Eterična ulja za bebe

0 28/03/2022 - Djeca, DOM

Kada volite eterična ulja kao i mi u Young Livingu, razumljivo je da ih želite podijeliti s cijelom svojom obitelji, uključujući njene najmlađe članove! Eterična ulja mogu biti fantastična za malu djecu i dojenčad, ali važno se uljima koristiti na siguran način jer je mladi organizam još osjetljiv. Odgovorit ćemo ovdje na pitanja koja možda imate o primjeni eteričnih ulja na bebe i djecu kako bi vaša cijela obitelj mogla uživati u blagotvornom djelovanju eteričnih ulja!

Mogu li se koristiti eteričnim uljima oko bebe?

Normalno je da kao roditelj svojoj bebici želite pružiti najbolji mogući početak u životu, što često uključuje kvalitetne proizvode za njegu. Kad je riječ o upotrebi ulja oko beba, predlažemo da se posavjetujete s liječnikom prije upotrebe, pogotovo ako je beba bolesna. Budući da su naša eterična ulja visoke kvalitete i koncentracije, preporučujemo da bebama i maloj djeci ne dajete Plus ulja namijenjena konzumaciji. Međutim, ako ulja upotrebljavate pažljivo i ispravno, svakako ih možete uvesti u bebinu okolinu. Bez obzira na to nanosite li ulje na vlastitu kožu i dopuštate svojoj bebici da se postupno navikne na miris ili ga nanosite na bebinu kožu u vrlo razrijeđenom obliku, ulja koja su nježna i sigurna za osjetljivi organizam vašeg djeteta mogu mu ponuditi prekrasno iskustvo.

Majka drži dijete na kauču

Kako razrijediti eterična ulja za sigurnu primjenu na bebinoj koži?

Young Living nudi ulja visoke kvalitete i visoke koncentracije, zbog čega u nekim slučajevima imaju vrlo snažno djelovanje. Valja naglasiti da djeca imaju osjetljiv organizam, pa je prije nanošenja eteričnih ulja na kožu djeteta potrebno znatno razrijediti ulja i obaviti test na maloj površini njihove kože. Ne postoje stroga pravila za razrjeđivanje, no preporučujemo da se svakako najprije posavjetujete s liječnikom i da za početak nanesete malu količinu ulja na malu površinu kože.

Majka i dijete s eteričnim uljem Gentle Baby

Mogu li dodati eterična ulja kupki za bebu?

Eterična ulja dodana kupki odraslima mogu pružiti opuštajuće iskustvo i doživljaj spa tretmana. No kad je riječ o bebama, eterična ulja ne biste trebali dodavati u njihovu kupku. Razlog je ponajprije taj što bebe često u kadici zaigrano prskaju vodu, pa bi mogle progutati malu količinu ulja ili bi ulja mogla doći u kontakt s njihovim očima.

Koja eterična ulja treba izbjegavati oko beba i na njihovoj koži?

Makar Young Living nudi velik broj proizvoda koji su prikladni za upotrebu oko beba i na njihovoj koži, postoji nekoliko njih koje valja izbjegavati zbog mogućih neželjenih reakcija na bebin osjetljivi organizam. To su eterična ulja Sage (kadulja), Clary Sage (muškatna kadulja), Wintergreen (polegnuta gaulterija) i ulja svih vrsta eukaliptusa.

Dijete s difuzorom Feather the Owl

Koji su proizvodi Young Livinga najbolji za primjenu oko beba i na njihovoj koži?

U ponudi Young Livinga naći ćete niz ulja i drugih proizvoda koji će bebama pružiti užitak. Feather the Owl naš je najslađi difuzor u obliku sovice koji funkcionira kao raspršivač mirisa, noćna svjetiljka i uređaj za bijeli šum. Vašoj bebici Feather će sigurno biti sladak i koristan, no ponavljamo da se preporučuje nježno i postupno uvođenje raspršivanja ulja oko djece.Young Living nudi i Seedlings® liniju za bebe s losionom za bebe Baby Lotion, uljem za bebe Baby Oil, šamponom i kupkom za bebe Baby Wash & Shampoo, hidratantnim maramicama za bebe Baby Wipes i kremom za pelensko područje Diaper Cream. Svi se ti proizvodi ističu blagom i nježnom formulom, posebno osmišljenom za primjenu na bebinoj koži. Osim toga, na izbor imate Gentle Baby, umirujuću mješavinu eteričnih ulja, savršenu za rutinu uspavljivanja. Sadrži blagotvorna ulja lavande, geranija i ylang-ylanga, koja njeguju kožu vašeg mališana i prate ga u carstvo slatkih snova.

Linija proizvoda za bebe Young Living Seedlings®

Zanima vas koja eterična ulja i proizvodi s dodatkom eteričnih ulja pouzdano djeluju na cijelu obitelj? Sve mame i tate pozivamo da se u našem članku Devet proizvoda za brižne roditelje upoznaju s najboljim eteričnim uljima za djecu koja pružaju maksimalnu brigu od jutra do mraka.

Kako upotrebljavate Young Living eterična ulja oko svoje bebe? Ostavite komentar u nastavku ili nam se javite na mseublog@youngliving.com.

Share

No comments

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

* Please note all comments are moderated and will not appear immediately. In addition, it is possible that some posts may be slightly modified in accordance with Young Living's Policies and Procedures and current legislation.