Allt du behöver veta om den eteriska oljan Rose

1 10/02/2020 - ETERISKA OLJOR, Upptäck eteriska oljor

Ta en paus och dofta på den eteriska rosoljan Rose. Glöm blommor på alla hjärtans dag och ge i stället bort en underbar doft som varar länge. Rosor har hyllats av poeter såsom Shakespeare och älskande par i hundratals år. De symboliserar kärlek, passion och lust. Här kommer allt du behöver veta om den eteriska oljan Rose.

  1. Det finns fler än 16 000 sorters rosor i världen

Förälska dig i denna romantiska doft. Det finns fler än 16 000 sorters rosor i världen i dag och den har varit populär i många hundra år. Young Livings rosolja kommer från Rosa Damascena. Den vackra blomman växer till stor del i Bulgarien och Turkiet. Rosenvatten och rosolja, som man tror kommer från Mellanöstern, är ett populärt medel som brukade användas på sår och som parfym.

  1. Rosolja: drottningen av eteriska oljor

Ros anses vara drottningen av eteriska oljor. Kanske kommer detta sig av blommans kungliga koppling. Englands nationalblomma är Tudorrosen. Denna eteriska olja är en av de allra dyraste på marknaden. Det krävs otroligt många blomblad för att producera en flaska eterisk olja. Det behövs 2 000 kg rosenblad för att destillera 0,5 kg eterisk rosolja. Oljan är mycket koncentrerad så du behöver inte mycket för att skapa en behagfull doft.

  1. Rosvatten: en urgammal skönhetsrutin

Skäm bort någon du tycker om. Tillsätt en eller två droppar i destillerat vatten för att skapa väldoftande och milt rosenvatten. Man tror att forntida egyptier använde rosenvatten i sina skönhetsrutiner. De tros ha använt det på ansiktet för att vårda huden. Kleopatra, som ansågs vara världens vackraste kvinna på den tiden, tros ha badat i rosenvatten regelbundet. Shakespeare skrev till och med i Antonius och Cleopatra att den egyptiska drottningen parfymerade sina cederskepp med rosenvatten.

  1. Öppnar hjärtchakrat

Skapa en romantisk stämning på alla hjärtans dag och ge bort den eteriska oljan Rose som kan hjälpa till att öppna hjärtchakrat. Det spelar ingen roll om du är singel eller inte, denna doft tros vara den mest spirituella av alla eteriska oljor. Denna lyxiga olja passar perfekt för att ge dina nära och kära lite kärlek. Somliga tror att när man öppnar det fjärde chakrat skapas ovillkorlig kärlek, kärlek till sig själv och medkänsla.

  1. En användbar skönhetsräddare i nöden

Skäm bort någon med denna enastående hud- och kroppsolja. Det finns oändligt många sätt att använda oljan på, från topp till tå. Tillsätt en eller två droppar i en oparfymerad lotion eller duschgel och återfukta huden med en härlig doft. Man kan också använda ett par droppar utspätt med en sked kokosolja som hårmask. Låt verka i en kvart innan du sköljer håret för att få mjukt och lent hår. Ha med dig oljan i handväskan och använd på nagelbanden när du har torra vinterhänder.

  1. Ros otto och ros absolut

Många vet inte vad det är för skillnad mellan ros otto och ros absolut. Den största skillnaden är i framställningsprocessen. Ros otto ångdestilleras medan ros absolut framställs med hjälp av ett lösningsmedel. Ros absolut ger mer olja med en starkare doft som är populär i parfymer och ros otto har en mildare och mer naturlig doft. Rosendoften passar utmärkt som personlig parfym.

Har du fler frågor om eterisk rosolja? Vi har svaren!

Hur kan jag använda oljan Rose i min skönhetsrutin?

Du kan använda den lyxiga oljan på många sätt. Du kan prova att använda oljan Rose i din hudvård genom att tillsätta ett par droppar i en oparfymerad fuktkräm, duschgel eller bad- eller basolja för en delikat och uppiggande doft. Koppla av före läggdags genom att späda ut Rose med kokosolja och massera in på hud, hår och naglar och njut av den lyxiga känslan. Vakna upp på bra humör och till en underbar doft.

Hur använder man rosolja på ansikte och kropp?

Om du inte har möjlighet att ta ett riktigt balinesiskt blombad är rosolja näst bäst. Tillsätt ett par droppar i ett varmt bad och känn dig som om du vore på ett spa. Du kan också tillsätta en eller två droppar i handfatet som du har fyllt med varmt vatten och njuta av en härlig kvällsrutin efter att du har rengjort och återfuktat huden. Ett annat bra sätt att använda oljan i din skönhetsrutin är att blanda en droppe i din favoritlotion. På torr hud kan du också prova vår Rose Ointment som vårdar huden på djupet med rosolja och andra rena eteriska oljor.

Hur använder man rosolja i hårvård?

Varför inte tillsätta ett par droppar av den eteriska oljan Rose i ett schampo och njuta av den oemotståndliga doften? Du kan också blanda den med kokosolja och massera in i hårbotten i 15 minuter för att sedan få mjukt och lent hår. Prova också att ta lite Rose i en sprejflaska med varmt vatten och använd efter att du har tagit på balsam. Spreja på vått hår, låt verka i tio minuter och skölj och torka sedan håret naturligt. Ditt hår kommer att kännas och dofta fantastiskt.

Vilka andra fördelar har den eteriska oljan Rose?

Denna dyrbara olja tros kunna lindra och återfukta huden och ge naturlig lyster. Den egyptiska drottningen Kleopatra tros ha använt rosolja som en hemlig skönhetsrutin. Hon badade i rosenvatten för att få silkeslen och väldoftande hud. Mirakeloljan tros även vara ett afrodisiakum och passar perfekt för att skapa en romantisk stämning på alla hjärtans dag.

Hur använder du den eteriska oljan Rose i din skönhetsvård?

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.