Få lyster med ett ångbad för ansiktet

0 11/08/2023 - Hemgjort, Hudvård, SKÖNHET

Trots att vi älskar en spadag så sätter ens kalender eller plånbok ibland stopp för en djupgående massage, en diamantbehandling för ansiktet eller en lermask från döda havet. Om livet inte tillåter en riktig spabehandling så är det dags för en spaupplevelse hemma. Det senaste på vår lista med behandlingar vi bara måste prova? Ett ångbad för ansiktet.

Ångbad erbjuds på många lyxiga salonger och span, men det går att uppleva en ångbehandling hemma till en bråkdel av priset med vår hemgjorda ansiktsbehandling. Den här ansiktsbehandlingen håller äkta spakvalitet och är berikad med högkvalitativa eteriska oljor och ingredienser du kan lita på för att du ska känna dig strålande!

Redo för fräsch hud med lyster? Gör så här!

Bild på en kvinna som njuter av ett ångbad.

 

Vad är ett ångbad för ansiktet?

Ett ångbad är en hudbehandling där man använder ånga från hett vatten för att rengöra och återfukta huden. Det är som en bastu för ansiktet.

Vad finns det för fördelar med ett ångbad för ansiktet?

Du menar utöver att glömma verkligheten och njuta av lite välförtjänt egentid i en kvart? Massvis! Förutom det faktum att du pysslar om dig själv en stund så lindrar och återfuktar ångbadet ansiktet samt öppnar upp porerna för att skonsamt ta bort smuts. Det gör det också lättare för huden att absorbera hudvårdsprodukterna du använder.

Hemgjort ångbad för ansiktet

Ingredienser

Gör så här

 1. Häll bikarbonat och citronsyra i en glasskål och blanda väl med en visp.
 2. Tillsätt de eteriska oljorna till de torra ingredienserna. Blanda ordentligt.
 3. Tillsätt 2-3 msk trollhasselvatten i sprejflaskan. Spreja smetens yta och rör om. Fortsätt spreja och blanda tills smeten liknar fuktig sand. Du märker att blandningen är klar när du kan forma den till en boll men att den lätt faller isär.

YL-tips: Om smeten blir för fuktig kan du tillsätta mer bikarbonat och citronsyra tills du får rätt konsistens.

 

 1. Häll smeten i silikonformarna. Tryck hårt med baksidan av en sked eller med fingrarna. Blandningen kommer att jäsa så fyll inte hela vägen upp (lämna cirka 1/4 av formen tom).
 2. Låt dem torka helt. Det kan ta allt från några timmar till några dagar, beroende på hur fuktigt hemmet är. Ta ut dem ur formarna.

YL-tips: Om de inte ploppar ut ur formarna behöver de fortfarande torka!

Bild på de eteriska oljorna Lavender, German Chamomile, Geranium och Elemi med växter runt omkring.

 

Användning

 1. Rengör och exfoliera huden.
 2. Koka upp vatten i en stor kastrull.
 3. Ta av kastrullen från plattan och ställ den på ett grytunderlägg någonstans där du lätt kan luta dig över kastrullen. Var försiktig – vattnet är mycket varmt!
 4. Lägg en hemgjord boll i vattnet. Låt den bubbla och lösas upp i en minut eller två.
 5. Lägg en stor handduk över huvudet och luta dig över kastrullen med ansiktet 12–25 cm från vattnet. Luta dig inte närmare vattnet eftersom du då kan bränna dig. Om det blir för varmt kan du lyfta handduken något för att släppa ut lite ånga.
 6. Gör behandlingen i två minuter och upprepa fem gånger totalt sett, med en minuts paus emellanåt. Sätt på locket i pausen så att vattnet hålls varmt.

YL-tips: Har du ont om tid? Du kan fortfarande få ett snyggt glow med ett ångbad på 5 minuter.

 1. Skvätt kallt vatten på ansiktet.
 2. Återfukta huden med ditt favoritserum och sedan en ansiktskräm för att få riktigt strålande hud.

YL-tips: Beroende på vilken hudtyp du har vill du kanske använda en ansiktsmask direkt efter ångbadet för extra mycket lyster.

Bild på en kvinna med YL:s Charcoal Mask.

 

Gilla den här bloggen och berätta om du har provat det här hemma!

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.