8 weetjes over Helichrysum

0 10/06/2019 - Alle berichten, Etherische olie

We zijn dol op Helichrysum; daarom is deze olie ook terug te vinden in verschillende melanges, waaronder Deep Relief. De olie heeft een aardse, licht kruidige geur en werkt verfrissend; ideaal dus om een muffe kamer mee op te frissen. Maar dat is niet het enige waar je deze veelzijdige olie voor kunt gebruiken.

 

Strobloem is niet alleen zeldzaam, maar ook een beetje mysterieus. Lees daarom verder en ontdek acht leuke weetjes over deze heerlijke etherische olie. Gebruik je nieuwe kennis voor je volgende YL feestje; je vrienden zullen onder de indruk zijn!

 

  1. Strobloem wordt ook wel de “eeuwige bloem” genoemd, waarschijnlijk omdat de olie fijne lijntjes kan verminderen en de huid er eeuwig jong kan laten uitzien. Pure verwennerij dus.

 

  1. Strobloem maakt deel uit van de zonnebloemfamilie. De bloemen groeien in rots- en zandachtige bodems in het Middellandse Zeegebied. Dus; ben je dol op strobloem? Boek dan zo snel mogelijk een tripje naar Kroatië! Want daar kun je de bloemen met eigen ogen bewonderen.

 

  1. De naam “Helichrysum” is afkomstig van de Griekse woorden “helios” (krul) en “chrysos” (goud). De kleine, prachtige, gouden bloesems doen de naam eer aan.

 

  1. Een oppepper nodig? Verstuif dan Helichrysum en Eucalyptus Radiata. De frisse, aardse geur zal je direct een boost geven en je helpen focussen. Ook geschikt voor tijdens het maken van huiswerk.

 

  1. Kleine bloemen; kleine hoeveelheden olie. We distilleren de kleine bloesems van deze plant en bij iedere distillatie wordt er slechts een kleine hoeveelheid olie geproduceerd. De olie heeft een complex profiel bestaande uit natuurlijke bestanddelen nerylacetaat, gamma-curcumeen en alfa-pineen.

 

  1. Ga je naar de sportschool? Gebruik deze olie dan bij een massage om zere spieren te behandelen. Voeg enkele druppels Helichrysum en Peppermint toe aan Young Living V-6. Je spieren zullen een stuk minder pijnlijk zijn!

 

  1. Strobloemolie is meestal afkomstig uit Kroatië. Onze olie wordt geproduceerd op onze boerderij in Split, Kroatië. Door deze zeldzame plant te kweken en oogsten, draagt Young Living bij aan de bescherming van de plant. Door deze olie te gebruiken, help je duurzame landbouw in stand te houden. Fijn toch!

 

  1. Doffe huid door de zon? Probeer dan eens een combinatie van Helichrysum, Lavender en kokosolie. Masseer zachtjes in op de huid en ontspan daarna met een heerlijk glaasjes limonade met honing en lavendel.

 

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.