Doftfylld framgång: nyårslöften och nya mål med hjälp av eteriska oljor

0 04/01/2024 - ETERISKA OLJOR, Helgdagar, Hur man använder eteriska oljor, I HEMMET, Mindfulness, VÄLBEFINNANDE, YL-livsstil, YOUNG LIVING

När året går mot sitt slut och ett nytt år nalkas är det många som tar chansen att reflektera och tänka ut nya mål. Mål inför det nya året handlar inte bara om vanliga nyårslöften, det handlar om att anpassa ens mål till ens värderingar och att främja en inställning som inspirerar till framgång och glädje. I den här bloggen kommer vi att utforska kopplingen mellan dofter och att sätta nya mål och samtidigt upptäcka kraften hos eteriska oljor.

Bild på en kvinna som skriver dagbok vid ett fönster.

 

 

Kraften i att ha ett mål

Först ska vi skilja mellan nyårslöften och mål. Nyårslöften innebär ofta ett specifikt resultat, medan mål och avsikter grundas i nuet och lägger fokus på processen i stället för slutmålet. Positiva och väluttänkta mål är viktigt för ens personliga utveckling och välmående.

Dofter har en otrolig möjlighet att påverka vårt humör och vår inställning. Eteriska oljor har unika doftprofiler som kan väcka olika känslor. De som gillar eteriska oljor använder ofta lavendel (Lavender) och kamomill (Chamomile) när de vill väcka en rofylld känsla. Kanske provar de också pepparmynta (Peppermint) eller svartgran (Black Spruce) när de vill ha mer motivation. Det är här samspelet mellan ens mål och eteriska oljor uppstår.

Bild på en kvinna som andas in pepparmintsolja (Peppermint).

 

 

Nya mål med eteriska oljor

Börja med att reflektera över det gångna årets framgångar och utmaningar. Uppmärksamma vad du har lärt dig och använd dig av det för att sätta nya mål inför det kommande året. Det är lika viktigt att identifiera sina huvudvärderingar när man tänker ut nya mål. Sätt mål som passar dina värderingar och prova att använda eteriska oljeblandningar som speglar dessa principer. Till exempel kan den populära Young Living-blandningen Original Valor® vara till hjälp när du vill känna mod och styrka när du förverkligar dina drömmar.

Bild på den eteriska oljeblandningen Original Valor(R) .

 

 

Målsättningsritual

Nu går vi igenom olika mindfulness-metoder som kan hjälpa målsättningen. Aktiviteter såsom meditation eller att skriva dagbok ihop med eteriska oljor kan fördjupa ens fokus på målen. Om målet är att nå din högsta potential kan du prova Young Livings blandning Highest Potential när du mediterar. Om du vill ha mer rikedom i livet kan du prova att andas in den eteriska oljeblandningen Abundance när du skriver ner dina tankar och känslor i en dagbok.

Att skapa en visionstavla är en bra skildring av och påminnelse om sina mål. När du skapar din visionstavla med symboler, ord och bilder som representerar dina mål kan du också omge dig med doften av målinriktade eteriska oljor som skapar en kraftfull och doftfylld stämning. Det här multisensoriska förhållningssättet gör din visionstavla visuell men även känslomässigt relevant för att skapa en seriös stämning till målsättningsprocessen.

Bild på en kvinna som jobbar med en visionstavla.

 

 

Behåll fokus på dina mål

Etablera ritualer som påminner dig om dina mål varje dag. Placera din visionstavla någonstans där du ofta ser den eller ta ett foto av den och använd som bakgrund på mobilen som en daglig påminnelse. Dessutom kan det hjälpa att berätta om sina mål för en vän eller gå med i en grupp för att få stöd.

Young Living arrangerar evenemang för vår gemenskap under året där deltagarna kan dela med sig av sin erfarenhet och bli inspirerade. Oavsett om man vill bli uppmuntrad eller fira sin framgång så kan det verkligen hjälpa att vara med i en gemenskap med likasinnade personer för att bli framgångsrik.

Bild på kvinnor som skrattar tillsammans.

 

 

När du sätter igång med att tänka ut dina mål kan du dra nytta av dofternas kraft. Young Livings eteriska oljor är inte bara doftfyllda under, de fungerar som din kompanjon när du söker framgång och personlig utveckling. Ha det så roligt när du funderar ut nya mål!

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.