Copaiba

(Copaifera reticulata )

Znany ze swego delikatnego, leśnego aromatu olejek eteryczny Copaiba jest pozyskiwany metodą destylacji z żywicy brazylijskiego drzewa kopaiwa (Copaifera officinalis). Zawiera dużą ilość beta-kariofilenu i ma unikalny słodki profil aromatyczny, który roztacza relaksującą atmosferę po rozpyleniu za pomocą dyfuzora lub zastosowaniu miejscowym. Olejek Copaiba jest doskonałym dodatkiem na co dzień i do pielęgnacji skóry. Dodaj go do neutralnego kosmetyku nawilżającego, aby wykorzystać jego naturalny zapach i właściwości nawilżające. Można go również stosować po aktywności fizycznej w celu przyjemnej ochłody.

Nazwa naukowa: balsam kopaiwa (Copaifera officinalis*)

KOD PRODUKTU
PRODUKT
CENA HURTOWA
CENA DETALICZNA
PV

Ta pozycja nie jest obecnie dostępna do zakupu.

Te produkty dostępne są wyłącznie dla członków Young Living. Aby dokonać zakupu, zaloguj się lub zarejestruj. Składasz miesięczne zamówienie Essential Rewards? Dodaj ten produkt przez szablon zamówień ER w Wirtualnym Biurze lub dzwoniąc do Biura Obsługi Klienta.

* Wszystkie przedstawione ceny zawierają VAT.

PROFIL PRODUKTU

PROFIL PRODUKTU

Właściwości i korzyści
  • Roztacza uspokajający aromat
  • Rozpylany za pomocą dyfuzora wytwarza ciepłą, przyjemną atmosferę
  • Zmniejsza widoczność niedoskonałości skóry
  • Można go wmasowywać w zmęczone ciało po wysiłku fizycznym
  • Zawiera naturalnie występującą substancję o nazwie beta-kariofilen
  • Można go stosować na skórę, aby zapewnić jej młodzieńczy, promienny wygląd
Profil aromatyczny
Delikatny, lekki, leśny aromat
Główne składniki
  • Alfa-kopaen
  • Alfa-humulen
  • Beta-kariofilen
  • Delta-kadinen
  • Delta-elemen
  • Gamma-elemen
  • Germakren D
  • Trans-alfa-bergamoten
SKŁADNIKI

SKŁADNIKI

SKŁADNIKI
Olejek z żywicy kopaiwy (Copaifera officinalis)*
*100% czysty olejek eteryczny
SPOSOBY UŻYCIA

SPOSOBY UŻYCIA

Zastosowanie
  • Dodaj olejek Copaiba do kremu nawilżającego, aby zadbać o młodzieńczy, promienny wygląd skóry i zmniejszyć widoczność niedoskonałości.
  • Rozcieńcz za pomocą produktu Young Living V-6® i wmasuj w zmęczone mięśnie po ćwiczeniach fizycznych, aby uzyskać efekt przyjemnego chłodzenia. Aby wzmocnić to działanie, połącz olejek Copaiba z olejkiem eterycznym Peppermint lub Wintergreen.
  • Rozpyl za pomocą dyfuzora, aby wytworzyć ciepłą, przyjemną atmosferę. Stwórz własną kompozycję, dodając inne olejki, na przykład Cedarwood czy Cinnamon Bark.
  • Stwórz naturalny olejek do pielęgnacji brody z olejkiem Copaiba, lekkim olejem bazowym oraz olejkiem dopełniającym, takim jak Northern Lights Black Spruce lub Peppermint.
Rozpylanie za pomocą dyfuzora
  • Odpocznij w domu po wyczerpującym treningu w otoczeniu kojącego, leśnego aromatu.
  • Dodaj parę kropli podczas gorącego prysznica, a unosząca się para sprawi, że poczujesz słodki, ziemisty zapach, który ożywi cię po męczącym dniu w biurze.
Działanie
Rozpylany za pomocą dyfuzora ciepły i delikatnie leśny aromat olejku Copaiba sprzyja poprawie nastroju. Jest doskonałym dodatkiem na co dzień oraz do pielęgnacji skóry.
Wskazówki na etykiecie
Miejscowo: nanieść 2-4 krople bezpośrednio na wybrany obszar skóry. Wymaga rozcieńczenia wyłącznie w przypadku bardzo wrażliwej skóry. Stosować zależnie od potrzeb.
Aromaterapia: rozpylać za pomocą dyfuzora 3 razy dziennie przez godzinę
WIĘCEJ INFORMACJI

WIĘCEJ INFORMACJI

HISTORIA PRODUKTU
Olejek eteryczny Copaiba jest pozyskiwany metodą destylacji z żywicy brazylijskiego drzewa kopaiwa (Copaifera officinalis), występującego w regionie Amazonii. Kopaiwa osiąga wysokość 15–30 metrów i wytwarza niewielkie białe kwiaty oraz małe, podobne do orzechów owoce, których nie wykorzystuje się do produkcji olejku eterycznego. W rejonach występowania kopaiwy używa się jej do różnych celów już od XVI wieku. Olejek z kopaiwy można znaleźć w kompozycjach olejków Young Living, ale także w wielu mydłach, balsamach i perfumach.
Nazwa naukowa: balsam kopaiwa (Copaifera officinalis)
Rodzina botaniczna: rośliny motylkowate
Region uprawy: Brazylia
Inne nazwy: balsam kopaiwa
Wykorzystywana część rośliny: żywica
Metoda pozyskiwania: destylacja parą wodną (destylacja próżniowa)
Farma/region YL: większość olejku eterycznego Copaiba firmy Young Living pochodzi z Brazylii.

Popularne produkty