10 eteeristä öljyä parranajon jälkeen

0 14/04/2020 - Ihonhoito, KAUNEUS, Tee-se-itse

Kiisteltyjä ainesosia on kaikkialla kasvovoiteista saippuoihin ja pyykinpesuaineisiin. Haluamme auttaa sinua poistamaan turhat kemikaalit elämästäsi. Voit nimittäin käyttää luonnollisia, kasveista peräisin olevia kosteuttavia ja rauhoittavia öljyjä partavetenä.

Tässä on kymmenen parasta eteeristä öljyä, jotka soveltuvat tähän tarkoitukseen. Kerromme sinulle myös, miten voit itse luoda partaveden, jonka käytöstä et pian malta luopua.

Mikä on partavesi?

Partavedet eivät ole pelkkiä hyviä tuoksuja. Niiden tarkoitus on pitää huolta ihosta parranajon jälkeen. Hyviä ainesosia sisältävien tuotteiden käyttäminen parranajon jälkeen rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa.

YL-vinkki: Voit käyttää partavettä muuallakin kuin kasvoilla. Voit levittää sitä ihollesi mm. ajeltuasi jalkojasi, kainaloita ja intiimialuetta.

Parhaat eteeriset öljyt parranajoon

Mitkä eteeriset öljyt soveltuvat parhaiten parranajon jälkeen? Tässä on kymmenen kosteuttavaa, puhdistavaa ja rauhoittavaa eteeristä öljyä. Ja ne tuoksuvat ihanilta!

 1. Eteerinen Cypress -öljy

Cypress -öljyn makean puinen  tuoksu sopii hienosti aamuihin. Cypress sopii hyvin yhteen esimerkiksi Tea Tree-öljyn kanssa.

 1. Eteerinen Blue Tansy -öljy

Sininen pietaryrtti on peräisin Marokosta ja sen tuoksu on ylellisen rikas. Sitä tavataan käyttää laadukkaissa ihonhoitotuotteissa, koska se mm. rauhoittaa ihoa. Blue Tansyn mielenkiintoinen kukkaistuoksu tuo mukanaan tuulahduksen eksotiikkaa.

 1. Eteerinen Carrot Seed -öljy

Makealta ja maanläheiseltä tuoksuva Carrot Seed -öljy sopii hyvin jännittäviin iltoihin. Tämä raikas ja ravitseva öljy tuo kiinnostavaa värähtelyä treffi-iltoihin.

 1. Eteerinen Cedarwood-öljy

Setripuusta  tislattu öljy tuoksuu lämpimän savuiselta, ja sitä käytetään paljon hajuvesiteollisuudessa. Se auttaa myös rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoa, joten se sopii täydellisesti iholle parranajon jälkeen.

 1. Eteerinen Eucalyptus Blue -öljy

Eucalyptus Bluen tuoksu on rauhoittava ja elvyttävä. Iholle levitettynä se rauhoittaa ja viilentää. Eucalyptus Blue partavetenä tuo mieleen viikonlopun kylpylässä.

Jos käytät tätä öljyä heti kuuman suihkun jälkeen, ihollasi saattaa tuntua kirvelyä.

 1. Eteerinen Frankincense-öljy

Olibaanihartsiöljyä kutsutaan “nestemäiseksi kullaksi” ja muinaisina aikoina se oli arvokas hyödyke. Kleopatran sanotaan käyttäneen sitä kauneusrutiineissaan. Ihonhoitorutiinien lisäksi olibaanihartsiöljy sopii hyvin meditaation yhteyteen. Taputtele tätä öljyä pulssipisteisiin ja kaulan alueelle rauhaa tuomaan.

 1. Eteerinen German Chamomile -öljy

German Chamomile -öljyn tuoksu tuo rauhaa ja kärsivällisyyttä. Se sopii hyvin lempikasvovoiteesi yhteyteen. Laimenna sitä perusöljyn kanssa ja levitä kasvoillesi parranajon jälkeen.

 1. Eteerinen Lavender-öljy

Levitä parranajon jälkeen muutama tippa Lavender-öljyä Young Living V-6 ®-perusöljyyn yhdistettynä kavoillesi. Kasvosi pitävät tästä sekoituksesta.

 1. Eteerinen Patchouli-öljy

Patsulista tehty öljy sopii hyvin meditaation yhteyteen. Levitä tätä yrteiltä tuoksuvaa viilentävää öljyä ihollesi.

 1. Eteerinen Tea Tree -öljy

Tea Tree -öljy saadaan teepuun lehtiä tislaamalla, ja sen tuoksu on stimuloiva ja nostattava. Tämä öljy sekä kosteuttaa että rauhoittaa ihoa.

Miten tehdä partavesi eteerisistä öljyistä?

Haluatko tehdä itsellesi partaveden? Kokeile valmistaa partavesi eteerisistä öljyistä.  Voit myös laittaa suosikkiöljysi spray-pulloon ja suihkutella seosta suoraan pullosta.

Ainekset:

 • 85 ml:n spray-pullo
 • 2 ruokalusikallista taikapähkinävettä
 • 2 ruokalusikallista perusöljyä (käytimme makeaa manteliöljyä)
 • 1 ruokalusikallinen vettä
 • 2 ruokalusikallista kasvisglyserolia
 • 10 tippaa eteeristä öljyä (voit tehdä em. öljyistä haluamasi sekoituksia)

Työvaiheet:

 1. Laita kaikki ainekset 85 ml:n spray-pulloon ja ravista ainekset sekaisin.
 2. Ravista hyvin ennen käyttöä, suihkuta sitten suoraan iholle, välttäen silmiä, nenää, suuta ja muita herkkiä alueita.
 3. Levitä hellästi iholle.
 4. Säilyy hyvänä vuoden.

Eivätkö omatekoiset sekoitukset ole sinua varten? Kokeile kasvipohjaista Shutran Shave Creamiä, joka on täynnä ihoa kosteuttavia kasviainesosia.

Mitä partavetemme sisältää?

 • Taikapähkinävettä: Luonnollinen rauhoittava ja kosteuttava kasvovesi on partaveden tärkein ainesosa, ja se takaa, että partavetemme on hellä iholle.
 • Makeaa manteliöljyä: Tämä makea, pähkinäinen tuoksu on hyväntuoksuinen lisä, jossa on ihoa kosteuttavaa E-vitamiinia.
 • Kasvisglyserolia: Kasvisglyseroli on suosittu ainesosa lukuisissa kauneustuotteissa, ja syystä. Kasvisglyseroli sekä kosteuttaa ihoa että sitoo muut ainekset yhteen pehmeäksi sekoitukseksi.

Mitä eteeristä öljyä sinä käytät parranajon jälkeen?

Kerro ja kommentoi!

 

 

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.