Uvod u Young Living Studio za jogu

0 25/11/2022 - Uncategorized @hr

Bilo da je riječ o jutarnjem pozdravu suncu ili položajima koji vam pomažu da se umirite prije spavanja, joga je odlična aktivnost jer je možete prakticirati bilo gdje, u bilo koje vrijeme i bez potrebe za posebnom opremom. Ipak, stvaranje inspirativnog prostora za jogu i upotreba rekvizita kao što su blokovi i trake mogu prednosti joge učiniti još dostupnijima – upravo je to cilj Young Living Studija za jogu.

U Studiju ćete pronaći besplatne online tečajeve joge koje vodi Ed Dailey, stručnjak za jogu i eterična ulja, kao i niz etički proizvedenih potrepština za jogu kao pomoć u jačanju ravnoteže, tjelesne snage i fleksibilnosti. Ed ondje također objašnjava kako eterična ulja opuštajućih i poticajnih aroma mogu praksu joge podići na višu razinu.

Vježbanje joge kod kuće ne zahtijeva puno prostora – dovoljan je miran kutak ili soba s dostatnim mjestom za izvođenje različitih poza i razvlačenje prostirke za jogu. Upravo je prostirka prva stvar u koju vrijedi uložiti prije početka bavljenja jogom. Podloge za jogu sprječavaju klizanje stopala na skliskom podu te pružaju dodatnu stabilnost, potporu i mekoću za lakše postizanje raznih položaja joge. Izbjegavajte debele, spužvaste prostirke ili tepihe; namjenske prostirke za jogu debele su tek nekoliko milimetara, zbog čega pružaju veću stabilnost od debljih podloga.

Young Living prostirka za jogu

Mnoge prostirke za jogu izrađene su od vinila koji pruža dobro prianjanje, ali prostirke od prirodne gume ili pamuka ekološki su prihvatljivije i sprječavaju klizanje ruku i nogu. Većina studija za jogu ima vlastite prostirke, no mnogi ljubitelji joge na tečajeve radije donose svoju. U tom slučaju, pomoći će vam torba za jogu. Čarape za jogu sa silikonom na tabanima koji sprječava klizanje dobra su alternativa i dodatak prostirci, bilo radi dodatne stabilnosti ili zbog higijenskih razloga.

Young Living torba za jogu i čarape za jogu

Premda ne morate kupiti posebnu odjeću za jogu, ipak je važno što nosite. Ugodna i rastezljiva majica i tajice pružaju slobodu pokreta, koja je važna kod izvođenja raznih položaja. Pripijene majice olakšavaju istezanje prema naprijed i stoj na glavi te omogućuju instruktorima da jasnije vide vaš položaj i bolje vas savjetuju. Također je važno držati kosu podalje od lice mekom gumicom za kosu u visokom ili niskom repu da biste mogli ugodno ležati na leđima. Kopče na grudnjaku također mogu biti neugodne tijekom ležanja, pa bi sportski grudnjak mogao biti bolji izbor. Na kraju, pri ruci imajte toplu majicu i čarape ili udobnu deku kako vam ne bi bilo hladno tijekom opuštanja na kraju sata joge.

Young Living tajice za jogu i pribor za kosu

Deke za jogu mogu biti od velike koristi tijekom treninga. Možete ih presaviti radi potpore vratu tijekom položaja svijeće ili radi dodatne mekoće pod koljenima. Instruktori joge često pomoću blokova i traka za jogu prilagođavaju položaje joge u skladu s kondicijom i tjelesnim ograničenjima vježbača. Jogom se možete baviti čak i ako rukama ne možete dosegnuti nožne prste! Naravno, satovi joge nisu nužni da upijete znanje instruktora – vještine joge možete svladati i na online tečajevima koji će vam pomoću da unesete raznolikost u svoju praksu joge ili ovladate novim položajima. Preporučivo je pogledati čitavu snimku online tečaja prije vježbanja da znate što očekivati.

Young Living deka za jogu

Hoćete li iskušati materijale za jogu, eterična ulja i online tečajeve iz Young Living Studija za jogu? Ostavite komentar u nastavku ili nam se javite na mseublog@youngliving.com.

Cat Weakley spisateljica je i urednica s dugogodišnjim iskustvom pisanja o skijaškim putovanjima, hrani i zdravlju, zamjenica je voditelja skijaškog sadržaja u uglednom britanskom listu The Telegraph te je strastvena biciklistkinja i skijašica koja se bavi jogom već 20 godina. „U jogi sam se najprije okušala kako bih istegnula mišiće napete od godina vožnje biciklom. Brzo sam postala ovisna o ovoj praksi koja ujedinjuje brigu o mentalnom zdravlju i fizičke izazove.”

Share

No comments

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

* Please note all comments are moderated and will not appear immediately. In addition, it is possible that some posts may be slightly modified in accordance with Young Living's Policies and Procedures and current legislation.