GROW!
Europe News | 15 decembrie 2018

Noutăți

Onorând moștenirea lui D. Gary Young

Fondatorul Young Living, D. Gary Young a lăsat o moștenire minunată. În calitate de lider de necontestat al mișcării uleiurilor esențiale, Gary a fost un vizionar cu principii, valori și o atitudine încrezătoare.

Povestea lui Gary este una incredibilă. După ce a suferit de răni debilitante ca rezultat al unui accident grav la tăiat lemne când era în vârstă de 20 de ani, Gary- canalizându-și spiritul de cowboy de ”a nu renunța”- a început să exploreze diferite posibilități de vindecare naturală, printre care beneficiile ierburilor și a unei nutriții bune. Prin această cale a aflat de uleiurile esențiale.

Gary a petrecut 35 de ani studiind beneficiile plantelor și perfecționând extragerea uleiurilor esențiale, în timp ce a construit o afacere globală de un miliard de dolari, concepută pentru a împărtăși ceea ce el numea ”Darul” uleiurilor esențiale cu milioane de oameni.

Descris ca un pioner modern, Gary a fost un inventator și un cronicar. El era hotărât să descopere practicile antice și beneficiile ierburilor, plantelor și ale copacilor care au fost pierdute în lumea modernă. Cercetările lui l-au purtat pe cele mai îndepărtate colțuri ale pământului, și de multe ori înapoi în timp, pentru a învăța despre puterea oferită de Mama Natură.

Într-una din călătoriile de cercetare ale lui Gary în America de Sud în 2006, a luat ființă una din cele mai mari realizări ale lui- Fundația Young Living D. Gary Young.

Într-o zi după ce a trecut prin Chongon, Ecuador, și conducea către junglă, Gary a văzut, aproape de fermă, școala locală. Nu avea apă sau electricitate și avea doar găuri în pereți pentru lumină. Era o priveliște tristă pentru cei 42 de copii care mergeau la școală acolo. Gary a decis să schimbe ceea ce părea a fi un viitor fără speranțe pentru ei toți și în martie 2007, a deschis Academia Young Living.

E greu de imaginat că există o școală așa modernă în comunitatea rurală din Chongon, dar acum mai mult de 297 de copii au o oportunitate la care nu se gândeau înainte de a avea o viață strălucită și plină de progrese. La începutul anilor 2016, 2017 și 2018, am sărbătorit primele trei clase absolvente ale Academiei Young Living. În fiecare an, 100% din clasa de seniori a absolvit- o realizare de nemaiauzit. Studenții sunt fericiți și plini de entuziasm datorită numeroaselor posibilități pentru un viitor strălucit și productiv.

Cu înființarea Fundației în 2009, Gary și-a solidificat angajamentul de a-i servi pe cei în nevoie. Aruncă o privire la câteva din modalitățile prin care Fundația Young Living face o diferență:

Filantropie în numere

 • 9 ani de la lansarea Fundației Young Living D. Gary Young.
 • 6 inițiative și parteneriate filantropice internaționale
 • 2 școli în Copper Canyon în Durango, Mexic, pentru indienii Tarahumara.
 • 2 Academii Young Living în Ecuador și Nepal
 • Peste 4,000 de plase pentru țânțari distribuite prin partenerul Fundației, Healing Faith Uganda
 • 2 clinici în Jinja, Uganda, unde sunt tratați 400 de oameni pe săptămână prin partenerul Fundației, Sole Hope
 • 200 de copii ajutați de African Hearts. Fundația Young Living D. Gary Young a donat mult timp și multe fonduri pentru a susține acest program de ajutorare, care ajută la hrănirea a sute de oameni fără adăpost din Uganda în fiecare săptămână și la salvarea băieților din mahalale.
 • 90% din victimele traficului uman care participă la programele restaurative ale partenerului Fundației, Hope for Justice, din Cambodgia, nu se mai întorc niciodată în acel mediu.
 • 112 case și 2 școli reconstruite în Yarsa, Nepal după cutremure majore.
 • 3,500 de seturi de îngrijire furnizate de Fundație
 • Peste 250,000$ adunați pentru oamenii afectați de dezastre naturale
 • 6 milioane de $ în ajutor oferit prin Fundație

În timp ce îți faci planurile pentru 2019, consideră modalitățile prin care poți duce mai departe moștenirea lui Gary. Află mai multe despre munca valoroasă a Fundației Young Living la YoungLivingFoundation.org, și de asemenea, pentru a afla cum poți ajuta la susținerea eforturilor lor.

