Haal het maximale uit je workout

1 27/07/2020 - ETHERISCHE OLIËN, Fitness, Gezond en fit, Lichaam en geest, THUIS, WELLNESS

Etherische olie voor tijdens het sporten

HIIT als uitlaatklep? Rennen voor een gezonder leven? Zumba om vrolijk van te worden? Wij zeggen ja tegen alle drie! Het is geen geheim dat sporten talloze voordelen heeft, maar volgens het CDC is bijna vijftig procent van alle volwassenen niet actief genoeg. Het CDC raadt 2,5 tot vijf uur matige lichamelijke beweging per week aan. Richt je aandacht niet op berichten over sporten op sociale media, maar stel je eigen persoonlijke doelen. Het maakt niet uit of sporten je grootste vriend of ergste vijand is, wij hebben namelijk iets dat je aan zal sporen om meer te bewegen: etherische olie! Haal het maximale uit je workout en ontdek handige tips die je kunnen helpen met het bereiken van je doelen.

Thuis sporten

Peppermint heeft een vertrouwde, herkenbare geur. Verstuif deze olie om een frisse sfeer te creëren waardoor je je beter kunt concentreren. Breng aan op de huid voor een verkoelend effect!

Lemon heeft een frisse, vrolijke geur. Niet alleen je huid en haar hebben baat bij deze olie, maar ook je omgeving.Van een rondje wandelen in je eigen buurt tot het volgen van online lessen in de woonkamer; thuis sporten is makkelijk en effectief.

 1. Zet de verstuiver aan om de juiste sfeer te creëren. Cardio-workouts vragen om energieke geuren als Peppermint en Lemon. Behoefte aan meer zen? Als je graag aan yoga of pilates doet, kies je het beste voor Palo Santo.
 2. Houd het hoofd koel! Breng voor het sporten een druppel of twee Eucalyptus Globulus aan op een vochtige handdoek, wring de handdoek uit en leg deze in de diepvries. Wrijf de handdoek na het sporten over de hals, armen en borstkas om heerlijk af te koelen.
 3. Hydratatie is belangrijk. Een druppel Orange+ geeft water meer smaak. Kies voor een herbruikbare waterfles en vergeet plastic flessen.
 4. Voed je lichaam. Goede voeding en sporten gaan hand in hand. Voeg MegaCal toe aan je dagelijkse routine om de normale werking van de botten te ondersteunen. Deze hebben namelijk calcium, een belangrijk ingrediënt in MegaCal, nodig.
 5. Kom tot rust met yoga. Yoga is goed voor lichaam en geest. Til deze workout met lage impact tot een hoger niveau en ontdek wat je kunt bereiken.
 6. Kies voor balans. Breng een druppel Frankincense aan op de kruin of op de polsen.Palo santo (Spaans voor "heilig hout") maakt deel uit van dezelfde botanische familie als wierook, ook al wordt het in Zuid-Amerika gevonden en niet in het Midden-Oosten.
 7. Adem tijdens het mediteren of bidden de geur van deze heerlijke olie diep in.
 8. Ontspan en kom tot rust. Laat het bad vollopen met warm water en voeg twee druppels Frankincense, Lavender en 60 gram Epsomzout toe om te herstellen en tot rust te komen.

 

Nu zijn we benieuwd:

Hoe gebruik jij etherische olie bij het sporten? 

Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com

Deel

2 Berichten

 • lynda 27/07/2020 - 8:32 PM Reageer

  Peppermint & thyme vóór het sporten (indoor) voor meer zuurstoftoevoer naar spieren en dus minder spierpijn. Peppermint ook voor de ‘pep’ 😉

  • Admin 28/07/2020 - 7:38 AM Reageer

   Dat klinkt geweldig! 🙂

  Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  * Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.