Îmbunătățirea practicii de yoga cu uleiurile esențiale Young Living

0 10/12/2021 - Fitness, WELLNESS

Fie că alegi Ashtanga, bazat pe rutină, sau Vinyasa, Yin, cu ritm lent, sau Iyengar, unul dintre scopurile yoga este de a te ajuta să îți golești mintea și să fii prezent în acest moment. Fie că este vorba de listele de cumpărături sau de ceea ce se întâmplă la serviciu, practicarea yoga îți permite să-ți limpezești gândurile și să rămâi pur și simplu concentrat pe posturile tale.

Dacă cauți o modalitate de a-ți distrage atenția de la grijile cotidiene, yoga ar putea fi disciplina potrivită pentru tine. La urma urmei, ajutarea practicanților să-și reducă la tăcere mințile zbuciumate și să experimenteze calmul și prezența perfectă face parte din planul yoghin.

Femeie care susține poziția de yoga pe covorul de yoga

Pot fi folosite uleiurile esențiale pentru a îmbunătăți practicile de yoga?

Îmbunătățirea yoga cu uleiuri esențiale înseamnă că acestea își pot juca și ele rolul, spune Ed Dailey, practicant de yoga și educator îndelungat de uleiuri de la Young Living. “Yoga este un lucru frumos, folosirea uleiurilor esențiale pentru mirosul lor este un lucru frumos, dar atunci când le aduci pe cele două împreună, combinația dintre aromă și posturi integrează corpul și mintea, aducând o experiență mult mai puternică.”

Ce uleiuri esențiale funcționează bine atunci când sunt folosite în timpul yoga?

La începutul fiecărei sesiuni de yoga, profesorii sugerează adesea câteva minute de liniște, cerându-le celor din clasă să devină conștienți de fiecare parte a corpului și de ritmul respirației, ajutându-i să-și limpezească mintea. Anumite mirosuri pot ajuta, de asemenea, spune Dailey. ”Aroma amestecului Grounding de la Young Living, cu brad alb, ienupăr și ylang ylang, relaxează și trezește simțurile atunci când te grăbești. Iar mireasma uleiului simplu Eucalyptus Globulus ajută la limpezirea minții și susține respirația. Încurajează un sentiment de calm, dar este și revigorant.”

Covoraș de yoga cu uleiuri esențiale Grounding și Eucalyptus Globulus

Cum folosești uleiurile esențiale în timpul practicilor de yoga?

Dailey recomandă să pui o picătură sau două din uleiul esențial ales pe mâna stângă, apoi să faci un “cort olfactiv” cu mâinile peste nas și gură. “Parfumul pătrunde în sistemul limbic, partea creierului implicată în răspunsurile noastre comportamentale și emoționale, sporind fiecare secvență”, spune el. “Mișcarea prin poziții de yoga sau frecarea mâinilor între ele eliberează din nou mirosul.”

Cum te poate ajuta o combinație de yoga și uleiuri esențiale în timpul unei ședințe?

Pe măsură ce clasa devine mai energică sau începi să ții pozițiile mai mult timp, profesorii îți pot sugera să inspiri sau să expiri în anumite momente pentru a ajuta fluxul sau pentru a direcționa respirația într-o zonă care are nevoie de eliberare.

Din nou, spune Dailey, există miresme care ajută. Dailey recomandă amestecul Release, cu uleiuri de trandafiri și citrice. “Trecerea la răsuciri poate ajuta la ameliorarea tensiunii, de exemplu, și poți chiar să freci Release pe zona ficatului pentru a spori practica”, spune el. Nu te simți prost dacă mintea îți rătăcește (este aproape inevitabil pentru majoritatea dintre noi), doar observă gândurile, apoi concentrează-te din nou asupra respirației și a pozițiilor.

Covoraș de yoga și greutăți cu uleiuri esențiale Release și AromaEase

Care sunt beneficiile uleiurilor esențiale la finalul unei ședințe de yoga?

Sesiunile de yoga se încheie întotdeauna cu relaxare, înainte de a te pregăti să te întorci la ziua ta. În timp ce te întinzi în poziția de relaxare – numită și poziția cadavrului sau savasana – profesorii îți pot sugera să folosești un suport sub genunchi, o pătură sau o pernă pentru ochi, permițându-ți să eliberezi părți ale corpului pe covorașul tău, una câte una. Dailey sugerează utilizarea amestecului AromaEase de la Young Living:  “Îmi place să folosesc uleiuri la sfârșitul unei ședințe pentru a crea un sentiment de alertă după ce corpul a fost relaxat. AromaEase este un amestec stimulent de uleiuri de mentă de grădină și mentă verde cu ghimbir și cardamom. De asemenea utilizez uleiul de portocale. Uleiurile citrice au o aromă înălțătoare.”

Aștepți cu nerăbdare să folosești uleiuri esențiale data viitoare când practici yoga? Scrie-ne în comentarii sau contactează-ne la mseublog@youngliving.com

Scriitor și editor cu o experiență îndelungată în domeniul călătoriilor la schi, al alimentației și al sănătății, inclusiv în calitate de șef adjunct al departamentului de conținut pentru schi de la Telegraph, Cat Weakley este, de asemenea, o pasionată de ciclism și de schi, cu un devotament de 20 de ani pentru yoga. “Am încercat prima dată yoga pentru a întinde mușchii încordați de anii de ciclism și apoi am devenit dependentă de modul în care combină bunăstarea mentală cu provocările fizice”.

This post is also available in: Suedeză Rusă Poloneză Portugheză (Portugalia)

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.