Devino un YL Freedom Builder cu Fundația Young Living! >

Știai că chiar și un dolar poate schimba vieți?

În toiul sezonului festiv și în timp ce cauți modalități prin care să dăruiești altora, invităm cei un milion de membri să se alăture Fundației Young Living D. Gary Young în construirea unei comunități de Freedom Builders! Fondatorul Young Living, D. Gary Young a visat să aducă uleiurile în fiecare cămin din lume și și-a dedicat viața în a fi un Freedom Builder- cineva care vede nevoile celorlalți și se angajează să le împuternicească viețile.

Vă invităm să vă alăturați legiunii de Freedom Builders a lui Gary prin donarea unui dolar în fiecare lună către Fundație. Donația ta lunară de un dolar are puterea de a împuternici viețile celor care suferă de purici de nisip, malarie, trafic uman sau sărăcie extremă.

Acum până la sfârșitul anului, fă primul pas și devino unul din cei un milion de Freedom Builders a lui Gary! Urmărește live progresul comunității de Freedom Builders și află mai multe la YoungLivingFoundation.org/1million.

Alătură-te astăzi mișcării!

Este timpul să sărbătorim!

Felicitări celor care au avansat în rang în noiembrie, celor care s-au calificat pentru programul Elite Express și pentru Retreat- dedicarea și succesul vostru sunt o inspirație!

Click aici pentru a vizualiza lista completă de recunoaștere și stabilește-ți propriile obiective pentru avansarea în ranguri pentru 2019!

Lucruri mari se întâmplă în Spania!

Haideți să primim cu căldură cel mai nou partener al nostru- Distileria Vida de Seville! Mărșăluim spre țelurile 5x5, colaborând cu această distilerie imaculată, unde eforturile de producție se aliniază cu angajamentul nostru pentru calitate Seed to Seal pentru a furniza produse pure, de înaltă calitate în care poți avea încredere. Ne bucurăm de faptul că Distileria Vida de Seville se alătură fermei de lavandă Simiane-la-Rotonde, fermei și distileriei Dalmatia Aromatic și fermei Balkan Botanical ca membră al familiei fermelor și a distileriilor Seed to Seal aici în Europa!

De ce am ales să facem un parteneriat cu distileria Vida de Seville?

Locație de top: Distileria Vida de Seville este localizată în Almaden de la Plata în Sevilia, Spania. Locația uimitoare a distileriei e la marginea parcului natural Sierra Norte Nature Park, unde natura bine-păstrată din vecinătate oferă plante pure, brute.

Furnizând uleiurile îndrăgite de tine: Distileria Vida de Seville produce uleiurile esențiale Cistus, Frankincense și Myrrh. Muncitorii folosesc cele mai bune practici pentru a stăpâni procesul de distilare pentru a ne ajuta să ținem pasul cu cererea ridicată pentru aceste uleiuri esențiale.

Practici de zero-deșeuri: Distileria Vida de Seville utilizează un sistem de reprocesare care incorporează filtrarea, uscarea și reciclarea și distilarea biomasei. De asemenea, muncitorii locali fac tot ce le stă în putință să utilizeze practici sustenabile când aleg cistus sălbatic în parcul natural Sierra Norte.

Relație demonstrată: Young Living a dezvoltat o relație puternică cu acea distilerie încă de când proprietarii s-au întâlnit cu D. Gary Young pentru prima dată acum peste 20 de ani. În timpul acestei relații de decenii întregi, distileria Vida de Seville și-au dovedit dedicația pentru a produce și a furniza uleiuri esențiale 100% pure și autentice în care poți avea încredere.

Sprijin comunitar: Credem din toată inima în conservarea naturii și în a da înapoi comunității. Distileria Vida de Seville promovează angajarea localnicilor din Almaden de la Plata și folosește practici care mențin calitatea solului.

Ne bucurăm că putem numi distileria Vida de Seville partenera noastră și pentru că putem aduce uleiuri esențiale de calitate superioară în fiecare cămin!

Promoții și multe altele

Sărbătorește sezonul bucuriei cu Young Living!

