Alles wat je moet weten over rozenolie

2 10/02/2020 - ETHERISCHE OLIËN, Ontdek etherische oliën

Ben je al bekend met rozenolie? Geef op Valentijnsdag geen bloemen, maar verwen een speciaal iemand met een waardevol en heerlijk ruikend geschenk. Van Shakespeare tot Valentijn; rozen zijn het symbool van liefde, passie en verlangen. Deze blogpost bevat alles wat je moet weten over deze waardevolle olie.

  1. Meer dan 16.000 soorten

Word verliefd op deze sensuele geur. De roos is al eeuwenlang een populaire bloem. Tegewoordig bestaan er ruim 16.000 verschillende soorten. De rozenolie van Young Living is afkomstig van de Rosa Damascena. Deze prachtige bloem wordt in grote aantallen gekweekt, met name in Bulgarije en Turkije. Rozenwater en rozenolie zijn waarschijnlijk afkomstig uit het Midden-Oosten, waar het veel gebruikt werd om littekens te behandelen en als geur.

  1. Koningin van etherische oliën

Rozenolie wordt ook wel de koningin van etherische oliën genoemd. Dit heeft wellicht te maken met haar connecties met koninklijke huizen. Zo is de Tudorroos de nationale bloem van Engeland. Rozenolie is tevens één van de duurste oliën op de markt. Er is een enorme hoeveelheid rozenblaadjes nodig voor een enkel flesje olie. Er wordt meer dan tweeduizend kilo rozenblaadjes gebruikt om 0,5 liter rozenolie te produceren. Rozenolie is zo geconcentreerd dat je slechts een druppel nodig hebt om van de geur te kunnen genieten.

  1. Rozenwater en schoonheid

Verwen deze maand een speciaal iemand. Voeg simpelweg één of twee druppels olie toe aan water om er rozenwater van te maken. De oude Egyptenaren brachten rozenwater aan op hun gezicht om hun huid te behandelen en te laten stralen. Cleopatra, één van de mooiste vrouwen uit die tijd, nam volgens historici regelmatig een bad met rozenwater. Shakespeare beweerde in Anthony en Cleopatra dat de Egyptische koningin rozenwater gebruikte om haar schepen van cederhout meer geur te geven.

  1. Het vierde chakra

Geef op Valentijnsdag een flesje Rose cadeau om het vierde chakra te ondersteunen. Rozenolie is één van de meest spirituele oliën en is geschikt voor iedereen. Laat de mensen om je heen zien dat je om hen geeft met deze heerlijke olie.  Sommige mensen geloven dat het openen van het vierde chakra zorgt voor onvoorwaardelijke liefde, eigenwaarde en medeleven.

  1. Veelzijdig schoonheidsproduct

Verwen een speciaal iemand met deze veelzijdige olie. Rozenolie kan op veel verschillende manieren gebruikt worden. Zo kun je één of twee druppels toevoegen aan een neutrale moisturiser of bad- of douchegel. Je kunt ook enkele druppels olie toevoegen aan een lepel kokosolie om een haarmasker te maken. Laat het masker ongeveer een kwartier inwerken en was vervolgens het haar. Het resultaat: zacht, glanzend haar. Last van een droge winterhuid? Breng dan een paar druppels olie aan voor directe hydratatie.

  1. Roos Otto en Roos Absolutum

Veel mensen verwarren Roos Otto met Roos Absolutum. Het grootste verschil zit in de manier waarop de oliën geproduceerd worden. Roos Otto wordt met stoom gedistilleerd, Roos Absolutum ontstaat met behulp van oplosmiddelen. Oplosmiddelen produceren meer olie met een sterkere geur. Parfumerieën geven meestal de voorkeur aan deze olie. Roos Otto heeft een minder zware geur en ruikt dus natuurlijker. Dat maakt deze olie dan ook perfect voor alledaags gebruik.

Heb je vragen over rozenolie? Lees dan verder.

Kan ik rozenolie toevoegen aan mijn schoonheidsroutine?

Deze waardevollie olie kan op talloze manieren gebruikt worden. De olie kan toegevoegd worden aan een neutrale moisturiser, douchegel, badgel of basisolie. Kom voor het slapen gaan tot rust door een combinatie van rozenolie en kokosolie aan te brengen op de huid, het haar en de nagels. Slaap heerlijk en word heerlijk ruikend wakker!

Kan ik rozenolie voor mijn gezicht en lichaam gebruiken?

Rozenolie past perfect bij een heerlijk warm bad. Voeg simpelweg enkele druppels toe aan het water en geniet. Je kunt ook een druppel of twee toevoegen aan een gootsteen met water, zodat je na het reinigen van je gezicht kunt genieten van de geur. Of voeg eens een druppel toe aan je favoriete lotion voor pure verwennerij.

Kan ik rozenolie voor mijn haar gebruiken?

Je kunt enkele druppels rozenolie toevoegen aan je favoriete shampoo. De olie zal de shampoo een subtiele, bloemige geur geven. Je kunt er ook voor kiezen om een haarmasker te maken van rozenolie en kokosolie. Breng het masker aan op het haar, wacht een kwartier en was vervolgens het haar. Het haar zal stralen en heerlijk zacht aanvoelen. Als je een sprayfles hebt, kun je deze vullen met warm water en rozenolie en vervolgens op je haar gebruiken. Spray op nat haar, wacht tien minuten, was het haar en laat het aan de lucht drogen. Het haar zal lekker ruiken en er mooi uitzien.

Welke andere voordelen heeft rozenolie?

Deze dure olie verzacht en hydrateert de huid. Cleopatra, de Egyptische koningin, gebruikte rozenwater als badwater zodat ze altijd bloemig en heerlijk rook. Rozenolie wordt vaak gezien als een romantische olie en is volgens velen een afrodisiacum; perfect dus voor Valentijnsdag!

Hoe gebruik jij rozenolie?

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.