De beste tips voor goede nachtrust met etherische oliën

1 27/02/2019 - Lifestyle, WELLNESS

Versla slapeloosheid: zeven tips voor betere nachtrust

De manier waarop je de dag afsluit is heel belangrijk. Je avondroutine kan ervoor zorgen dat de dag erna overstroomt van vrolijkheid en energie, of juist in het teken staat van frustratie en vermoeidheid. We geven je zeven stappen voor een succesvolle routine voor het slapengaan, voor meer rustgevende nachten en productievere dagen.

 

1. Stel een alarm in voor bedtijd

Laat een uur voor je bedtijd een alarm afgaan om je eraan te herinneren uit je dag te stappen en je rustig klaar te maken voor bed.

2. Drink voldoende

‘s Nachts drink je gedurende 6 tot 8 uur geen vloeistoffen, dus is het essentieel om overdag en voor het slapengaan voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven. Probeer Lavender+ etherische olie toe te voegen aan je water of kruidenthee om je te kalmeren. Doe dit ongeveer een uur voor het slapengaan zodat je ‘s nachts niet naar de badkamer hoeft.

3. Gun jezelf en je gezicht wat tijd

Geef je huid en tanden de liefde en de verzorging die ze nodig hebben. Neem de tijd om een routine uit te stippen voor je persoonlijke hygiëne en volg ze dan ook. Dit helpt om je fris en rustig te voelen voor je naar bed gaat, en geeft je brein een teken dat het tijd is om te kalmeren.

4. Neem nota’s voor morgen

Noteer kort je plannen voor een productieve dag morgen. Hou voor je lijst rekening met de dag die je morgen wil hebben, hoe je je wil voelen en wat je prioriteiten zijn. Door dit op papier te zetten, spendeer je geen uren om de slaap te vatten terwijl je piekert over hoe morgen er zal uitzien.

5. Bereid je voor op succes

Leg ‘s avonds je kleren voor morgen alvast klaar, maak voorbereidingen voor je ontbijt of lunch, of doe andere taken die je normaal ‘s ochtends uitvoert. Hoe minder taken je hebt om aan te denken, hoe sneller en blijer je ‘s ochtends uit bed kan stappen.

6. Weg met de tech, lees een boek

Het licht van je elektronische schermen kan je brein doen denken dat er nog steeds daglicht is. Probeer technologie uit de slaapkamer te weren voor een kalme, rustige en heldere ingesteldheid.

7. Voeg etherische oliën toe aan je routine

Probeer Lavender, Peace & Calming of je favoriete melange met geruststellende aroma’s te verstuiven voor je naar bed gaat. Wrijf een paar druppels in je handpalmen en wrijf die dan over je hoofdkussen. Dit geeft de rustgevende aroma’s een extra boost. Zo voelt je wolk van kussens en lakens nóg luxueuzer.

YL tip: wist je dat Valerian etherische olie een kalmerend en rustgevend effect heeft? Voeg Valerian toe aan je routine door 30 minuten voor het slapengaan een aantal druppels te verstuiven.

 

Heb je een routine gevonden die je helpt om regelmatig goed te slapen? Maak er dan een ritueel van om steeds deze stappen te volgen zodat je lichaam en geest helemaal klaar zijn voor een goede nachtrust en een succesvolle dag.

Heb jij nog andere stappen en tips die voor jou goed werken voor een betere nachtrust? Deel ze met ons in de commentaren!

 

Deel

1 bericht

  • Marjolein 09/08/2019 - 8:52 PM Reageer

    Neem een aangename warme douche (niet te hert) voordat je het bed in stapt; door de warmte van de douche stimuleer je je lijf om melatonine aan te maken, het hormoon wat nodig is om in slaap te komen.

    Als je in de ochtend moeite hebt met opstarten/ in beweging te komen, kan een frisse / koude douche je helpen; je lichaam wordt door de temperatuur aangezet om cortisol te produceren. Dit hormoon heb je nodig om overdag actief te kunnen zijn!

  • Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    * Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.