Miten eteerisiä öljyjä käytetään

0 03/08/2018 - ETEERISET ÖLJYT, Kaikki postaukset

Miten eteerisiä öljyjä käytetään

Miten eteerisiä öljyjä käytetään:

-Aromaattisesti

-Paikallisesti

-Sisäisesti (eteeriset Plus-öljymme)

Oletko juuri avannut Premium Starter Kitin, tai saanut kenties lahjaksi eteerisiä öljyjä? Tai ehkä olet juuri ostanut pari pulloa eteeristä öljyä, koska olet vakuuttunut, että niillä on sinulle jotain tarjottavaa. Ja nyt et tiedäkään, mitä öljyillä tekisit.

Älä huolehdi, sillä et ole suinkaan yksin. Olemme kaikki olleet hämmentyneitä. Olemme kyselleet neuvoa ystäviltämme tai googlannet internetistä öljyjen käytöstä. Kun tutustut tähän yksinkertaiseen oppaaseen ja harjoittelet hieman, olet pian mestari. Ja se olet sinä, jonka puoleen ihmiset kääntyvät, kun haluavat tietää lisää eteerisistä öljyistä ja niiden käyttötavoista.

Mutta ennen kuin pääset mestaritasolle, sinun täytyy ymmärtää muutama perusasia öljyistä. Yleensä öljyjä käytetään kolmella eri tavalla. Tutustu listaan, jossa kerromme öljyjen erilaisista käyttömahdollisuuksista ja huomaat pian, että tämähän on aika helppoa.

Miten eteerisiä öljyjä käytetään aromaattisesti?

Olet varmaan kuullut jotain eteeristen öljyjen aromaattisesta käytöstä. Ehkä olet ollut kylpylässä ja ihastellut eukalyptus– ja tea Tree -öljyjen tuoksua, tai kenties olet joskus kosmetiikkaa käyttäessäsi huomannut, miten rauhoittava vaikutus laventelin tuoksulla on. Nyt kerromme, miksi eteerisiä öljyjä kannattaa käyttää difuuseerissa!

Jos et tiedä, miten diffuuseria käytetään, lue käyttöohjeista tarkat tiedot siitä, paljonko vettä ja öljyä kyseiseen diffuuserimalliin laitetaan. Esimerkiksi jos käytät Young Livingin Aria™ diffuuseria, voit laittaa 15–25 tippaa öljyä veteen, mutta jos taas käytät Young Livingin Dewdrop-diffuuseria, öljyä laitetaan vain 8–10 tippaa. Diffuuserin kanssa puuhasteluun vaaditaan pikkuisen matematiikkaa, mutta ei mene kauan, kun olet itse luomassa omia diffuuserisekoituksiasi!

Kokeile seuraavaa sekoitusta ennen nukkumaan menoa ja huomaat nukahtavasi rauhallisemmin:

-4 tippaa Lavender-öljyä

-3 tippaa Cedarwood-öljyä

-2 tipppaa Frankincense-öljyä

Et välttämättä tarvitse edes diffuuseria hyötyäksesi eteeristen öljyjen tuoksuista. Voit laittaa muutaman tipan öljyä vanupalloihin ja asetella sitten vanupallot pahalta haiseviin paikkoihin. Ja hämmästyt, miten hienosti tämä helppo niksi toimii!

Tee pahan hajuisista paikoista hetkessä hyvän tuoksuisia valuttamalla pari pisaraa sitrusöljyä pumpuliin ja laittamalla sitten pumpulin salilaukkuun, roskikseen tai johonkin muuhun pahanhajuiseen paikkaan.

Helpoin tapa hyötyä eteeristä öljyistä on valuttaa muutama tippa kämmenelle. Tee käsistäsi kuppi, nosta kätesi suusi ja nenäsi eteen ja hengitä syvään.

Miten eteerisiä öljyjä käytetään paikallisesti?

Öljyjä käytetään paljon paikallisesti. Ja kun opit niksit, ymmärrät miksi. Yleensä ihmisistä tulee intohimoisia eteeristen öljyjen ystäviä, kun he huomaavat, miten iho hyötyy öljyjen käytöstä.

Voit käyttää öljyjä päähäsi. Voit levittää öljyä pääsi päälle, korvien taakse, niskaasi tai ohimoillesi.

