gnugga några droppar olja mellan handflatorna och stryk händerna över kudden för att känna den avkopplande doften och du kommer omedelbart vilja krypa ner i sängen.

 

YL-tips: visste du att den eteriska oljan Valerian har en avkopplande och fridfull doft? Använd Valerian i din kvällsrutin och sprid några droppar en halvtimme före läggdags.

8. Meditera med eteriska oljor

När du har kommit på vilken rutin som hjälper dig att regelbundet sova bättre kan du skapa en ritual av din rutin för att förbereda din kropp och hjärna på en god natts sömn och en framgångsrik morgondag.

 

Koppla av och gå ner i varv med hjälp av meditation på kvällen. Doften av eteriska oljor kan hjälpa dig att fokusera på nuet och andningen. Läs den här bloggen för att hitta inspiration till en ny meditationsstund.

Vilka rutiner fungerar för dig på kvällen? Berätta i kommentarerna nedan!

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.