Tuo kasvoillesi hehkua itse tehdyllä höyrykasvohoidoilla

0 14/08/2023 - Ihonhoito, KAUNEUS, Tee-se-itse

Kasvohoidossa käyminen on arjen luksusta, mutta aina siihen ei ole aikaa tai varaa. Siksi tarvitsemme nopeita ja helppoja kotikonsteja, joilla hoitaa ihoa. Jos kalenterissasi ei ole tilaa kosmetologin tekemälle hemmotteluhoidolle, voit hoitaa ihoasi “kotikylpylässä”. Mikä on viimeinen juttu “tätä täytyy ehdottomasti kokeilla” -listallamme? Höyrykasvohoito.

Höyrykasvohoitoja on saatavilla kauneushoitoloissa ja kylpylöissä, mutta voit tehdä höyrykasvohoidon itsellesi myös kotona. Tämä laadukkaita eteerisiä öljyjä ja muita luotettavia ainesosia sisältävä kylpylätasoinen kasvohoito saa sinut näyttämään ja tuntemaan itsesi upealta!

Tervetuloa raikas, hehkuva iho!

Kuva naisesta nauttimassa höyrykasvohoidosta.

 

Mikä on höyrykasvohoito?

Höyrykasvohoito on kasvohoito, jossa kuuman veden höyryä käytetään ihon puhdistamiseen ja kosteuttamiseen. Se on vähän kuin ihon höyryhuone.

Mitä ovat höyrykasvohoidon hyödyt?

Siis muut hyödyt kuin 15 minuutin ikioman aika? Niitä on paljon! Höyrykasvohoito rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa sekä avaa ihohuokoset poistaakseen hellävaraisesti lian ja epäpuhtaudet. Sen ansiosta ihonhoitotuotteet imeytyvät tehokkaammin iholle.

Itse tehty höyrykasvohoito

Ainekset

Ohje

 1. Lisää ruokasooda ja sitruunahappo lasikulhoon ja sekoita hyvin vispilällä.
 2. Lisää mukaan eteeriset öljyt. Sekoita hyvin.
 3. Lisää 2-3 ruokalusikallista taikapähkinävettä suihkepulloon. Suihkuta seoksen pintaa ja sekoita. Toista kunnes seos muistuttaa kosteaa hiekkaa. Tiedät, että seos on valmista, kun voit tehdä siitä pallon (pallon tulee silti hajota helposti).

YL-vinkki: Jos seos on liian kosteaa, lisää sitruunahappoa ja ruokasoodaa kunnes saat sopivan koostumuksen.

 

 1. Laita seos silikonimuotteihin. Painele seos tiukasti muotteihin lusikan kääntöpuolella tai sormilla. Seos laajenee, joten jätä yläreunaan pieni reunus (noin 1/4 muotin pinta-alasta).
 2. Anna kuivua kunnolla. Kotisi ilmankosteudesta riippuen, siihen menee muutamasta tunnista muutamaan päivään. Poksauta kasvohöyrypallerot ulos muoteista.

YL-vinkki: Jos kasvohöyrypallerot eivät tule ulos muoteistaan, anna niiden kuivua lisää.

Kuva Lavender-, German Chamomile -, Geranium-, ja Elemi-öljyistä kasvien ympäröimänä.

 

Käyttöohje

 1. Valmistele ihosi puhdistamalla ja kuorimalla se.
 2. Laita vettä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
 3. Poista kattila hellalta ja laita se pannunalusen tai pyyhkeen päälle paikkaan, jossa voit nojata sen päälle mukavasti. Ole varovainen, koska vesi on kuumaa.
 4. Laita seospallerot kuumaan veteen. Anna seospalleroiden poreilla vedessä minuutin tai kaksi.
 5. Laita suuri pyyhe pääsi päälle ja nojaudu kattilan yli. Pidä kasvosi 12-24 sentin päässä vedestä. Älä laita kasvojasi liian lähelle vettä, jotta ihosi ei pala. Jos tunnet olosi liian kuumaksi, siirrä pyyhettä niin, että höyry pääsee poistumaan.
 6. Höyrytä ihoasi viisi kertaa 2 minuutin ajan, ja anna ihollesi 1 minuutin tauko jokaisen hoitokerran välissä. Pidä vesi kuumana laittamalla kansi kattilan päälle tauon aikana.

YL-vinkki: Onko sinulla kiire? Voit saada ihosi hehkumaan jopa viidessä minuutissa.

 1. Läiskytä kasvoillesi viileää vettä.
 2. Levitä kasvoillesi seerumia ja kasvovoidetta, jotta ihosi hehkuu upeasti.

YL-vinkki: Jos ihotyyppisi sen sallii, voit levittää kasvonaamion heti höyrytyksen jälkeen.

Kuva naisesta pitämässä YL;n Charcoal Maskia.

 

Tykkää tästä blogikirjoituksesta ja kerro, jos aiot kokeilla tätä kotona!

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.