Povratak u školu: uspostava korisnih obiteljskih rutina s eteričnim uljima

0 18/09/2023 - Djeca, DOM, ETERIČNA ULJA, Upotreba eteričnih ulja, ZDRAV NAČIN ŽIVOTA, Životni stil

Nova je školska godina pred vratima, a s njom dolazi vrijeme za obnovu obiteljskih rutina i navika. Bez obzira na to jeste li roditelj malog školarca ili tinejdžera u srednjoj školi, organizacija je ključ za uspješno suočavanje s izazovima koje povratak u školske klupe donosi cijeloj obitelji. Evo stoga nekoliko savjeta o tome kako se cijela obitelj može pripremiti za novu školsku godinu uz pomoć eteričnih ulja, koja mogu stvoriti i umirujuću i motivirajuću atmosferu.

1. Jutarnje rutine za dobro jutro: Osvježite jutro mirisima eteričnih ulja

Započinjanje svakog dana u dobrom raspoloženju može pozitivno utjecati na sate koji slijede. Unošenjem svježih nota eteričnog ulja limuna (Lemon) ili naranče (Orange) u svakodnevni život možemo stvoriti osvježavajuće ozračje koje služi kao izvor motivacije. Ta sočna ulja mogu razvedriti baš svaku okolinu. Da biste iskoristili njihovo djelovanje, dodajte nekoliko kapi u gel za tuširanje ili pomiješajte eterična ulja s baznim uljem u roll-on bočici te nanesite sastav na zapešća. Tako ćete unijeti dodatnu dozu vedrine u jutro čitave obitelji.

Dječačić tek nakon buđenja

 

2. Vrijeme za domaću zadaću: stvorite poticajno ozračje za učenje

Kvalitetno školovanje započinje poticajnim kućnim okruženjem. Dobro organiziran i inspirativan radni kutak za vaše đake može znatno poboljšati rezultate učenja. Zato ga vrijedi prožeti mirisima stimulirajućih eteričnih ulja, na primjer, paprene metvice (Peppermint) i eukaliptusa (Eucalyptus Blue). Udahnite njihove mirise izravno iz bočice da biste osjetili prirodni nalet motivacije i svježine kada su vašoj obitelji najpotrebniji. Kombinacija odgovarajućeg radnog prostora i energizirajućih eteričnih ulja stvara idealno okruženje za fokus i produktivnost.

Eterična ulja Peppermint i Eucalyptus Blue na stolu, okružena knjigama i olovkama

 

3. Prije spavanja: eterična ulja za miran san

Povratak u školu može biti pun izazova. S obzirom na silne školske obaveze, potrebno je smireno prijeći iz dnevnog kaosa u večernji odmor. Mnogo je toga čime možemo doprinijeti kvaliteti sna. Prije svega, važno je prilagoditi intenzitet svjetla i zvuka. Sljedeći je korak opuštanje. U tome mogu pomoći čitanje knjige ili joga s djecom. Ulja poput lavande (Lavender) ili kamilice (German Chamomile) mogu stvoriti ugođaj koji će vas dodatno opustiti. Pomiješajte ih s baznim uljem u roll-on bočici i nanesite na zapešća i vrat prije spavanja da biste se ogrnuli predivnom aromom koja vas vodi u san.

Majka čita kćeri priču za laku noć

 

4. Dobrobit za sve: eterična ulja uz koja ćete se osjećati snažno

Početkom nove školske godine obitelji često prolaze kroz niz promjena i izazova. Prirodno je željeti da se svi osjećaju najbolje što mogu. Ovaj prijelazni period zahtijeva pomno razmišljanje o svakom članu obitelji. Neke obitelji imaju jedinstvene strategije s eteričnim uljima, kao što je ekskluzivna mješavina eteričnih ulja Young Living Thieves®. Druge se oslanjaju na dodatke prehrani, kao što su KidScents® MightyPro ili Inner Defense. Bez obzira na odabir, i mali koraci, kad se zbroje, čine veliku razliku u pripremi za školu.

Žena i djevojčica s dodacima prehrani KidScents® MightyPro i Inner Defense.

 

Kada otvaramo još jedno obiteljsko poglavlje uslijed vraćanja u učionice, vrijedi zapamtiti da rutine mogu poslužiti kao kompas. Povratak u školu može proteći glatko uz pomoć eteričnih ulja. Osim što mogu pomoći u očuvanju koncentracije i mira, stvaraju ugodnu atmosferu za cijelu obitelj. Spremni za novu školsku godinu? Mi jesmo!

Koje još korisne rutine za povratak u školu možete podijeliti s nama?

Share

No comments

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

* Please note all comments are moderated and will not appear immediately. In addition, it is possible that some posts may be slightly modified in accordance with Young Living's Policies and Procedures and current legislation.