Upptäck 16 uppfriskande sätt att använda oljan Peppermint

1 16/03/2020 - Alla inlägg

Om du har något gemensamt med alla vi på Young Living är den eteriska oljan Peppermint troligtvis redan en storfavorit. Kanske vill du ha en frisk och fräsch doft, något som får dig att vakna på morgonen eller en svalkande fotmassage på kvällen – oljan Peppermint passar när som helst.  Men ifall du behöver några fler anledningar till att älska denna härligt friska doft  så kommer här 16 sätt att använda oljan Peppermint!

 1. Koppla av efter en lång dag

Späd ut 1 droppe Peppermint med 4 droppar Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex eller en annan basolja och gnid in på tinningarna, pannan eller nacken, men undvik att få oljan i ögonen. Du kommer att känna en lindrande och svalkande känsla från beståndsdelarna mentol och mentylacetat.

Kan man använda oljan Peppermint direkt på huden?

Vi rekommenderar att börja med en del Peppermint och fyra delar basolja. Om du vill använda den utan att späda ut oljan kan du testa med en droppe och se hur det känns. Om en hudreaktion uppstår bör du späda ut oljan med fyra delar basolja och göra ett nytt test på huden.

 1. En favoritolja på sommaren

Har du bokat sommarsemestern ännu? Ta med dig oljan Peppermint och använd på huden efter en dag i solen. Tillsätt några droppar Peppermint och Lavender i en aloe vera-gel.

 1. Fräscha upp mattan

Fräscha upp gamla mattor med ett mattpulver som motverkar lukter. Blanda 2 dl bikarbonat och 20–30 droppar Peppermint. Vi älskar den friska doften av Kunzea tillsammans med Peppermints fräscha doft.

 1. Använd Cool Azul efter träningspasset

Peppermint är huvudingrediensen i Cool Azul-produkterna! Massera ömma muskler med Cool Azul Sports Gel efter ett hårt träningspass.

 1. Drick ordentligt

Det är lättare att dricka tillräckligt med vatten om man tillsätter ett par droppar Peppermint Plus i vattenflaskan. En eller två droppar i en vattenflaska som rymmer 500 ml ger en god smak och gör det lättare att dricka de rekommenderade 6–8 glas vatten om dagen.

Kan man dricka vatten med oljan Peppermint?

Oljan Peppermint Plus kan användas invärtes och passar perfekt att tillsätta i vatten.

 1. Få en söt och frisk andedräkt

Ta en droppe av matlagningsoljan Peppermint Plus på tungan för att fräscha upp andedräkten efter de där grönkålschipsen med vitlök du åt till lunch! Gör dig redo för en dejt med denna friska eteriska olja. Den fräschar lätt upp andedräkten så att du vill använda den gång på gång.

 1. Stimulera din hårbotten

Tillsätt 3 droppar Peppermint i schampot på morgonen och massera din hårbotten i 2 minuter för att pigga upp dig själv.

 1. Sätt piff på dina favoritrecept

Smaksätt lemonaden med Peppermint Plus.

 1. Ta ett friskt bad

Tillsätt 5 droppar Peppermint i badvattnet och njut av ett uppiggande bad. Blanda den med oljorna Lemon, Orange eller söta Ylang Ylang för en riktigt frisk och fräsch blandning.

 1. Tillsätt i varmt vatten

Njut av något gott med en eller två droppar Peppermint Plus i en kopp varmt vatten. Det passar perfekt efter en lång dag och är ett bra alternativ till kaffe eller te.

 1. Ta med dig oljan när du är på språng

Ta med dig Deep Relief Roll-On i väskan så att du kan ta hand om dig själv när som helst. Vår polare Peppermint är en huvudingrediens i produkten och ger den en svalkande känsla!

 1. Skapa en svalkande blandning att använda på bröstet

Blanda en droppe Peppermint med lite Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex och gnid in på bröstet för att uppleva en svalkande känsla.

 1. Svalka dig på varma dagar

På varma dagar kan du prova ett par droppar Peppermint på en kall och fuktig tvättlapp. Torka dig på nacken, pannan och bröstet.

 1. Sätt piff på godiset

Smaksätt bakverken med en droppe av matlagningsoljan Peppermint Plus.

 1. Fräscha upp dina träningskläder

Stinker din gymväska eller gympaskorna? Blanda 60 ml vatten och 6 droppar Peppermint i en sprejflaska för att snabbt motverka lukterna på träningskläderna! Tillsätt oljorna Purification® eller Lemon för att få en fruktig doft.

 1. Ta en fräsch morgondusch

Ta 2 droppar Peppermint och 2 droppar Eucalyptus Radiata på en tvättlapp och lägg den på golvet i duschen, men inte exakt där vattnet rinner ner. Ångan kommer att fyllas av en uppiggande doft!

Hur kommer du att använda den eteriska oljan Peppermint?

 

This post is also available in: Engelska Tyska Tjeckiska Nederländska Finska Litauiska Rumänska Ryska Spanska Franska Italienska Polska

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.