Jos öljy tuoksu mielestäsi liian voimakkaalta tai jos sinulla on herkkä iho, laimenna öljyä perusöljyllä. Young Livingin V-6™ Vegetable Oil Complex on hyvä apulainen laimentamiseen. Vaikka pääsääntöisesti öljyjä voidaan käyttää turvallisesti iholla, ole kutenkin varovainen herkimpien ihoalueiden kohdalla, ja varo, ettei öljyä joudu silmiin. Tulet huomaamaan, että jotkut levittämistavat ovat tehokkaampia kuin toiset.

Eteeriset öljyt sopivat erinomaisesti hierontaan! Rauhoittavan hieronnan aikaansaamiseksi kokeile lisätä kasviöljyyn Lavenderia ja Cedarwoodia. Raskaan urheilusuorituksen jälkeiseen hierontaan kannattaa kokeilla eteeristä Peppermint -öljyä.

Monet tykkäävät levittää eteerisiä öljyjä jalkoihin, koska sen jälkeen jalat tuoksuvat paremmilta. On myös suosittua käyttää eteeristä Tea Tree -öljyä kauneudenhoidossa, ja eritysesti jalkahoidoissa. Lisää 10-15 tippaa kädenlämpöiseen veteen ja sinulla on erinomainen jalkakylpy.

Jotkut eteeriset öljyt edistävät ihon kauneutta. Lue lisää, miten voit vähentää epäpuhtauksien ja näppyjen näkyvyyttä iholla ja miten saat ihoosi lisää hehkua.

Tea Tree -öljy sopii erinomaisesti ihonhoitoon. Laita öljyä vanupuikkoon ja levitä öljyä ihon epäpuhtauksiin.

Jos haluat ihosi näyttävän raikkaammalta, kokeile ottaa eteerinen Bergamot -öljy mukaan illan ihonhoitorutiineihin. Muistathan, että Bergamot ja muut sitrusöljyt saattavat herkistää ihoa auringonvalolle, joten yritä välttää suoraa auringonvaloa, kun olet käyttänyt kyseisiä öljyjä.

Jos kaipaat kokonaisvaltaista aromaattista hemmottelukokonaisuutta, joka samalla saa ihosi tuntumaan samettiselta, kokeile lisätä eteeristä Lavender -öljyä kylpyysi.

Miten Young Livingin Plus-öljyjä käytetään?

Tiesitkö, että osaa öljyistä voidaan käyttää myös sisäisesti? Anna Young Livingin Plus-öljyillä lisää makua ruokiisi ja juomiisi!

Kokeile lisätä pari tippaa Plus-öljyä veteesi ja ihastu. Öljyt kuten Lemon+, Tangerine+ ja Orange+ saavat vetesi maistumaan paremmalta ja toisin kuin limsat ja mehut, Plus-öljyt eivät sisällä kaloreita. Maut kuten Peppermint Plus ja THIEVES+ tuovat juomaasi kiinnostavan mausteisen lisän.
Plus-öljyillä saat kätevästi resepteihisi lisää makua.

Rakastatko itse tehtyä jäätelöä? Kotitekoinen mustikkajäätelö maistuu entistäkin herkullisemmalta, kun lisäät siihen Lavender+-öljyä.

Jos haluat saada pastakastikkeisiin enemmän aitoa italialaista makua, kokeile lisätä tippa sekä Oregano+- että Rosemary+-öljyä.
Jos pidät Thai-ruoasta, kokeilepa lisätä Lemongrass Plus- ja Ginger Plus-öljyjä keittoihin ja marinadeihin.

Eteeriset öljyt ja turvallisuus

Eteeriset öljyt ovat hyvin vahvoja, joten niitä tulee käyttää huolellisesti. Muista, että tarvitset öljyä vain vähän.

Vähemmän on enemmän! Käytit sitten öljyjä paikallisesti tai aromaattisesti, aloita maltillisesti.

Koska eteeriset öljyt ovat niin voimakkaita, jotkut niistä saattavat aiheuttaa ihoärsytystä. Jos ihoärsytystä ilmenee, levitä V-6 Vegetable Oil Complex -kasviöljyä tai puhdasta kasviöljyä ärtyneelle ihoalueelle laimentaaksesi öljyn vaikutusta.

Muista lukea käyttöohjeet aina huolellisesti ennen öljyjen käyttöä.

Älä laita eteerisiä öljyjä silmiin, korviin, nenään tai muille herkille ihoalueille.

Ensimmäisestä eteerisestä Lavender -öljykokemuksesta on matkaa siihen, että teet itse kotitekoisia diffuuseri-öljysekoituksia. Toimimme mielellämme oppaana matkallasi. Ja tämä opas on vasta alkua. Kommentoi ja kysy lisää!

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.