En smidig övergång: familjerutiner i början på ett nytt skolår

0 18/09/2023 - Barn, ETERISKA OLJOR, Hur man använder eteriska oljor, I HEMMET, Livsstil, VÄLBEFINNANDE

Det passar utmärkt att etablera nya familjerutiner i början på höstterminen för att hjälpa hela familjen att smidigt klara av övergången till ett nytt skolår. Utöver det vanliga schemat kan eteriska oljor hjälpa till att skapa en rogivande och motiverande stämning. I den här bloggen kommer vi att gå igenom hur man kan skapa effektiva rutiner för familjen inför ett nytt skolår och samtidigt ta hjälp av kraften hos eteriska oljor.

1. Morgonritual: berika morgonen med eteriska oljor

Att starta dagen med positiva känslor kan leda till en framgångsrik dag. Med hjälp av friska citrusdofter från oljorna citron (Lemon) eller apelsin (Orange) kan man skapa en fräsch och motiverande stämning som varar hela förmiddagen lång. Dessa friska oljor är kända för att kunna skapa en livlig miljö. Njut av doften med några droppar i en duschgel eller i en roll-on-blandning som används på handlederna för att alla i familjen ska få en energifylld morgon.

Bild på en pojke som vaknar på morgonen.

 

2. Läxläsning: en fokuserad pluggmiljö

Att hjälpa ditt barn med skolarbetet börjar med att skapa en miljö där koncentration och produktivitet kan frodas. En ordnad plats att plugga på kan göra stor skillnad. För att göra läxläsningen ännu bättre kan man använda oljorna pepparmynta (Peppermint) och eukalyptus (Eucalyptus). Andas in doften av dessa motiverande oljor för att dra nytta av en naturlig och fräsch doft när man som mest behöver den. En särskild plats för att studera plus uppiggande eteriska oljor skapar en holistisk miljö där fokus och produktivitet kan blomstra.

Bild på oljorna Peppermint och Eucalyptus Blue på ett skrivbord bredvid böcker och pennor.

 

3. Rofylld läggdags: eteriska oljor som främjar fridfull sömn

Att börja skolan igen kan vara rätt omskakande. Med nya scheman, läxor och fritidsaktiviteter igång behöver både kroppen och själen en bra övergång från dagens kaos till att somna sött på kvällen. Det finns mycket din familj kan prova för att främja en god natts sömn. Skapa först en bra stämning genom att dämpa ljuset och ljuden i rummet. Sedan är det dags att varva ner och koppla av innan man går och lägger sig. Kanske kan ni läsa en bok tillsammans eller göra några enkla yogaövningar hela familjen? Att använda rogivande dofter som exempelvis de eteriska oljorna lavendel (Lavender) och kamomill (Chamomile) är ett annat bra sätt att varva ner på. Gör en egen oljeblandning i en roll-on-flaska som hela familjen kan använda på handleder och nacke före läggdags för att känna lugn och ro innan man somnar sött.

Bild på en mamma som läser en godnattsaga för sin dotter.

 

4. Välbefinnande: eteriska oljor för att känna sig på topp

När skolåret sätter igång igen och barnen är tillbaka i klassrummet är det många familjer som upplever att alla förändringarna är lite utmanande. Det är helt naturligt att man vill att alla ska känna sig på topp. Här krävs det en genomtänkt strategi för att öka välbefinnandet. En del familjer har egna strategier som att ha vissa eteriska oljor nära till hands, till exempel Young Livings unika blandning Thieves®.  Andra känner sig trygga av att använda kosttillskott i sin dagliga rutin, som exempelvis KidScents® MightyPro och Inner Defense. Oavsett vad du väljer att göra så kan småsaker som dessa bidra till en bra start på höstterminen.

Bild på en kvinna och en flicka med kosttillskotten KidScents® MightyPro och Inner Defense.

 

Kom ihåg hur viktiga rutiner är nu när det nya skolåret har börjat. Genom att kombinera starka rutiner med lindrande eteriska oljor kan du hjälpa familjen att klara av alla utmaningarna och alla spännande nya saker som det nya skolåret innebär.  När man etablerar dessa rutiner bidrar man till en smidig övergång och skapar samtidigt fina minnen och en känsla av samhörighet.

Gilla den här bloggen och berätta om dina tips för att börja skolan igen!

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.