Miris uspjeha: postavite namjere za novu godinu pomoću eteričnih ulja

0 03/01/2024 - Blagdani, DOM, ETERIČNA ULJA, Prisutnost u trenutku, Upotreba eteričnih ulja, YL životni stil, YOUNG LIVING, ZDRAV NAČIN ŽIVOTA

Za mnoge od nas dolazak nove godine povod je za promišljanje o životu i životnim ciljevima. Postavljanje namjera više je od klasičnih novogodišnjih odluka – radi se o usklađivanju naših težnji s našim temeljnim vrijednostima i onime što nam je u srcu te usvajanju optimističnog stava prema uspjehu i sreći. U ovom ćemo članku istražiti duboku vezu između mirisa i postavljanja namjera te pritom proučiti moć koju eterična ulja imaju u tom procesu.

Žena piše dnevnik kraj prozora.

 

 

Moć namjera

Prvo valja utvrditi razliku između odluka i namjera. Odluke su često usredotočene na specifične ishode, dok su namjere ukorijenjene u sadašnjosti, s naglaskom na putovanje, a ne samo na krajnje odredište. Postavljanje pozitivnih i svjesnih namjera presudno je za osobni rast i dobrobit.

Mirisi imaju posebnu moć utjecanja na raspoloženje i način razmišljanja. Eterična ulja karakteriziraju jedinstveni mirisi koji mogu pobuditi različite emocije i osjećaje. Ljubitelji eteričnih ulja često biraju ona poput lavande (Lavender) i njemačke kamilice (German Chamomile) kada žele potaknuti smirenost. Isto tako, mnogi odabiru eterično ulje paprene metvice (Peppermint) ili crne smreke (Black Spruce) kada traže dodatnu motivaciju. U tome se očituje sinergija između eteričnih ulja i postavljanja namjera.

Žena udiše eterično ulje paprene metvice (Peppermint).

 

 

Određivanje ciljeva pomoću eteričnih ulja

Počnite postavljati namjere razmišljajući o svojim postignućima i izazovima iz prošle godine. Prisjetite se naučenih lekcija i iskoristite to znanje da biste oblikovali planove za narednu godinu. Definiranje temeljnih vrijednosti jednako je važno kao postavljanje smislenih namjera. Dok usklađujete svoje težnje sa svojim vrijednostima, oslonite se na eterična ulja koja rezoniraju s vašim načelima. Tako, primjerice, ako vaše namjere zahtijevaju hrabrost i snagu, posegnite za popularnom mješavinom eteričnih ulja Original Valor®.

Bočica mješavine eteričnih ulja Original Valor®.

 

 

Ritual postavljanja namjera

Posvetimo se sada praksama koje mogu unaprijediti postupak postavljanja namjere. Prakse poput meditacije ili vođenja dnevnika obogaćene mirisima eteričnih ulja mogu produbiti vašu vjeru u zacrtane ciljeve. Na primjer, ako težite ostvarenju svog potencijala, tijekom meditacije udišite Young Livingov Highest Potential. Ako želite privući obilje u svoj život, udišite Abundance dok zapisujete svoje misli i osjećaje u dnevnik.

Odlično pomagalo mogu biti i ploče ciljeva – plakati, plutene ploče ili komadi papira sa slikama, riječima i simbolima koji vas motiviraju za postizanje određenih ciljeva. Dok izrađujete ploču ciljeva, okolni prostor dobro je prožeti mirisom odgovarajućih eteričnih ulja radi stvaranja dodatnog olfaktornog podražaja. Osim što učvršćuje vizualnu predodžbu ciljeva, takav višeosjetilni pristup pobuđuje i specifične emocije, čime se stvara dublji i trajniji učinak na postavljanje namjera.

Žena izrađuje ploču ciljeva.

 

 

Održavanje namjera

Da biste svakodnevno jačali svoje namjere, razvijte rituale koji će služiti kao podsjetnici. Postavite ploču ciljeva na vidljivo mjesto ili je fotografirajte i odaberite kao pozadinu zaključanog zaslona mobitela da bi vas uvijek podsjećala na ciljeve. Podijelite svoje namjere s bliskim prijateljima ili se pridružite nekoj zajednici kako biste osjetili veću odgovornost i međusobnu podršku.

Young Living organizira brojne događaje tijekom cijele godine za zajednicu zaljubljenika u eterična ulja, gdje sudionici mogu razmjenjivati iskustva i motivirati jedni druge. Bilo da tražite podršku ili želite proslaviti svoja postignuća, okruženje s istomišljenicima može značajno doprinijeti vašem uspjehu.

Žene se zajedno smiju.

 

 

Transformativna moć mirisa olakšava kretanje prema provođenju namjera. Young Livingova eterična ulja ne odišu samo prekrasnim i inspirativnim aromama, već vas vjerno prate prema uspjehu i osobnom ispunjenju. Tvorac svoje sreće upravo ste vi!

Share

No comments

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

* Please note all comments are moderated and will not appear immediately. In addition, it is possible that some posts may be slightly modified in accordance with Young Living's Policies and Procedures and current legislation.