Användningsområden för den eteriska oljan Orange – 10 uppfriskande tips!

0 23/08/2021 - ETERISKA OLJOR, Upptäck eteriska oljor

Den eteriska oljan Orange sprider en härlig glädje över hela världen och har oändligt många användningsområden, vilket gör den till en av de mest användbara oljorna i Young Living-sortimentet. Tre ord används ofta för att beskriva vår eteriska apelsinolja: söt, lätt och varm. Det räcker för att det ska bli en av våra eviga favoriter!

Oavsett om det är under de mörkare månaderna och festperioderna eller en solig eftermiddag på sommaren, ger apelsinoljan en härlig atmosfär, och i det här blogginlägget berättar vi om några av oljans främsta användningsområden. Värm upp din omgivning, ge trött hud mer lyster, ta ett uppiggande bad, och mycket mer! 

Eterisk apelsinolja 

1. Gör din dag ljusare med denna glada blandning

Vår eteriska olja Orange är en viktig ingrediens i vår oljeblandning Young Living Citrus Fresh®. Om du förutom apelsindoft även gillar andra citrusdofter såsom Tangerine, Mandarin, Grapefruit och Lemon är detta doften för dig!

2. Omfamna julkänslan oavsett väder

På Young Living ser vi alltid fram emot julen med glädje. Eterisk apelsinolja är en viktig ingrediens i de flesta blandningar som hör julen till, inklusive vår fantastiska eteriska olja Christmas Spirit. Ha den här oljan till hands om du känner ett behov av julkänsla i augusti!  Det kan aldrig börja för tidigt! 

3. Bjud in Peace & Calming i ditt liv 

En viktig ingrediens i Peace & Calming® och Peace & Calming® II är eterisk apelsinolja som med sin härliga doft tillför sötma till dessa uppfriskande blandningar. 

Peace & Calming® och Peace & Calming® II eteriska oljor 

4. Få mer lyster – Orange är toppen för din hud!

Visste du att eterisk apelsinolja är särskilt bra för den som eftersträvar hy med ett ungdomligt utseende? Det går även bra att applicera Orange på oljiga områden, så använd denna pärla i din dagliga hudvårdsrutin. Dock är oljan ljuskänslig så det är bäst att använda den som en del av din kvällsrutin så att du kan hålla dig borta från solen i minst 12 timmar efter applicering. 

5. Ta bort sminket på ett naturligt sätt 

Ditt ansikte ska inte behöva utstå alla hårda kemikalier som ofta finns i sminkborttagningsmedel när det finns en flaska eterisk apelsinolja inom räckhåll. Rengör ansiktet och få strålande hud genom att blanda några droppar Orange i en basolja. Var bara försiktig så att oljan inte hamnar för nära ögonen!

6. Bär med dig en doft av citrus

Med en underbart söt doft som fungerar året runt passar Orange utmärkt att använda om du vill skapa en personlig parfym. Applicera en droppe var av oljorna Lavender och Orange på dina handleder och tinningar för en lugnande och upplyftande doft.
 

Eteriska lavender- och apelsinoljor 

7. Massera muskler och leder 

Det är ingen hemlighet att fysisk aktivitet är bra för din hälsa, men ibland kan ansträngande träning få dina muskler att värka och krampa. Ge dem lite kärlek och massera in eterisk apelsinolja på dina ömma muskler.

8. Njut av renheten av citrus 

Orange har en ren och trevlig doft. Prova att blanda några droppar med destillerat vatten i en sprejflaska och spreja på kroppen för en uppfriskande doft.
 

9. Gör städningen lite roligare med vår Thieves® Household Cleaner 

På Young Living är vår Thieves® Household Cleaner en basvara som du kan använda till allt från att damma dörrhandtag till att rengöra handfat. Ge ditt rengöringsmedel ett extra lyft med några droppar Orange och njut av dess härliga doft i kombination med vår exceptionella oljeblandning Thieves®.

10. Gör din frukost lite sötare  

På Young Living är vårt Plus-sortiment lika populärt som de oljor som är avsedda för utvärtes bruk. Prova att tillsätta några droppar Orange+ till din mjölk, müsli eller morgonyoghurt för att börja dagen på rätt sätt. Orange+ är även utsökt när den tillsätts i vatten och ger en uppfriskande smak som du garanterat kommer att älska.

Apelsin+ eterisk olja 

Vilket är ditt favoritsätt att använda den eteriska oljan Orange på? Skriv dina kommentarer nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com 

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.