Soepele overgang: routines voor het hele gezin in het nieuwe schooljaar

0 18/09/2023 - ETHERISCHE OLIËN, Het gebruik van etherische olie, Kinderen, Lifestyle, THUIS, WELLNESS

De kinderen gaan weer naar school. Dit is dus het perfecte moment om routines te ontwikkelen die ervoor zorgen dat het hele gezin op een soepele manier aan het nieuwe schooljaar kan wennen. Etherische oliën kunnen een fijne rol spelen bij het creëren van een kalmerende en motiverende omgeving. In deze blogpost kijken we hoe je op een effectieve manier en met de kracht van etherische oliën routines samen kunt stellen voor het nieuwe schooljaar.

1. Wakker worden: gebruik etherische oliën in de ochtend

Als je de ochtend begint met positiviteit zet je de toon voor een succesvolle dag. Door vrolijke citrusgeuren zoals Lemon (citroen) of Orange (sinaasappel) te gebruiken, kun je een verfrissende en motiverende sfeer creëren die de hele ochtend blijft hangen. Deze scherpe oliën staan bekend om hun vermogen om levendigheid toe te voegen aan een omgeving. Voeg eens een paar druppels toe aan douchegel of breng de olie met een roll-on aan op de hartslagpunten. Zo kun je niet alleen van een aromatische boost genieten, maar geef je ochtenden ook meer vitaliteit.

Afbeelding van een jongentje die 's ochtends wakker wordt.

 

2. Huiswerk: creëer een studieruimte

Het ondersteunen van schoolgaande kinderen begint met het creëren van een omgeving waarin concentratie en productiviteit gestimuleerd worden. Een rommelvrije ruimte speciaal ingericht voor het maken van huiswerk kan een wereld van verschil maken. Houd verkwikkende oliën zoals Peppermint (pepermunt) en Eucalyptus bij de hand om deze ruimte nog fijner te maken. Je gezin kan profiteren van een natuurlijke en verfrissende boost door deze motiverende geuren simpelweg in te ademen. Door in deze speciaal ingerichte ruimte verkwikkende etherische oliën te gebruiken, kun je een holistische omgeving creëren waarin focus en productiviteit kunnen groeien.

Afbeelding van etherische pepermuntolie en blauwe gomolie op een bureau met boeken en pennen.

 

3. Bedtijd: etherische oliën voor een goede nachtrust

Laten we eerlijk zijn, het begin van een nieuw schooljaar kan erg druk zijn. We krijgen te maken met nieuwe lesroosters, huiswerk en naschoolse activiteiten. Onze geest en ons lichaam verdienen dan ook een soepele overgang van de drukke dag naar een rustige nacht. Jij en je gezin kunnen verschillende dingen doen om een goede nachtrust te ondersteunen. Begin met het creëren van een comfortabele slaapomgeving door licht en geluid aan te passen. Neem vervolgens de tijd om te ontspannen voordat je naar bed gaat. Waarom lees je niet een boek of doe je samen met je gezin enkele rustige yoga-oefeningen? Kalmerende geuren zoals Lavender (lavendel) en Chamomile (kamille) zijn perfect voor momenten van ontspanning. Stel je eigen melange samen in een roll-on die je op de polsen en hals van je gezinsleden aan kunt brengen voordat ze naar bed gaan. Zo creëer je een rustige omgeving waarin ze naar dromenland kunnen vertrekken.

Afbeelding van een moeder die haar dochter voorleest voor bedtijd.

 

4. Wellness: zit lekker in je vel met etherische oliën

Nu het schooljaar begonnen is en de kinderen weer in drukke klaslokalen zitten, worden gezinnen vaak geconfronteerd met veranderingen en uitdagingen. Het is heel normaal dat je ervoor wilt zorgen dat iedereen lekker in zijn vel zit. Deze overgangsperiode vraagt om een doordachte benadering van welzijn. Sommige gezinnen hebben hun eigen unieke strategieën. Ze houden bijvoorbeeld bepaalde etherische oliën zoals onze melange Thieves® bij de hand. Anderen vinden juist dat de toevoeging van voedingssupplementen aan hun dagelijkse routine, zoals KidScents® MightyPro en Inner Defense, geruststelling biedt. Het maakt niet uit welk pad je kiest, want deze subtiele stappen kunnen bijdragen aan een plezierig begin van het nieuwe schooljaar voor iedereen.

Afbeelding van een vrouw en meisje, KidScents® MightyPro en Inner Defense.

 

Nu je samen met je gezin aan het nieuwe schooljaar begint, is het goed om te onthouden dat routines een kompas zijn. Door de kracht van routines te combineren met de verzachtende effecten van etherische oliën kun je jouw gezin helpen met het navigeren van uitdagingen. En natuurlijk kunnen jullie ook genieten van het plezier dat een nieuw schooljaar met zich meebrengt! Routines zorgen niet alleen voor een soepelere overgang, maar creëren ook blijvende herinneringen en een gevoel van saamhorigheid.

Vind deze blogpost leuk en deel jouw tips voor het nieuwe schooljaar.

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.