OVATKO SITRUSÖLJYT TURVALLISIA HAMPAILLE?

1 24/06/2019 - ETEERISET ÖLJYT, Infograafit, KOTONA

Infographic with pH scale and citrus oil acid erosion on tooth enamel

Viime aikoina on keskustelu sitrusöljyjen vaikutuksesta hammaskiilteeseen. Me päätimme lopettaa spekuloinnin ja selvittää asian itse. Tri. Michael Buchin johtama Young Livingin tutkimus- ja kehitystyön toimikunta suoritti laboratorioanalyysin siitä, vaikuttavatko eteeriset öljyt hammaskiilteeseen samalla tavalla kuin sitrusmehut.

 

On näytetty, että pitkäaikainen sitrusmehujen juominen vahingoittaa hammaskiillettä. Sitrusmehut sisältävät suun pH-arvoja alentavia happoja ja tämän vuoksi hammaskiille pehmenee.

Eli mitä happamampi (alhainen pH-arvo) suu on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä hammaskiille vahingoittuu.

TESTEISSÄMME KÄYTIMME SEURAAVAA PROSESSIA:

  1. pH-elektrodi upotettiin puhdistettuun veteen, jonka jälkeen sen arvo mitattiin.
  2. Vettä sisältävään koelasiin sekoitettiin 0.5 ml juuri puristettua sitrusmehua ja sekoituksen pH-arvo mitattiin.
  3. Toiseen koelasiin laitettiin veden sekaan sama määrä Young Livingin sitrusöljyä ja sekoituksen pH-arvo mitattiin samalla tavalla.

Testattavat öljyt olivat eteeriset sitruuna-, limetti-, tangerine-, appelsiini- ja greippiöljyt. Tutkimuksessa havaittiin, että hedelmämehut olivat vähintään kymmenen kertaa happamampia kuin Young Livingin eteeriset öljyt.

Tutkimuksessa havaittiin myös se, että Young Livingin eteeriset öljyt muuttivat vain aavistuksen verran veden pH-arvoa (keskimäärin vähemmän kuin 1 pH-yksikkö).

Laboratoriotulokset todistivat, että toisin kuin hedelmämehut Young Livingin eteeriset sitrusöljyt eivät alenna pH-arvoa ja siksi niiden vaikutus hammaskiilteeseen on vähäinen.

Voimme siis kiittää Tri Buchia ja hänen tiimiään siitä, että voimme nyt käyttää rakastamiamme eteerisiä sitrusöljyjä murehtimatta siitä, mitä öljyt mahdollisesti tekevät hammaskiilteellemme.

Nyt kun tiedät, että eteeriset sitrusöljyt ovat turvallisia hampaille, mitä plus-öljyreseptejä aiot seuraavaksi kokeilla? Kommentoi ja kerro!

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.