Poate că e frig afară, dar tu te poți aduna cu cei dragi ai tăi pentru a simți căldura sezonului. Concentrează-te pe comuniune pe bucuria sezonului festiv cu o mulțime de bunătăți în promoția PV a acestei luni!

Plasează o comandă eligibilă luna aceasta și primește uleiurile esențiale Grapefruit, Orange, Cinnamon Bark și Sacred Frankincense și amestecurile Abundance precum și amestecul nostru de ediție limitată Journey On.

Clic aici pentru mai multe detalii și mai multe utilizări ale produselor promoției de luna aceasta și nu uita că poți câștiga acum promoția noastră lunară de PV de două ori- o dată cu comanda ta din programul Essential Rewards (Recompense Esențiale) și încă o dată cu o comandă standard eligibilă. Vrei să afli mai multe despre beneficiile înscrierii tale în programul Essential Rewards? Descoperă programul Essential Rewards acum!

Ultima șansă de a comanda seturile și accesoriile din Catalogul Sezonier!

Produsele din Catalogul Sezonier 2018 mai sunt disponibile pentru puțin timp! Umplut până la refuz cu oferte la favoritele obișnuite Young Living și la accesoriile exclusive, de ediție limitată YL, fie că faci cumpărăturile pentru tine sau pentru cei dragi, nu rata șansa de a economisi!

Aici sunt câteva din seturile noastre favorite:

Setul pentru ochi Savvy Minerals Nu ești profesionistă la aplicarea fardului de ochi? Cu setul nostru complet pentru ochi Savvy Minerals asta nu e o problemă! Cu un look complet pentru ochi într-un singur set, vei fi gata de petrecere cât ai clipi!

Setul de bijuterii Seed to Seal Păstrează Young Living aproape de inima ta pe toată durata anului cu colierul nostru aromatizator drăguț Seed to Seal. Adaugă câteva picături din uleiul tău favorit pe mărgele pentru a avea cu tine mirosul delicat oriunde ți-ai petrece ziua.

Set motivațional Fii în formă pentru setarea țelurilor pentru 2019 cu această combinație de aromatizator DewDrop cu uleiuri esențiale! Include două din cele mai populare și mai inspiraționale amestecuri- Highest Potential și Motivation.

Găsește-ți astăzi seturile favorite - ai timp până pe 2 ianuarie 2019 pentru a achiziționa aceste colecții exclusive!

Evenimente

Ia-o înaintea țelurilor tale de wellness pentru noul an cu evenimentul nostru Balance

Fie că dorești să îți îmbunătățești sănătatea și nivelul de fitness, să practici noi aptitudini în bucătărie sau pur și simplu să înveți cum să îți faci mai mult timp pentru a avea grijă de tine, evenimentul Balance: a Yoga and Wellness Retreat poate fi angajamentul tău pentru TINE în acest nou an.

Între datele 29-31 martie 2019, scapă de stresul zilnic, reîncarcă-ți bateriile și distrează-te cu prietenii și familia ta Young Living în refugiul nostru de welness de la idilicul resort Amadria Park din Sibenik, Croatia. Reenergizează-ți mintea și corpul cu stil!

Clici aici pentru a putea vizualiza frumoasele împrejurimi și facilități oferite de resortul Amadria Park. După lunile lungi de iarnă, o excursie luxuriantă de wellness va fi un refugiu binevenit în martie!

Educatorul senior global al Young Living, Ed Dailey va oferi o instruire de trei zile cu privire la realizarea unui nivel de wellness complet în viață- și nu este necesar să ai experiență în fitness sau în yoga.

Biletele includ:

- Sesiuni zilnice de yoga
- Educație cu privire la crearea unei rutini zilnice de îngrijire personală
- Seminare cu privire la integrarea uleiurilor esențiale în rutina ta de wellness
- Oportunitatea de a-ți aprofunda relația cu uleiurile esențiale
- O experiență de o zi (cu un vorbitor special care urmează să fie anunțat)
- Prânz (în 30 și 31 martie)

În timpul acestui sezon de dăruire, gândurile noastre se duc de multe ori către cei dragi ai noștri și ne concentrăm energia pe alți oameni. Însă nu uita să îți faci timp și pentru tine! Privește înainte spre martie, planifică cu prietenii tăi, cu familia și echipa ta YL și fă un pas pozitiv în călătoria ta astăzi- și în momentul în care răsare noul an, vei fi deja cu un pas înaintea celorlalți!

