Oletko saanut liikaa aurinkoa? Kokeile näitä 5:ttä luonnollista keinoa liikaa aurinkoa saaneeseen ihoosi

3 12/08/2019 - Ihonhoito, KAUNEUS, Mieli ja henki

Vihreillä vuorilla patikoinnista turkoosissa meressä sukelteluun ja jääkylmän mehujään nauttimiseen uima-altaan äärellä – kukapa ei rakastaisi kesää! Aurinkoiset päivät kuitenkin vaativat hyvää suojaa UV-säteiltä. Ja kukapa meistä ei olisi joskus aliarvioinut auringon voimakkuutta ja antanut ihonsa palaa. Ja silloin me tarvitsemme hyviä tuotteita ja vinkkejä palaneen ihon hoitoon.

Näillä 5:llä ohjeella voit hoitaa liikaa aurinkoa saanutta ihoasi ja selättää helteen. Hoida auringonpistosta, maksaläikkiä ja ryppyjä tuotteilla, jotka saavat sinut näyttämään raikkaalta ja kukoistavalta koko kesän.

YL-vinkki: Kun käytät näitä tuotteita vuoden ympäri, ihosi näyttää takuulla upealta!

Huolehdi, ettei ihosi pala auringossa

Kelpaako sinulle ilmainen auringosta saatava D-vitamiini? Totta kai. Mutta millainen määrä aurinkoa on liikaa? Ihon punoitus on hyvä merkki siitä, että iho on saanut liikaa aurinkoa. Iho voi palaa auringossa niin, että se tuntuu ikävältä ja sitä kutittaa. Mutta iho voi palaa myös niin pahasti, että olo on tuskainen. Mikäli olet saanut liikaa aurinkoa, kokeile näitä vinkkejä ja sinun pitäisi pian olla valmis kohtaamaan kesäaurinko uudelleen.

 1. Kuumottaako ihoasi? Kokeile LavaDerm Cooling Mistiä. Jos aurinko uuvuttaa, nappaa LavaDerm Cooling Mist - 2 fl ozkäteesi tämä vegaaninen sumute. Se sisältää ihoystävällisiä ainesosia, kuten aloeta, laventelia, Northern Lights – mustakuusta ja olkikukkaa – ihosi pitää näistä kaikista. Sumute:
 • helpottaa ikävää tunnetta iholla tai päänahassa
 • on helppo kantaa mukana käsi- tai rantalaukussa
 • kosteuttaa ihoa ja vähentää siten ihon hilseilyä

YL-vinkki: Säilytä LavaDerm Cooling Mist jääkaapissa niin sumute on ihanan kylmää. Oletko menossa luontovaellukselle tai piknikille? Heitä sumutepullo kylmälaukkuun eväiden seuraksi.

 1. Tee itse omatekoinen viilentävä sumute! Lisää eteerisiä öljyjä aloe vera -geeliin. Eteeriset öljyt voivat rauhoittaa ärtynyttä ihoa, ja esimerkiksi eteerinen Peppermint-öljy viilentää ihoa mukavasti. Kokeile laittaa 1-3 tippaa seuraavia eteerisiä öljyjä 1:een ruokalusikalliseen aloe veraa:
 1. Hoida vartalon ihoa. Kun olet ensin huolehtinut kasvojesi ihosta, on vartalon vuoro. Kokeile siihen tarkoitukseen näitä Young Living kesän luottotuotteita:
 • Seedlings Baby Wipes: Näillä superpehmeillä ja kosteuttavilla baby wipeseilla voit kätevästi puhdistaa ihosi hyttysmyrkystä ja aurinkovoiteesta tai muuten vaan raikastaa ulkoilun jälkeistä ihoa.
 • Baby Wipes - YL SeedlingsItse tehty vartalovoi:
 • Lavender Lip Balm: Tämä ihana eteeristä Lavender-öljyä, jojobaöljyä ja E-vitamiinia sisältävä huulivoide huolehtii huuliesi luonnollisesta kosteudesta.

YL-vinkki: Anna ihoasi rauhoittua ja odota päivä tai kaksi ennen kuin levität ihollesi syväkosteuttavia öljyjä, kuten Young Living V-6® tai perusöljyä. Perusöljyt voivat nimittäin imeä kuumuutta itseensä ja pahentaa tulehdusta. Ennen kuin ihosi on rauhoittunut, sinun kannattaa käyttää aloe vera -geeliä tai LavaDermiä.

 1. Juo paljon vettä. Kun vietät paljon aikaa auringossa, elimistösi kuivuu. Ja erityisesti palanut iho kerää nestettä ihon pinnalle. Sen vuoksi on tärkeää juoda paljon vettä, jos olet polttanut ihosi.
 2. Käytä kosteuttavia tuotteita.Lavender Lip Balm

Auringossa palanut iho voi olla kirjavan ja elottoman näköinen. Palanut iho voi myös korostaa ryppyjä ja juonteita. Mutta älä huoli. Voit ottaa käyttöön Sandalwood Moisture Creamin ja pian ihosi taas hehkuu. Kosteusvoide:

 • tekee ihostasi superkostean — bonus, jos aurinko, meri tai uima-allasvesi on kuivattanut ihoasi.
 • sisältää ravitsevia ainesosia, kuten MSM:ää, joka on luonnossa esiintyvä kasvipohjainen kemikaali, joka tekee ihosta pehmeämmän ja kimmoisamman. Kosteusvoidetta on tehostettu myös laventelilla, rosmariinilla, santelipuulla ja mirhalla.

Miksi liika aurinko on vaarallista?

Sen lisäksi, että aurinko aiheuttaa ryppyjä ja tekee ihon pinnasta elottoman näköisen, liika aurinko on terveydelle vaarallista. Se voi johtaa auringonpistokseen, lämpöhalvaukseen ja ihosyöpään. Siksi on tärkeää pitää itsestäsi ja ihostasi hyvää huolta.


Nyt kun tiedät, miten voit hoitaa auringon polttamaa ihoa, lue blogipostauksemme Valoherkkyyttä aiheuttavista eteerisistä öljyistä.

 Missä sinä olet nauttinut auringosta tänä kesänä?

Kerro ja kommentoi!

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.