Kak- och bakdoftande doftblandningar

1 09/12/2019 - Alla inlägg, Eteriska Oljor, Gör-det-själv, Hem, Själ och sinne, Tillbaka, Välbefinnande`

Det är något alldeles speciellt med ett väldoftande hem, särskilt på julen. Härliga lediga dagar med familjen närmar sig, men med långa listor med allt man måste göra kan det vara svårt att hinna med julbaket. Lösningen: lura dina sinnen med underbara eteriska oljeblandningar som sprider värme i hemmet så att man nästan tror att du har bakat i timtal.

Följande blandningar innehåller 10 droppar totalt sett men du kan justera dem efter eget tycke.


Polkagrisblandning

Letar du efter en utsökt söt doft? Precis som när småttingarna väntar med spänning på tomten kommer vår polkagrisblandning få dem på gott humör på nolltid. Prova dessa oljor i doftspridaren när du känner för en kryddig och söt doft.

Pumpapajdoftblandning

Doften av paj är ljuvlig men det är inte helt lätt att laga en. Blanda dessa tre eteriska oljor för att övertyga familjen om att du har lagat mat hela dagen.

Äppelpajsblandning

Äppelpaj är en efterrätt som alltid funkar och som fyller hemmet med doften av äpplen och kanel. Mys med familjen med dessa varma och inbjudande eteriska oljor. Ett perfekt sätt att mysa på kalla och mörka kvällar.

Apelsinglassdoftblandning

Trött på mörkret och kylan? Önskar du dig mer vintersol? Välj en doft som påminner om apelsinglass och som definitivt kommer att fräscha upp hemmet. Vi är säkra på att doften av dessa eteriska oljor kommer att liva upp även de tristaste dagarna.

Kanelbulledoftblandning

Börja dagen med ett hem fyllt av doften av nybakta kanelbullar. Du behöver inte baka bullar för att njuta av den här mysiga doften.

Tillsätt dessa 10 droppar i doftspridaren och vakna till en underbar doft.

Apelsin- och chokladdoftblandning

Choklad och apelsin får en verkligen att längta till jul, men varför vänta till julafton när du kan få samma känsla nu? Blanda dessa fyra oemotståndliga eteriska oljor och tänk tillbaka på härliga barndomsminnen.

Kanelhjärtedoft

Älskar du doften av söt kanel? Överraska gästerna med en söt och kryddig doftblandning av eteriska oljor som påminner om nybakade kanelhjärtan. Dessa julkakor är underbart goda med en härlig doft av kanel.

  • 5 doppar Stress Away
  • 3 droppar Cinnamon Bark
  • 2 droppar Nutmeg

Nu är du redo att sprida dessa läckra dofter på bara några sekunder.

För fler tips på underbara dofter med eteriska oljor kan du prova våra hemgjorda parfymrecept.


Har du kommit på några andra sockriga doftblandningar?

Berätta i kommentarerna nedan!

This post is also available in: Engelska Tyska Tjeckiska Nederländska Finska Litauiska Rumänska Ryska Spanska Franska Italienska Polska

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.