Rezervă-ți biletele acum pentru evenimentul Balance și oferă-ți un cadou pe care abia o să îl aștepți în 2019!

Momente cheie de la evenimentul Platinum Retreat 2018

Evenimentul Platinum Retreat 2018- ultima tabără de recunoaștere Young Living a anului- s-a sfârșit! Având loc luna trecută în Guayaquil, Ecuador, află ce au crezut de eveniment câțiva din participanții europeni:


Corinne Delis, Olanda

Cum te-ai simțit când ai aflat că te-ai calificat pentru tabăra Platinum Retreat?
Am fost foarte bucuroasă pentru că era unul din țelurile mele să văd Academia și copiii pe care îi sponsorizăm.

Cu cine ai participat la evenimentul Platinum Retreat?
Cu soțul meu, Raymond.

Cum a fost experiența ta la Academia YL, susținută de Fundația Young Living?
Foarte emoționantă. Am început să plâng în momentul în care am văzut copiii așteptându-ne... eram încă în autobuz! Să vezi cu proprii tăi ochi minunata educație și mediul oferit acestor copii este atât de inspirațional! Copii, care în mod normal nu au ce mânca, primesc două mese pe zi la Academie, au clase de artă, de tehnologie și multe altele. Au creat o piesă care m-a uimit despre viața lui Gary în doar 10 zile și a fost atât de bună cu decor și costume, etc. Ray și cu mine am mers înapoi în ziua noastră liberă pentru a termina un proiect pe care l-am început înainte, un proiect care ne-a făcut să ne simțim foarte bine.

Ce ți-a plăcut cel mai mult la evenimentul Platinum Retreat?
Faptul că am întâlnit familiile celor doi copii sponsorizați de noi. A fost sfâșietor să vedem mediul în care trăiesc și să le auzim povestea dar și frumos, pentru că am fost într-o casă construită anul trecut de membrii YL. Impactul a fost uriaș și atât de necesar pentru această familie. Am văzut cu ochii mei unde merg banii mei în fiecare lună.

De ce ar trebui ca membrii să meargă la evenimentul Platinum Retreat?
Pentru că, mai mult decât oricare alt eveniment, acesta este despre dăruire. Pentru a experimenta nucleul Young Living, pentru că e aproape prea dificil să găsești cuvintele potrivite pentru a-l descrie. Pe lângă toate acestea, ferma a fost uluitor de frumoasă și trebuie neapărat vizitată!


Doina Oprea, România

Cum te-ai simțit când ai aflat că te-ai calificat pentru tabăra Platinum Retreat?
Am fost foarte fericită. Mi-am dorit atât de mult să ating acest nivel și unul din motivele principale a fost oportunitatea de a vedea ferma din Ecuador și Academia cu proprii mei ochi.

Cu cine ai participat la evenimentul Platinum Retreat?
Am fost acompaniată de soțul meu, Adrian. El mă susține cu drag și este de partea mea în această aventură minunată numită Young Living.

Cum a fost experiența ta la Academia YL, susținută de Fundația Young Living?
Academia este un loc magic unde sufletul ți se deschide instantaneu pentru a ajutor și filantropie. Copiii sunt speciali și ne-au primit cu entuziasm încă din prima clipă. Ei învață și cresc într-un spațiu frumos, generos, iubitor, și asta poate fi văzut prin ceea ce experimentează.

A fost captivant faptul că am putut lăsa un mic semn al vizitei noastre prin munca depusă de noi vopsind pereți, construind rafturi, ridicând case de bambus sau vopsind pavaje colorate, și prin asta, îmbunătățind mediul în care ei studiază. Am lăsat acel loc cu promisiunea că vom sponsoriza în curând un copil. Pe această cale, un alt copil va avea o șansă mai bună la a studia în această Academie, un loc în care copiii defavorizați pot primi o educație și au șansă la un viitor mai bun. Acest lucru ne-a dat un sentiment de împlinire pentru că am putut fi mai implicați în acțiunile Fundației și în visul lui Gary Young de a ajuta oamenii nevoiași din toată lumea.

