Illóolajok a gyerekszobában

0 28/03/2022 - Gyerekek, OTTHON

Ha úgy szereted az illóolajokat, mint mi a Young Livingnél, akkor érthető, hogy szeretnéd megosztani őket az egész családdal – beleértve a legújabb tagokat is! Az illóolajok fantasztikusak a kisgyermekek és csecsemők számára is, de fontos, hogy az olajokat érzékeny szervezetük számára is biztonságos módon használjuk. Ebben a blogban megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket, amelyek az illóolajok babaápolás során, illetve a babák környezetében való használatára vonatkoznak, hogy családod minden tagja élvezhesse az illóolajok előnyeit, beleértve a kicsiket is!

Használhatok-e illóolajokat kisbabákon és a babaszobában?

Szülőként természetes, hogy a kisbabádnak a legjobb életkezdést akarod nyújtani, ami magában foglalja azt is, hogy kiváló minőségű termékeket használsz a bőrén és a környezetében. Először is, ha csecsemők körüli olajokról van szó, javasoljuk, hogy használat előtt konzultálj egészségügyi szakemberrel, különösen, ha gyermeked beteg. Ezen túlmenően, mivel a Young Living illóolajok kiváló minőségűek és erősen koncentráltak, a csecsemőknek és kisgyermekeknek szánt Plus olajcsaládunk lenyelését nem javasoljuk. Óvatos és helyes használat esetén azonban nyugodtan megismertetheted kisbabáidat az illóolajokkal. Kezdetben fölkenheted az olajat a saját bőrödre, hagyva időt arra, hogy a baba fokozatosan hozzászokjon az illathoz, vagy erősen hígítva alkalmazhatod a baba bőrén. Így a finom és biztonságos illóolajok használata csodálatos élményt nyújthat gyermeked érzékeny szervezete számára is.

Anya ölében kisbaba a díványon

Hogyan hígítsam az illóolajokat a csecsemőkön való biztonságos helyi alkalmazáshoz?

A Young Living illóolajai kiváló minőségűek, ami rendkívül koncentrálttá és bizonyos esetekben nagyon erőssé teszi őket. Amikor illóolajokat viszel föl gyermeked bőrére, fontos figyelembe venni érzékeny szervezetüket, ezért az erős hígítás és a kis ponton való tesztelés létfontosságú. Nincsenek szigorú szabályok a hígításra, ezért azt javasoljuk, hogy a kicsiknél kis mennyiséggel kezdd a bőr egy pontján, és mindenképpen javasoljuk, hogy konzultálj egészségügyi szakemberrel, mielőtt elkezdenéd az illóolajok bevezetését.

Anya és gyermek Gentle Baby illóolaj használata

Használhatok-e illóolajat a baba fürdőjében?

Felnőttek számára az illóolajok forró fürdőben történő használata pihentető, gyógyfürdő-élményt nyújt. Ha azonban csecsemőkről van szó, azt javasoljuk, hogy ne adj semmilyen illóolajat a fürdővizükhöz. Ennek elsősorban az az oka, hogy a csecsemők és a kisgyermekek szeretnek pancsolni és játszani fürdés közben, ami oda vezethet, hogy a kisbaba lenyeli az olajokat, esetleg az olaj a szemébe kerül.

Melyek azok a Young Living illóolajok, amelyek jobb kerülnünk kisgyermekekkel kapcsolatban?

Míg a Young Living termékei közül sok illóolaj alkalmas csecsemőkön és környezetükben való használatra, néhányat közülük nem javaslunk, tekintettel arra, hogy reakciókat válthatnak ki gyermekünk érzékeny szervezetében. Ilyen például a Sage, Clary Sage, Wintergreen, és az Eucalyptus különböző változatai.

Gyermek Feather the Owl Diffúzorral

Melyek azok a Young Living termékek, amelyek leginkább javaslunk kisgyermekekkel kapcsolatban?

Ha a kicsik számára megfelelő Young Living termékekről van szó, akkor a babák nem csak az illóolajokat élvezhetik. A Feather the Owl Diffuser az eddigi legcukibb diffúzorunk, amelynek további előnye, hogy aromadiffúzor, éjszakai fény és fehérzaj gép egyben. A babának biztosan tetszeni fog a Feather jelenléte a gyerekszobában, de javasoljuk, hogy gyöngéden és fokozatosan vezesd be a diffúzálást a gyermekek környezetében. Mindemellett ajánljuk a Seedlings® termékecsaládunkat, amelybe a Baby Lotion, Baby Oil, Baby Wash & Shampoo, Baby Wipes és a Diaper Cream tartozik; mindegyikük finom és gyöngéd összetevőket tartalmaz, amelyet kifejezetten a kicsik bőrén való használatra fejlesztettek ki. Végül, itt van a Gentle Baby illóolajkeverék, amely tökéletesen használható a babák esti rutinja során.   Lavender, Geranium, és Ylang Ylang illóolajokkal átitatva, ezt a bőrnyugtató kezelést alkalmazhatjuk mielőtt gyermekeink álomországba suhannának.

Young Living’s Seedlings® Collection

Szeretnél többet megtudni arról, hogyan támogasd családodat illóolajokkal és egyéb illóolajos termékekkel? Tekintsd meg blogbejegyzésünket: 9 alapvető termék Dr. Mum számára. Ez a cikk a minden anyuka számára elengedhetetlen termékekről, és a gyerekek számára biztonságos illóolajokról szól, amelyek segítenek gyermekeink gondozásában napkeltétől napnyugtáig – és persze napközben is.

Te hogyan használod a Young Living illóolajokat a baba körül?  Írd meg kommentben alul, vagy írj nekünk közvetlenül a mseublog@youngliving.com email címen.

Share

No comments

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

* Please note all comments are moderated and will not appear immediately. In addition, it is possible that some posts may be slightly modified in accordance with Young Living's Policies and Procedures and current legislation.