Ylang Ylang

(Cananga odorata)

Pozyskiwany metodą destylacji parą wodną z kwiatów drzew uprawianych na farmie Young Living w Ekwadorze olejek eteryczny Ylang Ylang ma słodki, romantyczny aromat i właściwości nawilżające, które sprawiają, że jest wykorzystywany jako główny składnik w wielu luksusowych produktach do pielęgnacji skóry i włosów. Zapach jagodlinu wonnego jest często klasyfikowany jako nuta zapachowa serca, ponieważ staje się wyrazisty po przygaśnięciu górnych nut. Dodaj ten olejek do używanego na co dzień kosmetyku nawilżającego, do gorącej kąpieli lub domowej odżywki do włosów, aby zrelaksować się w otoczeniu luksusowego aromatu we własnym spa.

Nazwa naukowa: Jagodlin wonny (Cananga odorata)

KOD PRODUKTU
PRODUKT
CENA HURTOWA
CENA DETALICZNA
PV

Ta pozycja nie jest obecnie dostępna do zakupu.

Te produkty dostępne są wyłącznie dla członków Young Living. Aby dokonać zakupu, zaloguj się lub zarejestruj. Składasz miesięczne zamówienie Essential Rewards? Dodaj ten produkt przez szablon zamówień ER w Wirtualnym Biurze lub dzwoniąc do Biura Obsługi Klienta.

* Wszystkie przedstawione ceny zawierają VAT.

PROFIL PRODUKTU

PROFIL PRODUKTU

Właściwości i korzyści
  • Ma przyjemny, kwiatowy aromat
  • Pomaga stworzyć relaksującą atmosferę
  • Może być pomocny w nawilżeniu skóry
  • Wpływa korzystnie na zdrowy wygląd skóry
  • Odżywia włosy i skórę głowy
Profil aromatyczny
Słodki, kwiatowy aromat
Główne składniki
  • Germakren D
  • (E,E)-alfa-farnesen
  • Octan benzylu
  • Octan geranylu
  • Beta-kariofilen
  • Benzoesan benzylu
  • Linalol
  • Eter metylowy para-tolilu
  • Benzoesan metylu
  • Salicylan benzylu
SKŁADNIKI

SKŁADNIKI

SKŁADNIKI
Olejek z kwiatów jagodlinu wonnego (Cananga odorata)*
*100% czysty olejek eteryczny
SPOSOBY UŻYCIA

SPOSOBY UŻYCIA

Zastosowanie
  • Wetrzyj olejek Ylang Ylang w nadgarstki i szyję, aby wydzielał uspokajający, kwiatowy zapach, którym będziesz cieszyć się przez cały dzień.
  • Dodaj go do balsamu lub niezatykającego porów skóry oleju bazowego, aby cieszyć się jego właściwościami nawilżającymi.
  • Wymieszaj 1–3 krople z olejem kokosowym, aby uzyskać skutecznie działającą odżywkę do włosów, która pozostawi na nich słodki, kwiatowy zapach.
  • Dodaj go do gorącej kąpieli, aby stworzyć relaksującą atmosferę, która pozwoli ci odprężyć się po długim dniu.
Rozpylanie za pomocą dyfuzora
  • Stwórz romantyczną atmosferę w sypialni, używając tego ciepłego, kwiatowego zapachu.
  • Wypełnij dom poczuciem bezpieczeństwa i komfortu, rozpylając za pomocą dyfuzora słodki i egzotyczny aromat.
Działanie
Olejek eteryczny Ylang Ylang ma harmonijny, kwiatowy zapach, który rozpylany za pomocą dyfuzora tworzy uspokajającą atmosferę. Ze względu na właściwości nawilżające jest także doskonałym dodatkiem do produktów do pielęgnacji skóry.
Wskazówki na etykiecie
Miejscowo: nanieść 2-4 krople bezpośrednio na wybrany obszar. Wymaga rozcieńczenia wyłącznie w przypadku bardzo wrażliwej skóry. Stosować zależnie od potrzeb.
Aromaterapia: rozpylać za pomocą dyfuzora 3 razy dziennie przez godzinę.
WIĘCEJ INFORMACJI

WIĘCEJ INFORMACJI

HISTORIA PRODUKTU
Olejek eteryczny Ylang Ylang pochodzi z przypominających kształtem gwiazdy kwiatów tropikalnego drzewa o nazwie jagodlin wonny (Cananga odorata), które występuje w bujnych, tropikalnych lasach deszczowych porastających wyspy Południowego Pacyfiku i Azji. Drzewa te należą do rodziny flaszowcowatych i mogą osiągać wysokość 12 metrów.
Nazwa naukowa: Jagodlin wonny (Cananga odorata)
Rodzina botaniczna: flaszowcowate
Region uprawy: Madagaskar, Ekwador
Wykorzystywana część rośliny: kwiat
Metoda pozyskiwania: destylacja parą wodną
Region: większość olejku eterycznego Ylang Ylang firmy Young Living pochodzi z Madagaskaru i Ekwadoru.

Popularne produkty