Manieren om Orange te gebruiken – Tien tips voor een extra vleugje citrus!

0 23/08/2021 - ETHERISCHE OLIËN, Ontdek etherische oliën

Orange, oftewel sinaasappelolie, heeft een heerlijke geur die over de hele wereld geliefd is en kan op eindeloos veel manieren gebruikt worden, wat dit een van de meest veelzijdige oliën in de collectie van Young Living maakt. Drie woorden worden vaak gebruikt om sinaasappelolie te omschrijven: zoet, vrolijk en warm – zij omschrijven heel goed waarom deze olie een van onze favorieten is en blijft!

Van donkere maanden en feestdagen tot zonovergoten zomerdagen, sinaasappelolie creëert altijd een fijne sfeer en dus kijken we in deze blog naar enkele van onze favoriete manieren om deze fantastische olie te gebruiken. Voeg extra warmte toe aan je omgeving, blaas vermoeide huid nieuw leven in of voeg een zoete citrusgeur toe aan het badwater.

Etherische sinaasappelolie

1. Vrolijk de dag op met een opbeurende melange

Sinaasappelolie is een belangrijk ingrediënt in onze etherische oliemelange Young Living Citrus Fresh®. Als je niet alleen fan bent van sinaasappelolie, maar ook van citrusgeuren als Tangerine, mandarijn, Grapefruit en Lemon (citroen) is dit dé olie voor jou!

2. Geniet van het kerstgevoel, ongeacht het weer!

Wij kijken altijd vol vreugde uit naar de feestdagen. Sinaasappelolie maakt deel uit van de meeste wintermelanges en dus ook van onze betoverende etherische oliemelange Christmas Spirit. Houd deze olie dus zeker bij de hand als je in augustus behoefte hebt aan de geur van kerst. Het is nooit te vroeg!

3. Kies voor rust en kalmte

Sinaasappelolie is een belangrijk ingrediënt in Peace & Calming® en Peace & Calming® II. De vrolijke geur past perfect in deze zachte melanges.

Peace & Calming® en Peace & Calming® II

4. Kom stralend voor de dag – sinaasappelolie is goed voor de huid!

Wist je dat sinaasappelolie vooral perfect is als je op zoek bent naar een manier om de huid er jonger uit te laten zien? Ook kun je deze olie heel goed op vette plekken gebruiken, voeg dus zeker een flesje toe aan je huidverzorgingsroutine. De olie veroorzaakt echter ook lichtgevoeligheid, gebruik deze dan ook in de avond en blijf na gebruik minimaal twaalf uur uit de zon.

5. Verwijder make-up op natuurlijke wijze

Vermijd het gebruik van schadelijke ingrediënten op de tere huid van het gezicht door een flesje sinaasappelolie bij de hand te houden. Reinig het gezicht en bevorder een stralende huid door een paar druppels sinaasappelolie te verdunnen met je favoriete basisolie. Wees voorzichtig rondom de ogen!

6. Draag een citrusgeur

Sinaasappelolie biedt altijd een heerlijk zoete geur, ongeacht het seizoen. Geniet dus overal van deze prachtige geur door een persoonlijk luchtje samen te stellen. Breng een druppel Lavender (lavendelolie) en een druppel Orange aan op de polsen om van de kalmerende en verkwikkende geur te genieten

Etherische lavendelolie en sinaasappelolie

7. Masseer spieren en gewrichten

Het is geen geheim dat lichamelijke inspanning goed is voor de gezondheid, maar soms kan deze inspanning kramp en spierpijn veroorzaken. Geef spieren en gewrichten extra aandacht door sinaasappelolie op gevoelige plekken aan te brengen.

8. Geniet van een schone citrusgeur

Sinaasappelolie kan de dag transformeren met een schone en vrolijke geur. Vul een sprayfles met gedistilleerd water en enkele druppels olie en spray over het hele lichaam voor een verkwikkende en opbeurende ervaring.

9. Voeg toe aan Thieves® Household Cleaner

Thieves® Household Cleaner is onmisbaar in huis en kan gebruikt worden om deurklinken op te blinken of de gootsteen grondig te reinigen. Geef deze allesreiniger een extra zoete geur door een paar druppels sinaasappelolie toe te voegen en geniet van de heerlijke geur ondersteund door onze uitmuntende melange Thieves®.

10. Een zoet ontbijt

Onze Plus-oliën zijn net zo populair als onze oliën voor gebruik op de huid. Voeg eens enkele druppels Orange+ toe aan melk, ontbijtgranen of yoghurt om de dag op de juiste manier te beginnen. Onze Orange+ is ook een smakelijke toevoeging aan water en biedt een verfrissende smaak waar je zeker verliefd op zult worden.

Orange+ Dietary essential oil

Hoe gebruik jij sinaasappelolie graag? Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.