10 eteriska oljor som passar efter rakningen

0 14/04/2020 - Hemgjort, Hudvård, SKÖNHET

Det finns tvivelaktiga ingredienser i allt, från hudvård till tvålar, krämer och tvättmedel. Vi vill hjälpa dig att undvika dessa. I dag vill vi diskutera olika naturliga eteriska oljor som du kan använda som rakvatten för att skonsamt ta hand om huden!

Här berättar vi om de 10 bästa eteriska oljorna att använda när man rakar sig. Vi delar också med oss av ett hemgjort rakvatten med eteriska oljor som ger dig en nära och ren rakning.

Vad är rakvatten?

Rakvatten används inte bara för att man ska lukta gott. Det vårdar även den känsliga, nyrakade huden. Ett rakvatten gjort på bra ingredienser lindrar och återfuktar huden och ger ett snyggt resultat.

YL-tips: Rakvatten passar inte bara på ansiktet. Applicera det när du har rakat benen, armhålorna, bikinilinjen och andra ställen där du får känslig hud efter att ha rakat dig.

De bästa oljorna i rakvattnet

Vilka eteriska oljor passar bäst att använda efter rakningen? Här kan du läsa om 10 oljor vi älskar på grund av deras återfuktande och rengörande egenskaper. Du kommer också att dofta gott när du använder oljorna på nyrakad hud.

 1. Cypress

Den söta och skogsaktiga doften av oljan Cypress känns frisk och fräsch på morgonen. Oljan passar bra att blanda med andra eteriska oljor såsom Tea Tree, så att du lätt kan skapa en egen doft.

 1. Blue Tansy

Blå renfana, som kommer från Marocko, har traditionellt sett använts i lyxiga hudvårdsprodukter. Blue Tansy har en härlig blomdoft som ger en känsla av att vara på ett exotiskt äventyr. Oljan har även en lindrande verkan på huden.

 1. Carrot Seed

Med en söt och jordnära doft är Carrot Seed den perfekta oljan på en utekväll, oavsett om du letar efter någon ny eller går på dejt med en partner sedan länge. Gör dejten riktigt speciell med denna fräscha och vårdande olja.

 1. Cedarwood

Cedarwood har en varm doft av skog och används flitigt i parfymer för att skapa en rökig och maskulin doft. Den återfuktar också nyrakad hud och ger en svalkande känsla som är precis det man behöver efter en nära rakning.

 1. Eucalyptus Blue

Eucalyptus Blue har en uppfriskande och lugnande doft. Den ger en svalkande och lindrande känsla när den används på huden. Skapa en fräsch spakänsla när du använder Eucalyptus Blue som rakvatten.

Obs: Om du använder oljan efter en varm dusch kan den ge en starkt kittlande känsla på huden.

 1. Frankincense

Frankincense kallas ofta för flytande guld och förr i tiden var den mycket dyrbar. Man tror att Kleopatra använde den i sin skönhetsritual. Förutom att använda oljan i din morgonrutin passar den även när du mediterar. Frankincense användes traditionellt sett i spirituella ceremonier. Applicera oljan på nacken eller handlederna när du vill känna dig närvarande i nuet.

 1. German Chamomile

Den eteriska oljan German Chamomile har en rogivande doft och kan användas i en kroppslotion för att uppleva den milda och lugnande doften. Späd ut den med en basolja och applicera på ansiktet efter rakningen.

 1. Lavender

Använd några droppar av den eteriska oljan Lavender blandat med Young Living V-6 ® Enhanced Vegetable Oil Complex när du har rakat dig. Massera in på huden för att återfukta den.

 1. Patchouli

Den varma doften av Patchouli passar utmärkt när du mediterar. Använd oljan på huden och njut av den svalkande och harmoniserande doften.

 1. Tea Tree

Tea Tree destilleras från växtens blad och har en stimulerande och uppiggande doft. Denna återfuktande olja passar perfekt på torr vinterhud då den ger fukt och vårdar huden.

Hur gör man rakvatten med eteriska oljor?

Vill du prova ett recept som är enkelt att göra själv? Prova det här receptet på ett naturligt rakvatten med eteriska oljor. Det bränner inte (du behöver inte skrika och klappa kinderna varje morgon). Du kan också tillsätta dina favoritoljor i en sprejflaska som gör det lätt att använda dem.

Ingredienser:

 • En sprejflaska som rymmer 85 ml
 • 2 msk trollhasselvatten
 • 2 msk basolja (vi använde sötmandelolja)
 • 1 msk destillerat vatten
 • 2 tsk vegetabiliskt glycerin
 • 10 droppar eterisk olja (blanda hur du vill från tipsen ovan)

Gör så här:

 1. Häll ingredienserna i en sprejflaska som rymmer 85 ml och skaka.
 2. Skaka väl innan du använder den och spreja sedan direkt på huden men undvik ögon, näsa, mun och andra känsliga områden.
 3. Klappa eller gnid försiktig in på huden.
 4. Produkten håller i cirka ett år.

Vill du inte göra det själv? Prova den växtbaserade Shutran Shave Cream som innehåller återfuktande växter och ger dig en bekväm rakning.

Vad innehåller vårt rakvatten?

 • Trollhassel: Detta naturliga adstringerande medel är huvudingrediensen i rakvattnet. Det vårdar och mjukgör för att ge dig en skonsam rakning.
 • Sötmandelolja: Denna söta och nötiga ingrediens passar perfekt. Med mjukgörande E-vitamin ger den dig en len rakning.
 • Vegetabiliskt glycerin: Vegetabiliskt glycerin är en otroligt populär ingrediens i många skönhetsprodukter, och på goda grunder. Vegetabiliskt glycerin återfuktar huden och binder samman de andra ingredienserna till en slät kräm.

Vilken eterisk olja föredrar du som rakvatten?

Berätta i kommentarerna nedan!

 

 

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.