Ce ți-a plăcut cel mai mult la evenimentul Platinum Retreat?
Cel mai mult mi-a plăcut ferma Finca Botanica. Este cea mai frumoasă fermă pe care am văzut-o vreodată. O bijuterie. M-am simțit ca acasă în multe feluri. Plantații nesfârșite, cât vezi cu ochii de Ylang Ylang, o specie de oregano (plectrantus amboinicus) foarte puternică și plină de sevă, păduri de Palo Santo, culturi de lămâiță, căldură tropicală, păsări, o casă în copaci- perfecțiunea cu care e lucrat pământul, atenția primită, fiind ghidați și răsfățați. Așa pot descrie în câteva cuvinte ce am trăit în această călătorie. Aici, am simțit că Gary Young a trăit pentru șase ani și și-a pus amprenta pe fiecare detaliu.

De ce ar trebui ca membrii să meargă la evenimentul Platinum Retreat?
Cred că aici, înțelegi și simți cel mai bine cine a fost Gary Young și care e moștenirea lui. Munca genială și supraomenească depusă de el în toate colțurile lumii, din iubire pentru plante, uleiuri esențiale și oameni. Pleci de acolo transformat, îmbogățit și plin de dorința de a duce visul lui Gary mai departe: acela de a duce uleiurile Young Living în fiecare cămin din lume.


Irina Zhigulina, Rusia

Cum te-ai simțit când ai aflat că te-ai calificat pentru tabăra Platinum Retreat?
Încă de la începutul carierei mele în Young Living, mi-am dorit să fiu în Ecuador și să văd cu ochii mei cu crește Ylang Ylang, o plantă care nu am văzut-o niciodată și care pentru mine e misterioasă. Am visat să am parte de un program de recuperare la clinica NovaVita și când am primit scrisoarea de confirmare, am fost extrem de recunoscătoare pentru oportunitatea de a fi acolo, și echipei mele pentru creșterea rapidă.

Cu cine ai participat la evenimentul Platinum Retreat?
Împreună cu fiica mea Alexandra, care mă acompaniază în aproape fiecare călătorie cu compania. Călătoria este cea mai bună modalitate de a explora lumea, nu într-o clasă de geografie, dar îmi dă și ocazia de împărtăși cu ea experiența mea și de a-i arăta cum să lucrezi într-o companie de la o vârstă fragedă.

Cum a fost experiența ta la Academia YL, susținută de Fundația Young Living?
Am citit de multe ori despre cum compania ajută diferite organizații caritabile, dar când am văzut Academia, nu a mai fost un concept străin, a devenit parte din noi. Copiii ne-au arătat clasele lor, munca lor, locurile în care cresc legume și plante pentru prânz, și a fost atât de sincer și emoționant. Apoi a fost un show încântător unde fiecare a încercat să fie un erou adevărat în viața lui Gary Young.

Ce ți-a plăcut cel mai mult la evenimentul Platinum Retreat?
Mă bucur că am lăsat o amprentă acolo, am plantat flori, am pictat bănci pentru copii, pentru ca ei să se simtă ca acasă. Dar cel mai important lucru este faptul că am devenit sponsorul unui băiețel minunat de la Academie, a cărui nume nici măcar nu îl știu, dar mă bucur că îl voi ajuta și abia aștept pentru prima lună în care voi dona. O călătorie la fermă mi-a întărit credința în calitatea și puterea companiei. Acesta este un imperiu întreg, în care totul este extrem de frumos, ca într-o poveste, și fiecare muncitor este creatorul procesului său. Fiecare lucrează cu tot sufletul, realizând valoarea a ceea ce Gary a creat prin cercetări, durere și lucru cu o singură dorință- aceea de a împărtăși! Am fost uimită de atitudinea angajaților companiei față de noi, de la Mary la președintele companiei. Eram o familie, parte a unei cauze puternice, și în același timp simplă și ușoară. Ne simțeam ca acasă.

De ce ar trebui ca membrii să meargă la evenimentul Platinum Retreat?
Pentru mine, această călătorie m-a determinat să acționez mai departe, să ajut alți oameni să aibă parte de cea mai bună educație, să aibă un comfort psihologic, să simtă propria demnitate și unicitate. Dacă vrei să înțelegi cu adevărat ce este Young Living- puterea, misiunea, țelurile sale- trebuie să fii acolo! Doar aici înțelegi cum, datorită ideei și muncii unei persoane, milioane de oameni au atâta bogăție în casele lor, Darul Pământului sunt uleiurile esențiale de cea mai înaltă calitate. Doar aici, îți dai seama cu adevărat de grandoarea acestui om, care a fost atât de îndrăzneț încât toată lumea știe despre el astăzi. Munca lui trăiește în inimile noastre.

