Zijn citrusoliën veilig voor je tanden?

3 24/06/2019 - ETHERISCHE OLIËN, Standaarden en veiligheid

Infographic with pH scale and citrus oil acid erosion on tooth enamel

Er doen allerlei verhalen de ronde over de effecten van citrusoliën op het tandglazuur. Daarom hebben we besloten onderzoek te doen, om te kijken wat waar is en wat niet. Dr. Michael Buch, voormalig voorzitter van de American Association of Dental Research en Young Living Chief Science Officer, en zijn team hebben in het laboratorium onderzoek gedaan om te zien of zuivere citrusoliën het tandglazuur net zo aantasten als citrussap.

 

Het is bewezen dat citrussap het tandglazuur na verloop van tijd kan aantasten. Citrussap bevat namelijk zuren die de pH-waarde van de mond verlagen waardoor het tandglazuur zachter wordt.

In andere woorden; hoe zuurder de mond (lage pH-waarde), des de groter is de kans op aantasting van het tandglazuur.

DE ALGEMENE TESTFASE VERLIEP ALS VOLGT:

  1. Een pH-elektrode werd ondergedompeld in gezuiverd water en de pH-waarde werd gemeten.
  2. 0,5 ml vers citrussap werd toegevoegd aan een maatbeker met water en de pH-waarde werd opnieuw gemeten.
  3. Een andere beker werd gevuld met een gelijke hoeveelheid water en citrusoliën van Young Living. De pH-waarde werd op dezelfde manier gemeten.

Lemon, Lime, Tangerine, Orange en Grapefruit zijn getest. De fruitsappen waren ten minste tien keer zuurder dan de corresponderene etherische olie.

Het is zelfs zo dat de etherische oliën een minimaal effect hebben op de pH-waarde van het water (gemiddeld minder dan 1 pH-eenheid).

Uit dit onderzoek blijkt dat de etherische oliën van Young Living de pH-waarde niet aantasten, in tegenstelling tot vruchtensappen, en ze zijn daarom minder schadelijk voor het tandglazuur.

Dankzij het onderzoek van het team van Dr. Buch, kun je er zeker van zijn dat je geliefde citrusoliën je tandglazuur niet aantasten.

Welke citrusolie ga jij gebruiken in je volgende recept? Laat het ons weten!

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.