Vijf belangrijke tips voor het wassen van fruit en groente

0 17/08/2022 - Alle berichten

Als je op ons lijkt, hou je van een evenwichtig dieet met smakelijk fruit en lekkere groenten. De eerste stap van een maaltijd is het schoonmaken van ingrediënten, of je nu een ontbijtsmoothie, hartige salade of diner klaarmaakt. We kijken in deze blog naar de vijf belangrijkste tips voor het wassen van groenten en fruit, zodat je favoriete gezonden ingrediënten niet alleen lekker zijn maar ook schoon!

Waarom moet je groenten en fruit wassen?

Voordat we onze tips delen, is het goed om te kijken naar waarom het wassen van groenten en fruit zo belangrijk is. Er zijn eindeloos veel redenen, waaronder het verwijderen van vuil, steentjes of insecten. Een grondige schoonmaakbeurt verwijdert ook bacteriën die mogelijk op verse producten belanden tijdens de reis van de boerderij naar de winkel. Maar hoe maak je groenten en fruit nu echt goed schoon?

Fruit en salade op  de aanrecht met de gootsteen op de achtergrond

1. Schoonmaken onder koud water

Heb je trek in een lekker stuk fruit of groente? Het kan zijn dat er vuil op zit, maar dit is makkelijk te verwijderen. Houd het fruit of de groente twintig seconden onder stromend koud water en gebruik een zachte borstel. Gebruik vervolgens een handdoek om de vrucht of groente voorzichtig te drogen. Het fruit of de groente kan nu gegeten worden of gebruikt worden als ingrediënt.

2. Weken in zout water

Eén van de beste manieren om groenten en fruit schoon te maken en bacteriën en pesticiden te verwijderen, is door ze te weken in zout water. We raden Himalayazout of zeezout aan. Laat het fruit of de groenten minimaal twintig minuten weken voordat je ze afspoelt met stromend water. Het fruit en de groenten zijn nu klaar om gegeten te worden!

3. Gebruik zuiveringszout

Zuiveringszout (baking soda) is een handig product voor het schoonmaken van groenten en fruit. Voeg een theelepel toe aan 500 milliliter water en laat het fruit en de groenten een kwartier weken. Spoel daarna af met water.

Rode pepers die worden gewassen in een gootsteen onder stromend water

4. Weken in witte azijn

Als je witte azijn wilt gebruiken, moet je één deel azijn en vier delen water aanhouden. Meng de azijn met het water en laat het fruit en de groenten vijftien tot twintig minuten weken. Spoel vervolgens het fruit en de groenten af en dep droog met een schone doek. Let op: poreus fruit zoals zachte bessen kunnen te zacht worden als je ze te lang laat weken.

5. Gebruik Thieves® Fruit & Veggie Soak

Dankzij dit nieuwe product van Young Living kun je van fruit en groenten genieten zoals de natuur het bedoeld heeft. De unieke formule van Thieves® Fruit & Veggie Soak bevat drie exclusieve melanges en ingrediënten met natuurlijke oorsprong die groenten en fruit op effectieve wijze reinigen. De formule is zeer geconctreerd en gaat dus lang mee. Perfect dus voor het maken van maaltijden en het voorbereiden van grote hoeveelheden groenten en fruit. Voeg simpelweg een kleine hoeveelheid Thieves® Fruit & Veggie Soak toe aan een bak water, laat de groenten en het fruit weken, spoel af en geniet!

Selectie van vruchten en groenten met Thieves® weekmiddel voor fruit en groente

Wat moet je NIET gebruiken voor het schoonmaken van fruit en groenten?

Veiligheid is ontzettend belangrijk als het gaat om het klaarmaken van groenten en fruit. Het is raadzaam om elke vorm van zeep, schoonmaakmiddel of bleekoplossing te vermijden bij het schoonmaken van verse producten. Voedsel hoeft niet gedesinfecteerd te worden, maar voorzichtig schoongemaakt te worden om oppervlakkig vuil te verwijderen. We raden ook aan om groenten en fruit niet in de buurt van rauwe dierlijk producten te bewaren in de koelkast. Denk hierbij aan rood vlees, gevogelte en vis.

Appel afgewassen met zeep met streep om te tonen dat dit niet wordt aangeraden

Heb jij Thieves® Fruit & Veggie Soak al geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.