Bli galen i Ginger

0 05/10/2021 - Hårvård, Hemgjort, SKÖNHET, Upptäck eteriska oljor

Årstiden för värme och kryddor är här och vi kan knappt vänta på att få börja använda vår eteriska olja Ginger (ingefära)!

Ingefära är stimulerande och har ett ordentligt sting. Växten kommer från Sydostasien och odlas vanligtvis för att de ätbara rötterna används i olika söta och salta recept. På Young Living älskar vi dock oljan Ginger för dess mycket lugnande doft och fantastiska mångsidighet eftersom den kan användas i allt från hårvård till massage. I det här blogginlägget ska vi berätta om några (av många) sätt som vi älskar att använda Ginger på. Dina höstdagar kan fyllas med extra krydda och en massa härligheter på nolltid!

Skäm bort dig själv med den här underbara tvålen

När vintern närmar sig och vi börjar använda mer myskläder är det lätt att våra hudvårds- och återfuktningsrutiner glöms bort. Men med den här hemgjorda tvålen kommer vacker, strålande hud att bara vara en dusch bort! Tack vare naturligt härledda ingredienser kommer den här tvålen att ta bort torr och flagig hud och huden blir exfolierad, återfuktad och får näring.

Observera att kaffesump kan exfoliera rejält, så använd mindre mängd om du har känslig hud.

Det du behöver

 • 170 g ekologisk ”Melt and Pour”-tvålmassa
 • 1 matsked kokosolja
 • 2 matskedar ekologisk kaffesump
 • 15 droppar av den eteriska oljan Cinnamon Bark (kanel)
 • 10 droppar av den eteriska oljan Orange (apelsin)
 • 10 droppar av den eteriska oljan Ginger
 • Valfri form till tvålen

Gör så här

 1. Skär din tvålmassa i 2,5 cm stora kuber och sätt dem tillsammans med kokosoljan i en mikrovågssäker skål.
 2. Värm i mikron i 30 sekunder så många gånger som behövs för att tvålen ska smälta. Rör om emellanåt för att lösa upp klumparna.
 3. Häll i de eteriska oljorna och blanda.
 4. Häll i kaffesumpen (eller en valfri naturlig exfolieringsingrediens) och blanda väl. Arbeta snabbt så att tvålen inte svalnar och börjar stelna.
 5. Häll smeten i formen och låt den stelna i 1-3 timmar eller tills den är hård.
 6. Använd och njut!

De eteriska oljorna Ginger, Orange och Cinnamon Bark

Njut av en spa-liknande massage med årstidens doft, Ginger!

Om kylan gör att din kropp känns trött, värker och är i behov av lite extra uppmärksamhet, varför inte skämma bort dig själv med en energigivande massage? Tack vare dess värme och kryddiga, uppiggande doft fungerar Ginger utmärkt tillsammans med oljor såsom Frankincense, Bergamot (bergamott) och Tangerine (tangerin) och kan blandas i vilken basolja som helst för en härlig massage.

Den eteriska oljan Ginger till massage

Fall för den här himmelska hårinpackningen med Ginger

Ingefära har gett krydda åt naturliga skönhetsprodukter i århundraden eftersom dess milda men stimulerande doft passar perfekt för energigivande ritualer. För att dina lockar ska förbli härliga trots att de står emot de tuffaste förhållandena, varför inte testa en vårdande, oljeberikad hårinpackning som en del av din hårvårdsrutin? Det hjälper ditt hår dofta lika underbart som det ser ut hela dagen.

Det du behöver

 • 2-3 droppar Ginger
 • 3 droppar Rosemary (rosmarin)
 • 2 msk valfri basolja (kokos, mandel, oliv, etc.)

Gör så här

 1. Börja med rent hår eftersom tidigare använda produkter kan vara kvar i håret eller hårbottnen och förhindra att inpackningen absorberas ordentligt.
 2. Kombinera de eteriska oljorna Ginger och Rosemary med basoljan i en liten skål.
 3. Ta en kam och separera håret i olika delar.
 4. Applicera blandningen från hårbottnen ut till topparna med dina fingrar. Du kan också använda en kam om det gör det lättare att sprida produkten jämnt i håret. Fokusera mest på hårbottnen och låt oljan sjunka in ordentligt i huden där.
 5. Lämna blandningen i håret i 15-30 minuter innan du tvättar håret som vanligt.
 6. Applicera hårinpackningen två gånger i veckan för bästa resultat.

De eteriska oljorna Rosemary och Ginger med hårinpackning

Fresta dina smaklökar med en ingefärssensation

Förutom vår älskade eteriska olja Ginger, som bara ska användas utvärtes, erbjuder vi också Ginger+, ett gott kosttillskott som fångar den kraftiga smaken av ingefära i varje droppe. Oavsett om du använder Ginger+ i ditt morgonte, i en stir fry eller i goda bakverk så är vi säkra på att du kommer att bli förvånad över den lätta och starka smaken i den här oljan!

Den eteriska oljan Ginger+ för te

Vilket sätt använder du helst våra eteriska oljor Ginger och Ginger+ på? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.