Vrei să îți creezi propria poveste la unul din evenimentele de recunoaștere Recognition Retreats 2019? Vizitează

YoungLiving.com pentru date de calificare și multe altele!

My YL

Fă ca căminul tău să arate foarte bine pentru sezonul festiv cu Thieves!

De la petreceri și comuniuni, la cumpărături și activități școlare, poate fi dificil să găsești timp liber în timpul sezonului festiv aglomerat, darămite timp pentru a avea grijă de casă.

Pregătește-ți casa pentru oaspeți cu un efort minim cu gama noastră de produse Thieves! Valorificând puterea naturii cu o formulă naturală, pe bază de plante, care este puternică și sigură, produsele de curățenie Thieves sunt dure cu murdăria, dar delicate cu tine, oferindu-ți puterea de a-ți păstra casa curată fără compromis!

Explorează întreaga gamă Thieves la YoungLiving.com sau economisește cu setul nostru `Curăță cu Thieves`- disponibil până la data de 2 ianuarie 2019 ca parte a ofertei noastre din Catalogul sezonier!

Vrei să afli mai multe? Aruncă aici o privire la felul în care o familie YL a adăugat Thieves în rutina lor zilnică!

Nu uitați de livrările de iarnă

Nu mai vrei ca comanda ta de NingXia Red să înghețe, să se spargă sau să curgă în timpul acestor luni friguroase? Alege pliculețele NingXia Red în loc de sticlele de 750 ml, în următoarea ta comandă!

Informații importante cu privire la livrările festive

Ne bucurăm de sărbători și sperăm că te bucuri și tu! Asigură-te că îți notezi următoarele date cheie de expediere pentru următoarea perioadă festivă:

Depozitele Young Living vor fi închise
între datele de 22 decembrie 2018- 2 ianuarie 2019

Orele de operare ale sediului Young Living Europe (inclusiv Serviciu pentru membri):

Decembrie Luni 24: 08.00– 12.00
Marți 25: închis

Miercuri 26: închis
Joi 27: 08.00– 17.00
Vineri 28: 08.00– 17.00
Sâmbătă 29: Închis
Duminică 30: Închis
Luni 31: 08.00 – 17.00

Ianuarie
Marți 1: Închis
Miercuri 2: 08.00– 17.00

Toate orele menționate mai sus sunt în GMT (timp UK)

Informație importantă: Cota de TVA din Olanda se schimbă

Te rugăm să ții cont de faptul că începând cu 1 ianuarie 2019, cota mai scăzută de TVA a anumitor produse Young Living care sunt livrate din depozitul nostru din Olanda se va mări de la 6% la 9%.

Clic aici pentru o listă de produse și pentru a afla care țări sunt afectate.

Formular nou necesar începând cu 1 ianuarie

Dorim ca întotdeauna să ne ținem membrii la curent, de aceea vă anunțăm de faptul că formularul pentru schimbarea sponsorului a fost actualizat. Noul formular va fi disponibil pentru a fi descărcat din Biroul virtual din data de vineri, 21 decembrie 2018. Pe noul formular, membrii care doresc să își schimbe sponsorii vor trebui să listeze dacă au un partener, un minor sau un cont profesional asociat de acel cont.

Versiunile noi și vechi ale acestui formular pentru schimbarea sponsorului vor fi acceptate pentru schimbare de sponsor până pe data de 31 decembrie. Această versiune nouă va fi obligatorie pentru schimbări de sponsori, începând cu data de marți, 1 ianuarie, 2019.

Nu uitați că trebuie plătită o taxă de 35$ în momentul în care depuneți cererea de schimbare a sponsorului. Cardul salvat în contul membrului care dorește schimbarea de sponsor va fi automat taxat în afară de cazul în care o altă metodă de plată este furnizată. Dacă nu este niciun card salvat în cont, schimbarea de sponsor va fi amânată.

Dacă ai întrebări despre această schimbare, ia legătura cu echipa noastră de la serviciu pentru membri și ei te vor ajuta cu drag!