Kopaiva – från Amazonas hem till dig

0 04/11/2020 - ETERISKA OLJOR, Upptäck eteriska oljor

Den eteriska oljan Copaiba är varm, skogsaktig och kan användas på många olika sätt. Den ångdestilleras från harts från det brasilianska trädet Copaifera reticulata. Hartset varierar i färg från en ljus guldnyans till mörkbrun beroende på hur mycket harts och eterisk olja det innehåller. Trädet hartset kommer från kan bli 30 meter högt och växer i Amazonas i Brasilien. Det har använts sedan åtminstone 1500-talet. Idag är kopaiva välkänd som en lyxig olja i spa- och hudvårdsbehandlingar tack vare den naturligt förekommande beståndsdelen beta-karyofyllen som finns i den eteriska oljan och även tack vare dess exotiska doft som för tankarna till Amazonas regnskog. Nedan kan du läsa om våra favoritsätt att använda denna olja på för att känna dig så avkopplad som möjligt i vardagen.

copaiba oil bottle

1. Copaiba i doftspridaren

Skapa en exotisk och inbjudande stämning efter en lång dag på jobbet eller ett tufft träningspass och koppla av med denna nostalgiska doft. Gör en egen blandning med till exempel Cedarwood eller Cinnamon Bark eller använd oljan i duschen för att njuta av en uppfriskande känsla.

copaiba oil for diffuser

2. Copaiba i hudvårdsrutinen

Den eteriska oljan Copaiba är omtyckt tack vare dess unika och söta doftprofil och höga halter av beta-karyofyllen som båda passar bra i hudvård, särskilt i en fuktkräm. Förhöj din naturliga lyster, främja ungdomlig hy, samt unna dig en spaliknande upplevelse innan du går och lägger dig med några droppar i en oparfymerad eller lätt parfymerad fuktkräm.

3. Ta ett fotbad med Copaiba-olja

Det finns inget bättre än ett avkopplande fotbad efter en lång dag. Låt fötterna koppla av och känn dig som om du vore i Brasilien med denna lyxiga avkopplingsteknik.

Tropiskt fotbad

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Blanda epsomsaltet och de eteriska oljorna i en liten skål.
  2. Häll saltblandningen i varmt vatten.
  3. Sätt dig bekvämt och bada fötterna i 15–30 minuter.

4. Den eteriska oljan Copaiba i massage

Pyssla om dig själv efter ett svettigt träningspass på gymmet med 2–4 droppar Copaiba utspätt med Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex eller en annan basolja och massera in på önskat område. Om du känner för något lite extra kan du också blanda Copaiba med den eteriska oljan Peppermint och koppla av i lugn och ro.

copaiba oil for massage

5. Copaiba-olja i hårvård

Om du har torrt eller skadat hår och vill tvätta det samtidigt som det får fukt bör du prova Copaiba Vanilla Moisturising Shampoo och Conditioner. Du kan använda dessa produkter varje dag och de får det att kännas som om du nyss varit hos frisören.

6. Copaiba-olja som en uppiggande parfym

Den eteriska oljan Copaiba har en söt doftprofil som inte är för stark för andra milda blomster- eller citrusdofter och passar därför perfekt som parfym. Skapa en personlig doft och tillsätt oljan i en parfym du redan älskar eller välj en Young Living-blandning såsom Breathe Again Roll-On för att både njuta av den uppiggande doften av kopaiva, myrten och pepparmynta samt den friska, svalkande känslan när den används utvärtes.

Hur skulle du börja använda den eteriska oljan Copaiba i vardagen? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.